Vinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.x

Uplynulý víkend sa konal v športovej hale Podháj v Martine prvý Slovenský pohár, na ktorom nemohli chýbať ani hráči Dart Club-u Nitra a jeho oddielov - Čeľadince, Brestovany, Janíkovce a Nitrianska šípkarska akadémia. Zastúpenie sme mali vo všetkých kategóriách jednotlivcov, ale aj v turnaji dvojíc. Spolu sa zúčastnilo až 28 hráčov, ktorí si domov odniesli tri tretie miesta v juniorských kategóriách U13 a U18 a druhé miesto v ženskej kategórii. Podrobnejšie informácie o priebehu jednotlivých turnajov nájdete v článku.

Zo šípkarskej akadémie sa v kategórii juniorov U13, zúčastnil Timko Bocán a ako nasadená štvorka aj Marcelko Miklík. 18 registrovaných hráčov bolo rozdelených do štyroch skupín, z ktorých do pavúka postupovali dvaja hráči. Timkovi sa nepodarilo vyhrať žiaden zápas a tak sa jeho cesta skončila už v skupinovej fáze. Naopak Marcelko v skupine hviezdil, všetky zápasy vyhral a do pavúka postupoval z prvého miesta. V prvom kole si poradil s Matúšom Krškom (ŠK Vrbové) 4-2, čo ho posunulo do semifinále. Tu sa stretol s Patrikom Pukancom (DC Nové Zámky), ten nad Marcelkom zvíťazil v tesnom súboji 4-3 a zo súboja o prvé miesto ho vyradil tesne pred finále. Marcelko si z tejto kategórie odnáša krásne 3.miesto. V kategórii U18 sa k Marcelkovi a Timkovi pripojil Samko Kováč a Miško Kukučka. V tejto kategórii bol Marcelko nasadená päťka a Miško dvojka, čo aspoň týmto dvom hráčom zabezpečilo, že sa nestretnú hneď v prvom kole pavúka, pretože na rozdiel od U13 sa U18 hrá podľa nových pravidiel od začiatku turnaja KO systémom. Timko sa prebojoval do L32, kde v zápase podľahol 3-0 Patrikovi Pukancovi. Samkovi Kováčovi sa v L16 nepodarilo zdolať neskoršieho finalistu Jakuba Koštivala, ktorý Samka porazil 4-3. Rovnako ako v U13 aj tu sa Marcelkovi podarilo prebojovať do semifinále, kde sa ale stretol s Maťom Brindzkom (Good Darts Prešov), ktorému podľahol 2-4. Tesne pred finále skončil aj Miško, s ktorým si rovnako ako so Samkom poradil Jakub Koštival (MpB Darts Club) 4-3. Marcelkovi a Miškovi patrí spomedzi 41 registrovaných hráčov krásne 3. miesto.

Nitra mala svoje zastúpenie aj v ženskej kategórii, medzi 37 prihlásenými hráčkami nás tento krát reprezentovala Martina Sulovská, Barbora Kotvasová a Martina Kazíková. Pre pravidelnú účastníčku Nitrianskej šípkarskej ligy a nádejnú hráčku, Maťku Kazíkovú, bola táto účasť na Slovenskom pohári premiérová. Po voľnom žrebe v prvom kole prehrala Kazíková v L32 kole pavúka v zápase s Denisou Šufliarskou (MpB Darts Club) 3-0. Šufliarska vyradila aj Kotvasovú v L16 v zápase s výsledkom 4-0. Sulovská nesklamala a po vyradení Viktórie Kurkin (MpB Darts Club) vo štvrťfinále a Michaely Jamnickej (1. Dart Club Brezno) v semifinále, sa prebojovala do finále s Luciou Jankovskou (1. Dart Club Brezno), ktorej podľahla tesne 3-4. Maťka si domov odnáša pohár za krásne 2. miesto.

V 1. lige hlavného turnaja si zahrali za náš šípkarsky klub piati hráči - Vladimír Zatko, Adam Bernáth, Marek Purgy, Juraj Vindiš a Juraj Valný. V konkurenci 62 hráčov sa najďalej prebojoval práve prvý spomínaný Zatko, ktorého vyradil Ľuboš Pivarč (MpB Darts Club) v L8 po tesnej prehre 4-5. Purgy skončil kolo (L16) pred Zatkom po prehre 1-5 s Rastislavom Pfeiferom (PDC Košice) a Bernáth v L32 po prehre so Štefanom Hájekom (DC Nové Zámky) 2-5. Vindiša a Valného vyradili Fundárek (Darts Club Dubnica) a Oravec (DC Zvolen Knights) už v prvom kole pavúka po tesných prehrách 4-5.

V 2. lige hlavného turnaja sme mali medzi 348 prihlásenými hráčmi spolu až 18 hráčov v modro-bielych dresoch: Michal Jančo, Martin Gut, Tomáš Bačkady, Štefan Kuchtiak, Juraj Laluch, Igor Bilka, Lukáš Svorad, Marek Fukas, Tomáš Goga, Jaroslav Oprala, Matúš Hrnčiar, Michal a Juraj Kukučkovci, Michal Sulovský, Bohumil Zabák, Patrik Vozárik, Peter Podsedlý a Martin Hlavenka. Po eliminácii v dvoch kolách pavúka sa do L128 prebojovali Kuchtiak, Laluch, Oprala a Hrnčiar. V L64 skončili po prehre 1-4 so Škrteľom (Dart klub Prievidza) a Fazekašom (Dart Club Dubnica) hráči Bilka a Vozárik. Junior zo šípkarskej akadémie Miško Kukučka pokračoval v silnej konkurencii mužov až do L16, kde svoju účasť ukončil v zápase s Marcelom Čalfom (Trnafská šípková liga). Najúspešnejším hráčom bol Podsedlý, ktorý to dotiahol až do L8, kde podľahol 2-4 Jurajovi Fiderákovi.

Do sobotnej súťaže dvojíc (99 registrácii) sa prihlásili Podsedlý s Bernátom, Kuchtiak s Vozárikom, Bačkady s Laluchom a juniori mali svoje zastúpenie vo dvojici Bocán - Kováč. Po eliminácii v pavúku postúpili do L16 Kuchtiak s Vozárikom, kde ich po tesnej prehre 2-3 vyradila dvojica Surmík - Klimko. O niečo úspešnejší boli Bernáth s Podsedlým, ktorých v L8 porazila 1-3 dvojica neskorších víťazov turnaja pochádzajúcich z Košíc Pfeifer - Lazor.

Novinkou súťažného ročníka 2024/2025 sú aj doplnkové turnaje, ktoré sa konajú po odohraní tých hlavných. V B-turnaji 2. ligy si po prehre s Andrejom Danišom (Ad Dart Club Hlohovec) odniesol krásne 3. miesto Lukáš Svorad. Medzi trinástimi registrovanými hráčkami si z doplnkového turnaja odniesla 2. miesto Martina Kazíková, ktorá vo finále nestačila na Alžbetu Mundiovú (DC Podunajské Biskupice).

Všetkým zúčastneným hráčom ďakujeme za reprezentáciu a oceneným gratulujeme k oceneniam. Zároveň by sme chceli poďakovať aj členom organizačnému tímu šípkarskej organizácie, ktorí pre nás všetko prichystali a počas celého víkendu sa starali o plynulý priebeh turnaja. Podrobné výsledky jednotlivých turnajov môžete po prihlásení nájsť v aplikácii https://api.setdarts.com/login. Bavte sa šípkami!

 

fotogaléria TU


Zlatý partner

Strieborný partner

Mediálny partner