Vinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.x

Máme za sebou ďalší šípkarský pondelok. Tento však bol v určitých ohľadoch výnimočný. Prvý krát bol zavedený a odskúšaný dvojligový model a teda bolo odhrané aj I.kolo 1. ligy NŠL, do ktorej sa prebojovalo prvých 8 hráčov z minulej sezóny.

2. ligy sa tentokrát zúčastnilo krásnych 30 šípkarov rozdelených do 8 skupín. Postup si mohli zabezpečiť len víťazi skupín a preto bol každý jeden zápas v podstate rozhodujúci. Postup si nakoniec vybojovali Jančo, Ježík, Krupa, Sitár, Szakmár, Rajčáni, Hlavenka a nestarnúci Miloš Bédy. Tito hráči si zabezpečili účasť v L16, kde sa ich súpermi podľa nového systému stali ôsmi prvoligisti zoradení a nasadení podľa aktuálneho stavu prvoligovej tabuľky.

V prvom hracom dni 1 .ligy sa podľa plánu malo odohrať 12 zápasov. Zúčastniť sa však nemohol Jaro Oprala a tak bol pre toto kolo nahradeny “The King” Vindišom. Výsledkovo sa najviac darilo Palimu Loffayovi, ktorý si v troch odohratých zápasoch pripísal 5 bodov za 2 víťazstvá a jednu remízu 6:6 a momentálne je na prvom mieste. Začiatok ligy bol, ako všetko nové, tak trochu nervózny a tak ani kvalitou príliš neoslnil, ale na druhej strane nám ukázal, ako na tom sme výkonnostne a čo treba zlepšiť prípadne zmeniť aj organizačne, aby sa tento nový systém zabehol k spokojnosti všetkých zúčastnených strán. Určite nastane zopár zmien, o ktorých budeme postupne informovať a dúfame, že postupne sa všetko vyladí k spokojnosti a všetci sa budeme môcť už iba zdokonalovať a herne zlepšovať. Nakoniec to však nebolo až také zlé, čo dokazuje aj veľké množstvo kvalitných bonusov, ktoré nazbierali predovšetkým prvoligisti. Z tých najhodnotnejších spomeniem len 3x15. šípku a zavretie 160 od Vindiša a najvyššie zatvorenie Igiho Bilku v sezóne 167. K tomu treba pripočítať viacero bíng a 18. šípok a hlavne 13 zatvorení 100+. Stavať je určite na čom.

Vyraďovacia fáza L16 tak dala dokopy 1 a 2.ligu a vytvorili sa niektoré veľmi zaujímavé dvojice. Vyrovnané boli hlavne zápasy Bilka vs. Sitár 3:2 a Hoppan vs. Rajčáni 3:2. Z prvoligistov sa postúpiť nepodarilo Jánovi Galbavému a Peťovi Verešovi. L8 bolo z väčšej časti jasnou záležitosťou papierových favoritov a postup si zabezpečili Vindiš, Bilka, Valný a v najvyrovnanejšom zápase Miloš Bédy po výsledku 3:2 s Maťom Hlavenkom. Semifinále bolo aj napínavé a aj kvalitné. V prvom zápase si nakoniec Valný poradil po výsledku 4:3 s Milošom Bédym a v asi najlepšom zápase večera Juro Vindiš (82) zvíťazil nad Igorom Bilkom (75). 4:2. Nebyť jedného “pokazeného” legu mali by sme tu priemer nad 90, ale na keby sa samozrejme nehrá. Finále Vindiš – Valný bolo už jednoznačnou záležitosťou “Kinga” a po výsledku 4:0 si pripísal už tretie tohtosezónne víťazstvo.

Lucky losera tentokrát ovládol Rudo Klopan z Mostu pri Bratislave.

Ďalšie kolo odohráme v pondelok 21.2.2022 o 18:00. Nezabudnite sa registrovať včas do 17:30h a využite možnosť online registrácie. Zároveň prosíme hráčov, ktorí sa zaregistrujú online a nemôžu prísť, aby sa odhlásili alebo to včas oznámili organizátorovi turnaja. Upozorňujeme na možné zmeny v COVID opatreniach, preto prosím pozorne sledujte oznamy na našej stránke.

 

Online registrácia:

 - režim hygienických opatrení: OP

 

 

Nitrianska šípkarská liga 4/12 kolo

základné skupiny

Last16

Priebežné poradie

Loading...

PDF

 

Bonusový rebríček

Loading...

PDF

 

1. liga

poradie

kompletné štatistiky TU

 

Lucky loser

4. kolo

 

kompletné PRAVIDLÁ TU


Kalendár steelových udalostí

štv júl 18 @18:00 - 12:00AM
letná liga Janíkovce - Chrenová v Žalári
štv júl 25 @18:00 - 12:00AM
letná liga Janíkovce - Chrenová v Žalári
štv aug 01 @18:00 - 12:00AM
letná liga Janíkovce - Chrenová v Žalári
štv aug 08 @18:00 - 12:00AM
letná liga Janíkovce - Chrenová v Žalári
štv aug 15 @18:00 - 12:00AM
letná liga Janíkovce - Chrenová v Žalári

Zlatý partner

Strieborný partner

Mediálny partner