Vinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.x

Pomaly ale isto sa blížime ku koncu tejto hektickej a v mnohom premierovo inovatívnej šípkarskej sezóny. Najpríjemnejším a nečakaným prekvapením pre nás všetkých je však jednoznačne celkovo veľký nárast záujemcov a účastníkov. Človek má pocit, že počas takmer dvoch rokov lockdownu a rôznych obmedzení ľudia nič iné doma nerobili a hrali len šípky. Každé kolo tu totiž máme nových hráčov z celého okolia Nitry. Do budúcnosti je to povzbudivá správa, lebo aj tu, ako v každom inom športe platí, že čím širšia základňa, tak tým väčšia šanca na objavenie nových talentov.

V podstate každý týždeň prekračujeme hranicu 40 účastníkov, atakujeme číslo 50, čo je priam neuveriteľné po tom všetkom, čo sa v posledných rokoch a mesiacoch v našej spoločnosti udialo a deje. Naše vynovené a rozšírené priestory zatiaľ stíhajú a tak dúfame, že sa u nás najmň vy, ktorí nás navštívite prvý krát, cítite príjemne.
V deviatok kole NŠL sa nás zišlo spolu krásnych 44 hráčov. Osem prvoligistov si zahralo predposledné kolo, ktoré vyriešilo najdôležitejšiu hádanku a síce, kto sa stane premierovým víťazom 1.ligy. Podľa mňa zaslúžene si svoje meno na putovnom pohári bude môcť užívať Igor Bilka, ktorý podáva celú súťaž najvyrovnanejšie výkony. Malé rozdiely sľubujú ešte zápletku v boji o ďalšie medajlové pozície. Zvyšní hráči sme rozdelili do ôsmich skupín, kde si postup mohli zabezpečiť iba dvaja najlepší. Tentokrát los rozdelil skupiny v podstate rovnomerne a šancu presadiť sa tak dostali aj nováčikovia. Jediným menším prekvapením bolo, podobne ako minulý týždeň, nepostúpenie Maťa Sitára. Predkolo L16 sa v ôsmich zápasoch nezaobišlo bez prekvapení. Vozárik prešiel cez Pala Kopeckého 3:2, Miloš Bédy nestačil na Martina Guta 0:3 a Mišo Jančo si poradil so Sakim 3:2. V ostatných dueloch už bolo všetko podľa papierových predpokladov.
V L16 už išlo do tuhého a prvoligisti mali čo robiť, aby si uhrali potrebné body. V niektorých prípadoch to však nestačilo a s pavúkom sa nám rozlúčili hneď štyria. Hopík po prehre s Tomášom Vrbiakom 2:3, “Kocka” Fukas  po prehre s “Kaprom” 0:3, Jano Galbavý po prehre 0:3 s Martinom Gutom a o najväčšiu senzáciu sa postaral Mišo Jančo, ktorý s roztrasenou rukou za povzbudzovania viacerých rozvášnených divákov zavrel  D1 a vyradil tak Igiho Bilku po výsledku 3:2.
Štvrťfinálová osmička bola vo všetkých zápasoch veľmi vyrovnaná a svoju rastúcu formu potvrdil opäť Mišo “Vendetta”. Jeho pomste tentokrát neušiel Peťo Vereš a podľahol 2:3. Jaro Oprala využil skúsenosti a vyradil môjho “čierneho koňa” večera Martina Guta 3:1 a Juro Valný v podobnom duchu “Kapra” Hlavenku po výsledku 3:2. Asi v najkvalitnejšom švrťfinálovom zápase zdolal bullom v rozhodujúcom legu Palo Loffay Tomáša Vrbiaka 3:2.
V semifinále si sústredený Jarino Oprala po slušnom výkone poradil s Jurom Valným 3:1 a “The Calculator” ukončil po výsledku 3:1 večernú spanilú jazdu Miša “Vendettu” Janča. Finálový zápas Oprala vs. Loffay bol veľmi vyrovnaný v znamení kvalitného a rýchleho zatvárania. Po úvode 1:1 sa Jarino aj vďaka zatvoreniu bullom ujal vedenia 3:1, ale nakoniec to na víťazstvo nestačilo. Palo otočil, tentokrát pozatváral, čo bolo treba a po výsledku 4:3 sa stal víťazom 9. kola NŠL.
Vypadnutie v skupine si v lucky loserovi víťazstvom aspoň čiastočne vynahradil Maťo Sitár. Gratulujeme !!!
Ďalšie kolo odohráme v pondelok 28.3.2022 o 18:00h. Nezabudnite sa registrovať včas do 17:30 a využite možnosť online registrácie. Zároveň prosíme hráčov, ktorí sa zaregistrujú online a nemôžu prísť, aby sa odhlásili alebo to včas oznámili organizátorovi turnaja. !!!Upozornenie. 9. Kolo Janíkovskej ligy sa tento týždeň odohrá výnimočne až v PIATOK v tradičnom čase a mieste !!!

 

Online registrácia:

 

Nitrianska šípkarská liga 9/12 kolo

štatistiky tu

 

Priebežné poradie

Loading...

PDF

 

Bonusový rebríček

Loading...

PDF

 

 

1. liga

poradie

kompletné štatistiky TU - 1/3

kompletné štatistiky TU - 2/3

kompletné štatistiky TU - 3/3

 

Lucky loser

9. kolo

 

kompletné PRAVIDLÁ TU


Zlatý partner

Strieborný partner

Mediálny partner