Vinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.x

Nitrianska šípkarská liga otvára svoju 26. sezónu v dvanásťročnej histórii oficiálnych športových turnajov. Táto sezóna bude niečím iná, niečím nová a my veríme, že sa vám bude páčiť. Pre všetky info slúži tento článok, čítajte a pridajte sa.

Od pondelka 24.1.2022 spúšťame novú sezónu, ktorá bude mať štandardne 12 týždňov, teda súťažných 12 kôl. Štartovné do súťaže bude pre členov klubu v sume 36€, pre nečlenov 48€, jednorazový vstup je v sume 5€. Na každý hrací deň sa môžte registrovať online mnoho dní vopred. Osobná registrácia sa otvára v hrací deň od 17:00 do 17:30h. Počet hráčov je obmedzený na 72, keďže sme rozšírili počet terčov na 12 súťažných. Hracím formátom je 501DO v každom hracom kole.

Novinky:

- zavedenie dvoch hracích modelov: jednoligový a dvojligový model hracieho dňa. Jendoligové budú päť krát v sezóne (v 1. a 2. kole, potom v 10., 11. a 12. kole), dvojligové sedem krát v sezóne (3. - 9. kolo). Jednoligový systém je štandardný systém tak, ako ho poznáme doteraz. Dvojligový systém je súbeh prvej a druhej ligy. Prvú ligu tvorí osem hráčov, ktorí sa kvalifikovali v predošlej sezóne a budú hrať samostatnú skupinovú fázu v hracom modely Best of 12 každý s každým tri krát v sezóne. V jeden hrací večer odohrajú tri zápasy, resp. kolá. Spolu bude mať prvá liga 21 kôl, teda sedem hracích večerov. Súbežne s prvou ligou bude prebiehať skupinová fáza druhej ligy, z ktorej sa kvalifikuje osem najlepších hráčov večera. Tieto dve osmičky sa stretnú v playoff L16. Obe ligy budú mať spoločnú tabuľku umiestnenia aj spoločnú tabuľku bonusového rebríčka. Na konci budú ocenení prví traja hráči z prvej ligy zo samostatnej súťaže, prví traja hráči z druhej ligy spoločného rebríčka a najdôležitejšími oceneniami bude prvá trojica Majster a dvaja Vicemajstri zo spoločnej tabuľky. Pri dvojligovom modely budú postupovať zo skupín len prví umiestnení, keďže sme tých najlepších osem už osamostatnili. Ostatní sa môžu hneď po odohratí skupín prihlásiť do turnaja Lucky loser a hrať tak samostatnú súťaž bez prvoligistov a najlepších z daného kola.

- dôvodmi na rozdelenie sú najmä snaha o početnejšie konfrontácie a dlhšie kvalitnejšie zápasy za účelom zvýšenia kvality hráčov, ale tak, aby sa nestratil kontakt medzi hráčmi. Ďalším dôvodom je motivácia postúpiť do vyššej súťaže a naopak nevypadnúť z elitnej top8. Takisto neobsadzovať pravidelne najvyššie pozície v skupinovej fáze tými najlepšími a otvoriť tak možnosti aj ďalším hráčom, aby okúsili chuť postupu do playoff, a súčasne aby nedochádzalo k demotivácií nových členov, ktorí sú absolútnymi začiatočníkmi, od ktorých sa síce prehry očakávajú, ale nie v tak obrovskom rozdiely ako je to zápas s hráčom, ktorý dávno nepatrí do druhej ligy.

 

Veríme, že ste pochopili našu snahu a dáte šancu tomuto formátu. Je to zaujímavé riešenie, ktoré háji oba tábory, ale určite bude obsahovať nejaké nepredvídateľné chyby. O ich toleranciu a vychytanie vás prosíme aj s vašou spoluprácou a snahou zdokonaľovať súťaž, ktorú ste si obľúbili. Tešíme sa na vás všetkých. Bavte  sa šípkami.

 

Online registrácia:

 - režim hygienických opatrení: OP

 

kompletné PRAVIDLÁ TU


Zlatý partner

Strieborný partner

Mediálny partner