Vinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.x

Tak a máme úspešne za sebou posledné XII. kolo 26. sezóny našej šípkarskej ligy. Ako sa na záver sezóny patrí, niesol sa v duchu rekordov. Ten rekord, ktorý nás asi najviac všetkých teší je neuveriteľný počet 99 celkových účastníkov, čo je obrovský nárast oproti minulým ročníkom. No a zároveň sa nás v pondelok zišlo 57, čo asi nepotrebuje komentár. Toto vysoké číslo spôsobilo organizátorom mierne vrásky aj v spojení s miernym časovým obmedzením, čo sme však nemohli ovplyvniť. Nakoniec sme však všetko stihli a všetci zúčastnení sa mohli zabaviť šípkami.

Prvý krát v histórii sme boli rozdelení do 16 skupín po štyroch a troch. Postupovali dvaja a okrem medailových pozícií bola ešte otvorená aj účasť v 1. lige, takže to bolo v celku napínavé. Z ťažkých skupín sa nepodarilo postúpiť Marekovi Fukasovi, Ježíkovi, Szakimu, Janovi Galbavému, Hopíkovi ani Paťovi Herdovi. Neobvykle početné prvé kolo vyraďovačky L32, ktoré sa tentokrát hralo len na 2 víťazné legy, čo je takmer vždy lotéria, sľubovalo zaujímavú zápletku. Tu nám vypadol Miloš Bédy, Pali Kunák a prekvapivo aj Juro Valný, ktorý na diaľku súperil s Igorom Bilkom o celkové druhé miesto v tabuľke. L16 už vytvorilo zaujímavé dvojice, zopár prekvapení a aj kvalitné výkony. Jančo porazil Loffaya 3:0, Šuranský Vereša 3:1, Oczvirk Podsedlého 3:2, Kopecký Pánika 3:1, Sitár Danáča 3:1, Počarovský Sekeru 3:2 a Igor “Jumper” Bilka nestačil na Hlavenku 0:3. Napriek tomu si však svojou účasťou v L16 zabezpečil krásne druhé miesto v celkovej tabuľke. Zlatým klincom dnešného kola bola výhra “Kinga” Vindiša 3:0 nad Rasťom Plevom s vynikajúcim priemerom 95,94, čo len potvrdilo, že “King” je stále podstatne vyššie ako my ostatní.

V L8 si dobre hrajúci Mišo Jančo prekvapivo hladko poradil s Jardom Šuranským 3:0 a podobný priebeh mali aj ďalšie dva zápasy Vindiš vs. Kopecký a Sitár vs. Počarovský. Jedine “Kapor” Hlavenka musel tuho bojovať o svoju teoretickú šancu prebojovať sa na poslednú chvíľu do Top 8, čo by mu zaručilo účasť v budúcosezónnej 1.lige. Nakoniec porazil v tesnom súboji 3:2 Petra Oczvirka. V semifinále si bezchybný Juro Vindiš poradil s Maťom Sitárom 3:1 po svojom štandardnom výkone s priemerom cez 80 a Maťo Hlavenka vo svojom zápase o všetko prešiel cez Janča 3:2. Touto výhrou si tak trocha šokujúco na poslednú chvíľu zabezpečil účasť v 1.lige, gratulujeme. Finále bolo už len light vyvrcholením nielen dnešného, tak trochu zrýchleného kola, ale celej, myslím, že mimoriadne úspešnej sezóny. Juro rýchlo vyhral 3:0 a mohlo sa prejsť k odovzdávaniu cien.

Všetkým ešte raz blahoželáme a želáme nemenej úspešný štart do novej sezóny. Pre časové obmedzenie sme dnes nemohli spustiť obľúbeného lucky losera, no v ďalšej sezóne sa k nemu opäť vrátime. Chcem touto cestou všetkých šípkarov požiadať o dodžiavanie dress codu, teda nosenie či už klubového dresu alebo polokošele a uzatvorených topánok.

Úvodné 1. kolo 27. sezóny odohráme v pondelok 25.4.2022 o 18:00. Nezabudnite sa registrovať včas do 17:30 a využite možnosť online registrácie. Zároveň prosíme hráčov, ktorí sa zaregistrujú online a nemôžu prísť, aby sa odhlásili alebo to včas oznámili organizátorovi turnaja.

 

Online registrácia:

 

Nitrianska šípkarská liga 12/12 kolo

štatistiky tu

 

 

kompletné štatistiky 26. sezóny 2022


Kalendár steelových udalostí

Zlatý partner

Strieborný partner

Mediálny partner