Vinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.x

26. sezóna je už vo svojej druhej polovici a aj keď do konca zostáva ešte pár kôl, pomaly, ale isto, sa nám začína formovať nová “prvoligová osmička”. Zaujímavý ešte bude určite boj o druhé a tretie miesto v celkovej tabuľke, kde stále zostáva v hre 4-5 kandidátov.

Vrcholom  tohoto šípkarského týždňa bude určite pokračovanie Slovenského pohára, ktorý sa tentokrát odohrá v neďalekom Hlohovci a tak dúfame, že sa tam uvidíme v čo najhojnejšom počte v našich nitrianskych dresoch. Možno sa niektorým z Vás a hlavne tzv. ”šípkarskym nováčikom” bude zdať taký veľký a náročný turnaj ako strata času a vopred prehratá záležitosť, ale verte tomu, že nie je nad to, zúčastniť sa, odohrať čo i len jeden, možno prehratý zápas, získať nové potrebné skúsenosti, spoznať zaujímavých ľudí zo šípkarskej rodiny a hlavne nadýchať sa tej skvelej súťaživej a priateľskej atmosféry. Pondelkový večer tak určite mnohí zo 44 zúčastnených využili ako kvalitnú prípravu na už spomínaný turnaj.

Rozdelení sme boli, ako už obvykle, do ôsmich 4 a 5 členných skupín a zabojovali o dve postupové miesta. Tentokrát sa nám skupiny zaobišli bez väčších prekvapení a postup do predkola si zabezpečilo 16 prevažne očakávaných mien s výnimkou Maťa Sitára, ktorému sa nepodarilo postúpiť už 2x po sebe. Zo zápasov predkola L16 stoji za zmienku víťazstvo Zoliho Mila nad Milošom Bédym 3:2, “Kapor” si poradil s Palim Kunákom 3:0, Juro Vindiš si dobre zatrénoval a s pekným priemerom 83 zvíťazil nad nováčikom Peťom Orzvirkom a v rodinnom súboji otca a syna Hrnčiarovcov nemal Vilo súcit s Matúšom a po víťazstve 3:1 postúpil ďalej.

V L16 už na postupujúcich čakali naši prvoligisti, ktorí si odohrali 13., 14. a 15. kolo. Dobrú formu si udržuje Igor Bilka, ale na krk mu začína dýchať Jaro Oprala a vyzerá to tak, že mu víťaztvo v 1. lige nechce dať zadarmo. Zoli už nedokázal nadviazať na predchádzajúci výkon a Igorovi podľahol 0:3, Peťo Vereš podľahol Vilovi Hrnčiarovi hladko 0:3, Loffay si poradil s Danáčom 3:0, Hoppan vs. Kopecký 3:0, Oprala vs. Hlavenka po slušnom výkone 3:1, Galbavý vs. Herda 3:2, Juro Vindiš natrafil po druhý krát opäť na Valného a zvíťazil 3:0 a Marek Fukas si poradil s Belákom 3:1. V zápasoch L8 bol veľmi zaujímavý a napínavý zápas Bilku s Hrnčiarom so šťastným koncom pre Igora po výsledku 3:2 a spomeniem ešte zápas „Kinga“ s Marekom Fukasom 3:0 opäť s pekným priemerom 83. Semifinálovú štvoricu doplnili Hopík s Jarom Opralom. V semifinále si poradil Igor s Hopíkom 3:0 po slušnom výkone z obidvoch strán Juro Vindiš s Jarinom 3:2. Tu však treba povedať, že “King” sa po vedení 2:0 v zápase poriadne vytrápil a takmer zápas nezvládol, keď Jarovi dovolil niekoľko matchdartov, ktoré však zostali nevyužité. Finále Vindiš vs. Bilka prinieslo kvalitné šípky. Igor bojoval a snažil sa využiť každú šancu, ktorú dostal, ale napriek priemeru 65 podľahol Jurovi jednoznačne 1:4. Juro si uhral svojich 83 na 3 šípky a to v našich pomeroch stačí väčšinou na každého a stal sa víťazom VIII. kola NŠL.

Náš obľúbený Lucky loser priniesol pár drobných prekvapivo nováčikovi Peťovi Orzvirkovi….Gratulujeme! Všetky výsledky, tabuľky a priebeh turnaja si môžete pozrieť ťuknutím na fotografiu finalistov.

Ďalšie kolo odohráme v pondelok 21.3.2022 o 18:00. Nezabudnite sa registrovať včas do 17:30 a využite možnosť online registrácie. Zároveň prosíme hráčov, ktorí sa zaregistrujú online a nemôžu prísť, aby sa odhlásili alebo to včas oznámili organizátorovi turnaja. Upozorňujeme na možné zmeny v COVID opatreniach, preto prosím pozorne sledujte oznamy na našej stránke. Momentálne fungujeme v režime “základ”.

 

Online registrácia:

- režim hygienických opatrení: základ (do 50 účastníkov)

 

 

Nitrianska šípkarská liga 8/12 kolo

štatistiky tu

 

Priebežné poradie

Loading...

PDF

 

Bonusový rebríček

Loading...

PDF

 

 

1. liga

poradie

kompletné štatistiky TU - 1/3

kompletné štatistiky TU - 2/3

kompletné štatistiky TU - 3/3

 

Lucky loser

8. kolo

 

kompletné PRAVIDLÁ TU


Zlatý partner

Strieborný partner

Mediálny partner