Vinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.x

Po dlhom období nedočkavosti a očakávania z toho, ako sa vyvinie spoločenská situácia, bolo včera naše šípkarské utrpenie, spôsobené čakaním, ukončené. Konečne sme sa mohli zísťt, z chuti si zašportovať, stráviť večer so znýmymi tvárami, kamarátmi a hlavne mohlo to byť pri šípkach. Dúfajme, že tento stav vydrží čo najdlhšie.

Vďaka všetkým priaznivým okolnostiam sme mohli zahájiť 26. sezónu prvým kolom NŠL. No a že to bol úvod veľkolepý sa dozviete v nasledujúcich riadkoch. Hlásiaci sa hráči pribúdali neskutočne rýchlo a výsledný počet 47 šípkarov doslova šokoval. Je krásne sledovať, ako rastie záujem o šípky a ako pribúdajú noví hráči. Z vlastnej skúsenosti viem povedať, že kto raz okúsil krásu šípok a atmosféru turnajových zápasov toho šípky len tak ľahko nepustia. Ešte že sme sa minulú sezónu rozšírili priestorovo aj terčovo. Našich 12 terčov bolo doslova záchranou.

Nový formát ligy, ktorý sme pre Vás pripravili a o ktorom ste si mohli prečítať v minulom článku bude, dúfajme zaujímavý a zvýši kvalitu našej ligy. Pri podobných počtoch účastníkov, možno pre mnohých krutý, sú kvalita súperov, mnoho odohraných zápasov a ešte viac prehier jedinou cestou ako sa zlepšiť. Sme radi. že našu ligu skvalitní túto sezónu aj Juraj Vindiš, účastník tohtoročnej PDC Q-school a všetci úspešní hráči z minuloročnej sezóny na čele s Igorom Bilkom. Nechýbal nikto, čo sľubuje ťažké boje o najvyššie priečky a najlepšiu osmičku, ktorá sa na konci sezóny kvalifikuje do 1.ligy. Tohtosezónnych prvoligistov sa budú snažiť vytlačiť viacerí kvalitní hráči napr. topolčanskí šípkari Hlavenka a Sitár, tiež Jardo Šuranský no a samozrejme Juro Vindiš, ale dobrých hráčov, nových hráčov  je tu oveľa viac.

Rozdelili sme sa do 8 skupín po 6 hráčoch a teda postúpiť mohli iba 2 najlepší. Vďaka nenasadzovaniu a náhodnému žrebu sa vždy niečo zaujímavé v skupinách vytvorí a tak aj včera zo skupín neprešlo mnoho zaujímavých hráčov. Prekvapením bolo hlavne nepostup prvoligistov Paliho Kunáka Originála a Jána Galbavého, hrajúcich v skupine s “Kingom” Vindišom. Svoje skupiny ovládli Vereš, Počarovský, Bilka, Loffay, Ježík, Vindiš, Šuranský a Šiška.

Pavúk L16 bol ďalej nekompromisný, pre niekoho prijateľný a relatívne ľahký pre iných doslova krutý. Obhajca titulu Peťo Vereš podľahol hladko Maťovi Sitárovi 3:0, legenda Miloš Bédy vyradil Aďa Ježíka z Trnavy 3:1, Palo Loffay Mareka Fukasa po boji 3:2 a Vindiš Valného hladko 3:0. Prekvapením bola prehra Hopíka s Mirom Šiškom 1:3. L8 nám už ponúkol súboje “titanov” Jumper Bilka zničil legendu Miloša Bédyho po kvalitnom výkone 3:0, Šuranský doslova zdolal Sitára 3:2 a Palo”Warrior”Loffay bojoval, ale nestačil na Vindiša 1:3. “King” si išiel celý turnaj svoje s priemermi medzi 80-85 a až do tohoto zápasu nestratil ani leg. Semifinálovú štvorku doplnil Juro Kukučka, ktorý v súboji prekvapene porazil Mira Šišku.

V semifinále to bol boj medzi Jumperom a Jardom 2:3 so šťastnejším koncom pre Jara, na ktorého už čakal vo finále nabudený Juro Vindiš. Finále bolo ozdobou prvého kola ligy a ak to bude takto pokračovať ďalej, v čo pevne verime, tak sa máme túto sezónu naozaj na čo tešiť. Kto čakal jasný a rýchly zápas bol na omyle. Favorit bol jasný, ale Jardo nesklamal a predviedol čoho je schopný. Zápas to bol úplne vyrovnaný takmer vo všetkých ukazovateľoch a mohli sme vidiel 3x 17 šípku a slušné zatvárania 40 resp 33%. Z priemerom 80 nakoniec Juro potvrdil papierove predpoklady a stal sa víťazom 1.kola 26.sezóny

Svoj celovečerný výkon okorenil 4x bingom, 7x 18 šípkou a jednou 15tou a zatvoreíim 116. Nebol však ani zďaleka jediným, komu večer “sypalo”.  Hneď v prvom kole sme boli svedkami vysokých zatvorení 157 od Kukučku a 152 od Hopíka. Pridal sa aj Bilka 2x Bingo a 3x18ta a Palo Loffay 3x18ta a zatvorenie 106.

Stručne zhrnuté: 1. kolo bolo nabité hráčmi, výsledkami, kvalitnými priemermi a bonusmi. Určite sa máme na čo tešiť aj v ďalších kolách. Aby som nezabudol na našu populárnu súťaž “Lucky looser”, tak tentokrát mal 22 platiacich účastníkov, z ktorých sa najviac darilo nováčikovi a prekvapeniu Podsedlému. Srdečne gratulujeme.

 

Highlight večera:

Šípky sú krásne, nikdy neviete komu sa zadarí, komu pomôže potrebný kúsok šťastia, komu dobrý los a tak môžu vzniknúť krásne príbehy a my sme tak mohli vidieť prešťastného Juriho Kukučku v semifinále s Jurom Vindišom.

 

Ďalšie kolo odohráme v pondelok 31.1.2022 o 18:00. Nezabudnite sa registrovať včas do 17:30 a využite možnosť online registrácie. Upozorňujeme na možné zmeny v COVID opatreniach, preto prosím, pozorne sledujte oznamy na našej stránke.

Online registrácia:

 - režim hygienických opatrení: OP

 

 

Nitrianska šípkarská liga

1/12 kolo

Priebežné poradie

Loading...

PDF

 

Bonusový rebríček

Loading...

PDF

 

 

Lucky loser

1. kolo

 

kompletné PRAVIDLÁ TU


Kalendár steelových udalostí

Zlatý partner

Strieborný partner

Mediálny partner