Vinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.x

Na poslednom Slovenskom pohári v sezóne 2023/2024 sa v Dubnici nad Váhom zúčastnilo spolu 17 hráčov reprezentujúcich Dart Club Nitra, Šípkarsku akadémiu a oddiel Čeľadince. Modro-(Ružovo-)biele dresy si odniesli ocenenia v oboch juniorských kategóriách a v doplnkovom turnaji vypadnutých (Lucky looser). Okrem samotného Slovenského pohára sa v Dubnici dohrávali aj play-off zápasy šiestej sezóny Niké Darts League, kde sa víťazom stal Vladimír Zatko.

V juniorských kategóriách (U13 a U18) sme mali zo Šípkarskej akadémie štyroch zástupcov - Marcelka Miklíka, Miška Kukučku, Samka Kováča a Timka Bocána. V U13 (18 hráčov) boli hráči rozdelení do štyroch skupín s postupom do play-off z prvých dvoch miest. Tu sa vo vysokej konkurencii chlapcov a dievčat zhodne darilo Marcelkovi a Miškovi - obaja postúpili z prvého miesta a bez prehry. Chlapci dokonca zhodne vo svojich zápasoch stratili iba po dva legy. Marcelko sa po postupe zo skupiny v semifinále stretol s Miškom Markievičom ml., ktorému podľahol tesne 2-3. Naopak Miškovi sa darilo a v semifinálovom aj štvrťfinálovom zápase si so súpermi Matúšom Krškom a Maximom Paľagom poradil 3-0. Pre Miška bol tento Slovenský pohár posledným turnajom v kategórii U13, o to viac si zápasy užil a vo finále po tesnej prehre 3-4 odovzdal pomyselné žezlo Miškovi Markievičovi ml. V kategórii U18 (33 hráčov) sa v ôsmich skupinách presadili a s jednou prehrou postúpili z druhého miesta opäť Marcelko a Miško. Po postupe ale v prvom kole KO pavúka (L16) Marcelka vyradil Martin Brindzko (0-3). Miško si v prvom kole v tesnom súboji zmeral sily s Dominikom Kočikom, nad ktorým zvíťazil 3-2. Hneď v ďalšom kole Miško vyradil Martina Brindzka 3-1, avšak v semifinále jeho cestu do finále ukončil Peter Mészáros, keď Miška porazil tesne 3-2. Miško Kukučka si z turnaja odnáša pohár v kategórii U13 za 2. miesto a U18 za 3. miesto.

V ženskej kategórii (28) si zahrali Saška Vavrovičová, Monika Krupová a Barbora Kotvasová. Saška aj Monika vo svojich skupinách uspeli a postúpili medzi 16 najlepších hráčok. V prvom kole sa ale ich cesta skončila po prehrách (0-3) s Katarínou Nagyovou a Luciou Hubkovou.

V prvej lige hlavnej kategórie si zahrali Juraj Vindiš, Vladimír Zatko a Juraj Valný. Medzi 45 hráčmi sa cez skupiny dostali všetci traja zástupcovia. V prvom kole pavúka bol však žreb neúprosný a v zápase sa stretli naši borci, Valný s Vindišom, ten skončil v prospech Vindiša 4-1. Vindiš následne v L16 podľahol 0-4 Ľubošovi Pivarčovi, ktorý bol jeho premožiteľ aj vo štvrťfinále play-off Niké Dart League. Lepšie nepochodil ani Zatko, ktorý hneď po postupe zo skupiny podľahol 1-4 Róbertovi Michalíkovi.

Druhá liga hlavnej kategórie sa na rozdiel od tej prvej hrá automaticky štýlom KO pavúka. Prihlásených bolo 192 hráčov, medzi ktorých patrili aj Jaroslav Oprala, Juraj Kukučka, Štefan Krupa, premiérovo Jakub Bódiš, ďalej Lukáš Svorad (NR-Čeľadince), Juraj Laluch (NR-Čeľadince) a Adam Bernáth (NR-Janíkovce). Do last 128 sa po prvom kole pavúka dostal Svorad, Oprala, Kukučka, Bódiš a Bernáth. Bernáth a Oprala následne pokračovali aj v last 64, kde ale podľahli  Marekovi Chromekovi a Vojtechovi Kasalovi.

Adam Bernáth skúsil šťastie aj v turnaji vypadnutých, kde sa mu medzi 72 registrovanými hráčmi podarilo získať nádherné prvé miesto. Spolu s Marekom Ďurkovičom zo Šípkarskeho klubu Levice vytvoril pár a v súťaži dvojíc (32) si dvoma výhrami (Davidovičová-Bordáč, Tomšík st.-Tomšík ml.) vybojovali postup do štvrťfinále turnaja, kde ich vo vyrovnanom zápase zastavila až dvojica Pivarč-Krajkovič.

V piatok a sobotu sa hrali aj play-off zápasy ôsmich najlepších šípkarov zo základnej časti Niké Darts League. Tri prehry vo štvrťfinále a dve prehry v semifinále – taká bola do soboty bilancia reprezentanta Dart Clubu Nitra, Vladimíra Zatka, počas piatich sezón tejto elitnej súťaže. Aj napriek tomuto množstvu sklamaní to Vlado nevzdal a v poradí v šiestej sezóne to výhrou vo štvrťfinále nad Karolom Krnáčom (7:2, priemer 80.80) a v semifinále nad Ľubošom Pivarčom (9:8, priemer 79.40) dotiahol až do finále. Vo finálovom zápase ho čakal Miroslav Rajnoha, pre ktorého to bola rovnako finálová premiéra. Vlado zdolal nakoniec aj Mira a my diváci (či už osobne alebo cez živý prenos) sme si mohli vychutnať Vladovu neopísateľnú radosť z dovtedy nedosiahnuteľného cieľa (10:6, priemer 81.61).
Vladino, úprimne ti z celého srdca gratulujeme k zisku titulu Niké Darts League 2024 !!!

V čase konania Slovenského pohára v Dubnici nad Váhom sa v susednom Maďarsku - v Budapešti konali kvalifikačné zápasy. Tých sa zúčastnili naši nitrianski spoluhráči a kamaráti - Michal Jančo, Martin Hlavenka a Marek Purgy, ďalej David Ševce zo Zlatých Moraviec a Jozef Sekereš, ktorý v aktuálnej sezóne hráva za Hlohovecký šípkarsky klub.

Všetkým zúčastneným hráčom ďakujeme za reprezentáciu a oceneným gratulujeme k víťazstvám. Bavte sa šípkami!

 

video na finálový zápas Niké Darts League TU (odporúčame zapnúť zvuk, výborný komentátor a obrovská radosť na konci :-)

fotogaléria TU


Kalendár steelových udalostí

štv júl 18 @18:00 - 12:00AM
letná liga Janíkovce - Chrenová v Žalári
štv júl 25 @18:00 - 12:00AM
letná liga Janíkovce - Chrenová v Žalári
štv aug 01 @18:00 - 12:00AM
letná liga Janíkovce - Chrenová v Žalári
štv aug 08 @18:00 - 12:00AM
letná liga Janíkovce - Chrenová v Žalári
štv aug 15 @18:00 - 12:00AM
letná liga Janíkovce - Chrenová v Žalári

Zlatý partner

Strieborný partner

Mediálny partner