Vinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.x

V kľudnom tempe za prítomnosti 29. šípkarov sme odohrali 9. kolo našej ligy. Pred Mastrom, ktorý sa odohrá v našich priestoroch už túto sobotu, si prišli zatrénovať aj chalani zo Zlatých Moraviec. To zvýšilo kvalitu zápasov a aj postupové napätie už v skupinovej fáze.

Rozdelili sme sa do 8 skupín po 4 a 3 hráčoch. Niektoré skupiny boli vylosované veľmi zaujímavo, vďaka čomu ďalej nepostúpilo niekoľko, zvyčajne postupujúcich, hráčov. Už v skupinách tak skončili Fukas, Loffay a Hlavenka. V prvom kole pavúka prebehlo v podstate všetko podľa papierových predpokladov. Jediným väčším prekvapením bolo snáď vypadnutie Jarina Opralu, ktorý nestačil vo vyrovnanom zápase na Vila Hrnčiara. Ďalej postúpili a štvrťfinálové dvojice utvorili Tomáš Vrbiak a Juro Valný, Aďo Černý s Vilom Hrnčiarom, Jano Galbavý s Peťom Verešom a Hopik s Mirom Rajnohom. Ten predvádzal celý večer kvalitné šípky, kľudne môžeme povedať, že na úrovni slovenskej Premier ligy. S priemerom 80 si suverénne poradil s Hopíkom a v semifinále aj s našim Peťom Verešom, ktorý bojoval a dokázal mu zobrať 2 legy. Druhým finalistom sa stal stabilne hrajúci Juro Valný, ktorý si poradil s Tomášom Vrbiakom a v semifinále po tuhom boji 4:3 s Vilom Hrnčiarom.

Finále nám zaobstarali bývalý hráč nitrianskej extraligy Miro Rajnoha, reprezentant Zlatých Moraviec a Juro Valný. Treba povedať, že naozaj sa bolo na čo pozerať. Miro hádzal svoj kvalitný štandard, a aj keď sa Juro snažil držať krok, mali sme rýchlo 2:0. V treťom legu sa tiež zdalo byť všetko jasné. Na tablete priemer 80 a pripravené zatváranie na 3:0. Juro Valný je ale starý skúsený lišiak, známy hlavne svojimi vysokými zatváraniami. A tak nám 109 zatvoril hneď prvou možnou šípkou. Kto hráva túto krásnu a zároveň aj krutú hru tak už vie, že niekedy naozaj dokáže rozhodnúť a otočiť celý zápas jedna šípka a že priemer nie vždy musí byť rozhodujúci, ak samozrejme máte kvalitné zatváranie. Tak tomu bolo aj teraz. Za stavu 3:3 sme mali na jednej strane priemer 80 a na druhej strane 100% zatváranie. Rozhodujúci leg bol tu tak trochu lotériou a Juri Valný si už víťazstvo nenechal ujsť a trošku zdeptanému Mirovi zavrel tentokrát až na 6. pokus. Diváci, ktorí ostali až do konca, určite neľutovali.

Samozrejme sme odohrali aj turnaj vypadnutých, kde mal najviac šťastia Palo Loffay. Všetkým ďakujeme za účasť a víťazom gratulujeme.

Ďalšie kolo odohráme v pondelok 08.11.2021 o 18:00. Nezabudnite sa registrovať včas do 17:30 a využite možnosť online registrácie. Upozorňujeme na možné zmeny v COVID opatreniach (záleží od momentálnej COVID automatovej farby v našom okrese), preto prosíme, pozorne sledujte oznamy na našej stránke. Momentálne fungujeme v režime OTP-všetci vieme, čo to z toho vyplýva.

 

Online registrácia:

 

 

Nitrianska šípkarská liga

9. kolo

Priebežné poradie

Loading...

PDF

 

Bonusový rebríček

Loading...

PDF

 

 

Lucky loser

9. kolo

 

víťazi turnaja Lucky loser a hlavného turnaja Nitrianskej šípkarskej ligy 9. kola

Pavol Loffay a Juraj Valný


Zlatý partner

Strieborný partner

Mediálny partner