Vinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.x

Tak a máme za sebou ďalší krásny šípkarský večer  25. sezóny NŠL s prívlastkom rekordný. Zasúťažiť si totiž prišlo až 34 hráčov zo širokého okolia. Takmer v každom kole tu máme nejakých nováčikov aj vďaka chalanom z Topolčian, ktorí si k nám nachádzajú cestu v čoraz hojnejších počtoch a ukazujú, že do budúcna  s nimi treba rátať na najvyšších priečkach tabuľky.

Náš šport napreduje aj v tejto ničomu a nikomu neprajnej dobe COVIDU a náš nitriansky oddiel sa môže pochváliť rozšírením priestorov na krásnych 13 terčov. To nám umožnilo  rozdeliť sa do 8 skupín po 4-5 hráčoch a hlavne si vyskúšať hrať už v skupinách na 4 víťazné legy.  Ako vždy pri dvoch postupujúcich je žrebovanie skupín veľmi zaujímavé a inak tomu nebolo ani teraz. Vyrovnanú a ťažkú skupinu A s Černým, Sitárom, Hlavenkom ovládol nováčik Andrej Belák, ktorý hral celý turnaj pekné šípky. Skupinu H, so služobne najdlhšie hrajúcimi  Galbavým, Robinom Danáčom a Maťom Klikačom, zase Palo Loffay. No a čerešničkou bola skupina smrti D, kde sa stretli traja hráči z prvej päťky našej tabuľky. Jumper Bilka, Kocka Fukas a Jaro Oprala doplnení Jarom Markovičom si to rozdali hneď na úvod turnaja. Jarovi Opralovi sa zadarilo najviac a naopak Igimu Bilkovi sa nepodarilo zotrvať na víťaznej vlne zo sobotného Masteru a s turnajom sa nám rozlúčil už v skupine.

V prvom kole vyraďovačky sa vytvorili veľmi zaujímavé dvojice a o vyrovnané a aj kvalitné zápasy nebola núdza. Veľmi pekne zahral Martin Sitár, ktorému nestačil ani priemer tesne pod 70 na víťazstvo nad Palom Loffayom. Dnes sa však favoritom, ktorí bojujú o medajlové pozície a aj finálovú osmičku darilo, takže väčšina zápasov prebehla podľa papierových predpokladov. Osemfinálové dvojice tak utvorili Galbavý s Verešom 1:3, Hoppan-Fukas 3:2, Oprala-Valný 3:2 a Loffay-Herda 3:1.

Celkovo sa hrali pekné a kvalitné šípky, čo potvrdzujú aj zaujímavé bonusy. Dve bingá si hodil Jaro Oprala, po dve zavretia do 18. šípky Loffay s Kopeckým, do 15. šípky Hopik a Kocka. No a zavretia +150 Krupa 152, Valný 155 a Loffay 156.

Semifinále nám zaobstarali, podľa mňa najväčšie prekvapenie tejto sezóny, Peťo Vereš s vo forme hrajúcim Hopikom a  Jarino Oprala s Palim Loffayom. Každý z nich má reálne šance stáť na konci sezóny na stupienku víťazov, čo sľubovalo veľký boj. Peťo Vereš nezaváhal a po víťazstve 4:2 sa stal prvým finalistom. Prekvapením pre väčšinu prítomných bolo však hladké víťazstvo stále sa zlepšujúceho Pala Loffaya  nad Jarinom Opralom, ktorý sa po výsledku 4:0 stal druhým finalistom. Finále nám tak zaobstarali reprezentanti nášho nitrianskeho B družstva, Vereš vs. Loffay.  Palo Loffay dnes však mal svoj deň a po koncentrovanom výkone si s Peťom Verešom hladko poradil 4:1. Stal sa tak po Bilkovi so Šuranským v poradí tretím hráčom, ktorému sa v tejto sezóne podarilo vyhrať dve kolá NŠL.

Náš obľúbený turnaj Lucky looser a finančnú odmenu tentokrát ovládol  Osa Laluch z Topoľčian. Víťazom gratulujeme a všetkým ostatným ďakujeme za hojnú účasť v tejto postihnutej dobe.

Na záver by som rád poprosil všetkých účastníkov našej ligy, vrátane mňa, aby sa posnažili dodržiavať stanovený dress code !!!. Prípustné sú spoločenské nohavice či športové tepláky a polokošela s límcom. Klasický strih tričiek bez limčekov je síce príjemný, no nechajme si ho na domáce tréningy, predsa len máme nejaké stanovené pravidlá, ktoré sme si sami odsúhlasili a chceme, aby náš šport nejak vyzeral. Frfľošom zdar….."kázeň musí byť, tak je to správne”.

Ďalšie kolo odohráme v pondelok 15.11.2021 o 18:00. Nezabudnite sa registrovať včas do 17:30 a využite možnosť online registrácie. Upozorňujeme na možné zmeny v COVID opatreniach (záleží od momentálnej COVID automatovej farby v našom okrese), preto prosím pozorne sledujte oznamy na našej stránke. Momentálne fungujeme v režime OTP - všetci vieme, čo to z toho vyplýva.

 

Online registrácia:

 

 

Nitrianska šípkarská liga

10. kolo

Priebežné poradie

Loading...

PDF

 

Bonusový rebríček

Loading...

PDF

 

 

Lucky loser

10. kolo

 

víťazi turnaja Lucky loser a hlavného turnaja Nitrianskej šípkarskej ligy 10. kola

Juraj Laluch a Pavol Loffay


Zlatý partner

Strieborný partner

Mediálny partner