Vinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.x

Šípky sa stávajú čoraz populárnejšie a obľúbenejšie aj vďaka zväčšujúcej sa reklame, ale hlavne kvôli čoraz väčšiemu počtu televíznych priamych prenosov. Ten, kto si pozrel aspoň raz prenos z nejakého veľkého „Major“ turnaja, neodolá a šípky si určite bude chcieť aspoň raz vyskúšať naživo. Túto zvyšujúcu sa popularitu cítime aj my a počty účastníkov našej ligy neustále rastú. Tentokrát to bolo rekordných a neuveriteľných 48 kusov.

Osem hráčov v 1. lige a osem 5 členných 2. ligových skupín sľubovali napínavé súboje o postupové miesta. Ako vždy sa to neobišlo bez väčších a menších prekvapení. Z favoritov sa nezadarilo asi iba Maťovi Sitárovi a postup sa dnes nekonal. Naopak prekvapili Prešinský, Eperjesi, Adam Vindiš a hlavne Jana Tarek, ktorí si zabezpečili postup do predkola vyraďovačky L16. Už teraz môžeme konštatovať, že jeden z cieľov rozdelenia NŠL na 1. a 2.ligu priniesol očakávané výsledky a vo vyraďovacích fázach máme možnosť vidieť mená hráčov, na ktoré sme doteraz neboli zvyknutí. Čoraz viac sa presadzujú úplní nováčikovia a veľmi často aj ženské pokolenie, z čoho máme veľkú radosť.

Predkolo L16 prinieslo zaujímavé a aj kvalitné zápasy. V "Janíkovskom derby" si Saki poradil s Palim Kunákom Originálom 3:1, Vili Hrnčiar s Rajčom 3:1. Pali Kopecký prekvapivo nestačil na Janku Tarek 1:3 a hlavne “Kapor” Hlavenka podľahol nováčikovi Eperjesimu 1:3. V súboji “Jurov” si Vindiš s priemerom 75 pochutil na Kukučkovi 3:0. Osmičku postupujúcich doplnili Prešinský, Bédy a Rudo Klopan. V súbojoch prvoligistov je to ako na húpačke. Každý týždeň je iný a dnes to najviac išlo “The Calculatorovi”, ktorý sa síce, ako vždy, nevyhol zopár skvelým počtom, ale aj vďaka zaváhaniam vedúceho Igiho Bilku sa dotiahol v tabuľke na dostrel. Prvá štvorka doplnená o Jura Valného a Jara Opralu, ktorí ešte budú dohrávať nejaké zápasy, je natlačená do dvoch bodov, čo sľubuje tvrdé boje až do úplného konca.

Prvoligisti nám teda zaplnili miesta v L16 a záverečná časť dnešného kola sa mohla začať. Na mále mal Igor Bilka, ale nakoniec vybojoval víťazstvo 3:2 so Šimonom Eperješim. Po jasných výhrach 3:0 si postup ďalej zabezpečili Vindiš, Bédy a Loffay. Najväčším šokom bolo však vypadnutie Hopika po výsledku 1:3 s Janou Tarek. V L8 Jumper podľahol Verešovi 2:3, Jaro Oprala Milošovi Bédymu 1:3 a Marek „Kocka“ Fukas Palovi Loffayovi 1:3. Spanilú jazdu Janky Tarek zastavil až Juro Vindiš po výsledku 0:3. V semifinále ukradol jeden leg Peťo Vereš „Kingovi“, ale prehral 1:3 a Loffay nevyužil zopár match dartov a prehral s Milošom Bédym 2:3. Finále nám tak zaobstarali asi, teda asi určite, dvaja najlepší nitrianski hráči minulosti a súčasnosti zároveň, Juro Vindiš a Miloš Bédy. Na Jurovi bola síce cítiť únava z ťažkého budapeštianskeho kvalifikačného víkendu, kde sa mu takmer podarilo v ťažkej konkurencii obstáť. V semifinále ale Miloš podal hlavne v druhej časti finálového zápasu veľmi slušný výkon. Nakoniec Jura Vindiša zdolal 4:3 a stal sa ďalším novým tohtosezónnym víťazom.

Lucky losera dnes odohrali 16 hráči a chuť si aspoň troška po víťazstve napravil Mato Sitár.

Ďalšie kolo odohráme v pondelok 14.3.2022 o 18:00. Nezabudnite sa registrovať včas do 17:30 a využite možnosť online registrácie. Zároveň prosíme hráčov, ktorí sa zaregistrujú online a nemôžu prísť, aby sa odhlásili alebo to včas oznámili organizátorovi turnaja.

Upozorňujeme na možné zmeny v COVID opatreniach, preto prosím pozorne sledujte oznamy na našej stránke. Momentálne fungujeme v režime “základ”.

 

 

Online registrácia:

- režim hygienických opatrení: základ (do 50 účastníkov)

 

 

Nitrianska šípkarská liga 7/12 kolo

štatistiky tu

 

Priebežné poradie

Loading...

PDF

 

Bonusový rebríček

Loading...

PDF

 

1. liga

poradie

kompletné štatistiky TU - 1/3

kompletné štatistiky TU - 2/3

 

Lucky loser

7. kolo

 

kompletné PRAVIDLÁ TU


Zlatý partner

Strieborný partner

Mediálny partner