Vinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.x

Ani sme sa nenazdali a prehupli sme do poslednej tretiny aktuálnej 30. sezóny Nitrianskej šípkarskej ligy. Deviate kolo prilákalo spolu 66 hráčov. Novým sponzorom pondelkového turnaja je firma Certipo, ktorá je akreditovaným laboratóriom pre rozbory potravín, liehovín, vínnych destilátov, lahôdok, šalátov, pitných a bazénových vôd. Každý šípkar bojuje do posledného zavretia a poďme sa teda spolu pozrieť v našom obľúbenom Šípkarskom žurnáli, ako dobojovali tí naši.

Extraligu odštartovalo 12 súťažiacich. Z prvého miesta bez prehry postupovali Marek Purgy, Michal Jančo a Miroslav Rajnoha. Zamotaná situácia nám nastala v poslednej 3-člennej skupine, kde hráči Marek Fukas, Pavol Loffay a Ján Galbavý, mali zhodné výhry aj zhodné legy a tak im tam po základnej skupine pri menách svietila jednotka. Postúpiť však mohli iba dvaja a rozhodlo tzv. 9 šípok. Brány štvrťfinále sa pri tomto súboji zavreli pred Marekom Fukasom. Vyrovnané štvrťfinálové zápasy prebiehali medzi Marekom Purgym a Martinom Hoppanom, v ktorom Hopik viedol už 2:0. Marek však stabilizoval hru, začal lepšie zatvárať a štyrmi legmi v rade otočil stretnutie. Napínavý a vyrovnaný priebeh mal aj zápas Rajnoha – Bilka, v ktorom chcel Igi určite bodovať, keďže práve Mirko je pred ním na druhej priečke celkového bodovania. Zápas zvládol lepšie Mirko a tak zvýšil svoj náskok práve pred Igim. Semifinálové a finálový zápas spĺňali všetky kvalitatívne kritériá tejto súťaže a bolo sa na čo pozerať. Certipo deviate kolo ovládol Martin Gut v priamom súboji s Mirkom Rajnohom, ktorí sú na prvých dvoch priečkach a my sa tešíme na posledné tri kolá, v ktorých sa budú títo dvaja určite dobiehať a vydajú zo seba maximum.

V druhej lige nám chýbali dvaja hráči, čo však ostatným nebránilo zahrať si výborné zápasy. O vyrovnanosti druholigistov svedčí aj to, že len jednému hráčovi sa podarilo vyhrať všetky tri zápasy v základnej časti a bol ním najmladší člen tejto ligy Matúš Hrnčiar. Vo štvrťfinále na seba narazili prví dvaja celkového poradia a lepšie zápas zvládol Štefan Sekera, keď porazil Romana Fialku najtesnejším rozdielom 4:3 a dotiahol sa tak na vedúca rebríčka len niekoľko bodov. Celkové finále a vytúžené body si pripísal do tabuľky Štefan Sekera v zaujímavom finále proti reprezentantovi čeľadinského oddielu Patrikovi Herdovi.

Open liga mala zhodne rovnaký počet ako minulý týždeň a tak sa 40 hráčov rozdelilo do ôsmich päťčlenných skupín hrajúcich na dva víťazné legy. Osemdesiat zápasov v skupinovej fáze oživilo celý klub a hráči si svoje zápasy užívali tak, ako sa pri šípkarskom športe patrí. To je to hlavné, prečo sa stretávame a navštevujeme našu súťaž. Stráviť príjemný večer v spoločnosti skvelých ľudí, zasúťažiť si, oddýchnuť si od práce a niektorí zažijú aj pocit víťazstva. Jediný hráč, ktorému sa podarilo zvíťaziť vo všetkých zápasoch a bol tak jediným hráčom, ktorý neokúsil trpkosť prehry, bol Roman Gáth. Roman to s postupom do druhej ligy myslí vážne, keď sa sústredeným výkonom prebojoval až do finále a pripísal si potrebné body, ktoré ho katapultovali na čelo celej súťaže. Podobne dobre majú do vyššej súťaže našliapnuté Martin Sitár a Richard Psota v tesnom závese pred ďalšou päticou.

Víťazom srdečne blahoželáme. Ďakujeme Vám za perfektnú reprezentáciu v sobotu na poslednom MASTRI tejto sezóny a takisto na našej pravidelnej lige. Vidíme sa opäť v pondelok 29.5.2023 na 10.kole zo začiatkom o 18:00 v priestoroch PALACE Cafe & Bowling v ZOC Max Nitra, na 1. poschodí. Registrácia hráčov prebieha online priamo pod týmto článkom už teraz a osobne v deň turnaja najneskôr do 17:00h.

 

Nitrianska šípkarská liga 30. sezóna: 09/12 kolo

Extraliga

priebeh turnaja

štatistiky turnaja

celkové poradie sezóny

 

2. liga

priebeh turnaja

štatistiky turnaja

celkové poradie sezóny

 

 

3. Open liga

priebeh turnaja

štatistiky turnaja

celkové poradie sezóny

 

 

 

rozžrebovanie prvej a druhej ligy


 

Online registrácia do tretej ligy do 17:00h v hrací deň na turnaj: 10/12. kolo Aquaseco Nitrianskej šípkarskej ligy 30. sezóny

Open liga

  • Error, form does not exist or is not published.


Zlatý partner

Strieborný partner

Mediálny partner