Vinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.x

Odštartovali sme novú sezónu, v ktorej budeme hľadať dvadsiatehodeviateho Majstra ligy v našej histórii. Prvého kola sa zúčastnilo 62 hráčov a bolo to ako vždy krásne, stretnúť sa, porozprávať, vyhrať či prehrať, proste si zašportovať a stráviť krásny večer s krásnymi ľuďmi. Ak vás zaujíma viac informácii z večera, prečítajte si aktuálne 467. vydanie Šípkarského žurnálu.

V novej sezóne sme rozšírili hrací model na trojligový, pričom prvé dve ligy sú samostatné po šestnásť hráčov a tretia liga je otvorená pre všetkých. Práve do tejto súťaže sa prihlásilo až 33 súťažiacich a boli sme veľmi zvedaví, ako sa zhostia novinky práve hráči z tejto kategórie. Všetkým súťažiacim z Open ligy sme tak otvorili väčšie možnosti zahryznúť si do medaile z jedného z prvých troch miest. A sme veľmi radi, že na stupne víťazov sa mohli postaviť naši skalní hráči, Franta Vrána a Martin Chudý. Prvé dve miesta si pre seba získali kvalitatívne vyššie hrajúci hráči, ale predsalen občasne zúčastňujúci v našej súťaži a to Juri Valný a legenda Norbi Keszi. Možno sme ich motivovali, aby sa prebojovali medzi elitu a možno šli len okolo, každopádne sme veľmi radi, že nás prišli obohatiť o svoje skúsenosti a krásnu šípkarskú hru.

Druhá liga je momentálne absolútne vyrovnaná po kvalitatívnej stránke a sám som zvedavý, kto bude stáť na stupni víťazov na jej konci a postúpi do Extraligy. V prvom kole sa stal víťazom Martin Hoppan, keď porazil vo finále Mirka Entnera z MPB darts. Tretie miesta získali Paťko Kovács a premiéru vlastnej získanej medaile sme mali možnosť vidieť na krku Rasťa Plevu.

Úlohou Extraligy je rozšíriť hernú kvalitu z ôsmich hráčov na dvanásť, prípadne až na šestnásť hráčov. Vyrovnané výkony momentálne podáva približne polovica z extraligistov, ale od polovice sezóny očakávame zvýšenú hernú kvalitu aj v jej druhej časti. A komu sa to nepodarí, budúcu sezónu si zahrá posledná štvorica nižšiu súťaž s výborným obsadením. Víťazom prvého extraligového kola sa stal už držiteľ majstrovského titulu Igi Bilka, ktorý zdolal vo finále výborným výkonom Mareka Purgyho z Hlohoveckého klubu. Igi zahral v piatich legoch krásny priemer v prvej devine, ktorý presiahol hodnotu 90 a ukázal sa výborných skórovaním. Zápasu však chýbali dable, ktoré výrazne stiahli priemery oboch hráčov.

Všetky podrobné štatistiky si viete prezrieť v linkoch nižšie.

Po prvom kole v upravenom formáte máme výborný pocit, cítime napätie postupu či zostupu, potrebu trénovať a dobiehať kvalitu ostatných súperov. A o to presne ide. Preto sa na vás všetkých veľmi tešíme už v najbližšom turnaji, ktorý sa odohrá štandardne v pondelok od 18:00h. Pripomínam, že hráči z uzavretých líg, ktorí si zabezpečili Ligovú kartu (permanentku) sa registrovať nemusia, ich povinnosťou je len včasné odhlásenie z turnaja maximálne deň pred začiatkom. Online alebo osobná registrácia pre Open ligu prebieha do 17:00h. Registrujte sa už teraz. Tešíme sa na vás a bavte sa šípkami spolu s nami.

 

Nitrianska šípkarská liga 29. sezóna: 01/12 kolo

Extraliga

priebeh turnaja

štatistiky turnaja

celkové poradie sezóny

 

2. liga

priebeh turnaja

štatistiky turnaja

celkové poradie sezóny

 

 

3. Open liga

priebeh turnaja

štatistiky turnaja

celkové poradie sezóny

 

 

Lucky looser

priebeh turnaja

 

 


 

Online registrácia do 17:00h v hrací deň na najbližší turnaj PaletaTop 02. kolo (12.12.2022):

Open liga

  • Error, form does not exist or is not published.


Zlatý partner

Strieborný partner

Mediálny partner