Vinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.x

Podľa pôvodných plánov malo byť 3. kolo NŠL premiérou nášho nového projektu 1.ligy, ktorá bude nasledovníčkou predchádzajúcej kvalitnej Nitrianskej extraligy, kde medzi sebou zvádzali súboje tí najlepší hráči západného a stredného Slovenska.

Aj kvôli tomu nás poctil návštevou niekoľkonásobný majster Slovenska a víťaz tejto ligy Vlado Zatko, aby si s nami zahádzal a zároveň priniesol krásny putovný pohár v štýle Stanley Cupu, ktorý získa víťaz prvého ročníka Nitrianskej 1.ligy.

Žiaľ zdravotná situácia viacerých hráčov neumožnila prvé kolo ligy odohrať a tak sa jej začiatok posúva o týždeň. Nič však nebránilo pokračovaniu predohrávky 10.kola 26. sezóny NŠL v doterajšom formáte a tak sa krásnych 35 hráčov rozdelilo do 8 skupín. Len 2 postupujúci sľubovali opäť tvrdé boje o body do celkovej tabuľky. Asi najzaujímavejšou bola skupina F. Zviedla do kopy Zatka, Bédyho a Maťa Sitára z Topoľčian, ktorý si tak mohol vyskúšať, ako je to hrať proti legendám slovenských šípok. Jediným prekvapením skupinovej fázy bolo zaváhanie Mareka Fukasa.

V prvom kole vyraďovačky L16 sa žiadne prekvapenia neudiali. Derby Bilka vs. Bédy zvládol Igor po výhre 3:1 a bez problémov prešli ďalej aj najväčší favoriti Vindiš so Zatkom. Príjemným prekvapením bol aj postup Viki Kurkin, ktorá potvrdila dobré výkony zo skupiny a po víťazstve 3:1 nad Marekom Hupkom postúpila medzi najlepších osem. L8 už priniesol nabité zápasy, ktoré sa však nakoniec skončili podľa papierových predpokladov. Juro Kukučka sa vytrápil s Viktoriou 3:2, Juro Valný prešiel cez Pala Loffaya 3:2 a “King” opät znechutil Jumpera po výsledku 3:1. V poslednom zápase Vlado Zatko s prehladom prešiel cez Maľa Hlavenku 3:0. Dnes hlavným favoritom prial aj los a rozdelil ich do opačných polovíc pavúka a tak nič nebránilo tomu, aby sme opäť videli napínavé a kvalitné finále. Semifinálové predpoklady boli jednoznačne naplnené a po víťazstvách 4:1 si postup do finále zabezpečili Juro Vindiš a Vlado Zatko. Finále chalani odohrali na plný počet 7 legov a nič si nedarovali. Zápas to bol úplne vyrovnaný a úprimne, aj keď samotní fináloví súperi, a tí čo zostali sledovat, čakali troška viac, stále to bolo svojou kvalitou nadpriemerné finále. Nakoniec sa z viťazstva tešil Vlado, ktorý prerušil “Kingovu” víťaznú šnúru hneď potom, ako som k tomu vyzval v minulotýždňovom článku.

Lucky loosera sa podarilo vyhrať Mišovi Jančovi a vezie si tak do Topolčian slušný balík peňazí.

 

Highlight večera:

Dnes vyberám skupinový zápas Vindiš – Vrbiak, v ktorom mal Tomáš možnosť vyskúšať si aké je to hrať proti hráčovi s priemerom takmer 100. Jurovi padalo a tak po víťazstve 3:0, na ktoré potreboval 46 šípok, mu svietil na tablete priemer 98 aj nejaké drobné.

Ďalšie kolo odohráme v pondelok 14.2.2022 o 18:00. Nezabudnite sa registrovať včas do 17:30 a využite možnosť online registrácie. Zároveň prosíme hráčov, ktorí sa zaregistrujú online a nemôžu prísť, aby sa odhlásili alebo to včas oznámili organizátorovi turnaja. Upozorňujeme na možné zmeny v COVID opatreniach, preto prosim pozorne sledujte oznamy na našej stránke. Momentálne fungujeme v režime OP.

 

Online registrácia:

 - režim hygienických opatrení: OP

 

 

Nitrianska šípkarská liga

predohrávka 10/12 kolo

Priebežné poradie

Loading...

PDF

 

Bonusový rebríček

Loading...

PDF

 

 

Lucky loser

10. kolo

 

kompletné PRAVIDLÁ TU


Zlatý partner

Strieborný partner

Mediálny partner