Vinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.x

V pondelok 29.5.2023 sme odohrali už desiate ligové kolo Nitrianskej šípkarskej ligy pod hlavičkou nášho sponzora spoločnosti Aquaseco, ktorá je akreditovaným laboratóriom na expresný rozbor vôd do 24 hodín, zaoberá sa biologickými a mikrobiologickými skúškami pitných vôd a mnoho iného. Aj vďaka nim sa nám darí držať veľmi vysoký štandard súťažných podmienok, ktoré súvisia aj počtom súťažiacich v trojligovom modeli. Desiate kolo si prišlo užiť 77 súťažiach a mnoho z nich využili toto regionálne športové podujatie ako prípravu na vyvrcholenie sezóny, na Majstrovstvá Slovenska, ktoré sa uskutočnia už tento víkend od 2. do 4. júna 2023 v Topoľčanoch.

Veríme, že zástupcov nášho klubu bude na tomto podujatí mnoho, preto vás všetkým pozývame či už ako fanúšikov, podporovateľov alebo aj ako hráčov k účasti tohto šípkarského sviatku. Organizátori pripravili parádny víkend plný nielen súťaženia, ale aj exhibícií a rôznych marketingových lákadiel vrátane účasti svetovej hviezdy Karla Sedláčka. Prítomný bude aj náš podcast DoubleIn a veríme, že sa nám podarí uchmatnúť nejaké vzácne šípkarské tváre a informácie.

Desiate kolo sa nieslo v znamení vysokej hernej kvality vo všetkých troch súťažných ligách. V Extralige vyčnieval celým večerom pripravený a Q-school vyškolený náš reprezentant Miško Jančo, ktorému sa podarilo udržať herný priemer zo všetkých zápasov na hodnote cez 72 bodov a v zápase základnej skupiny proti Palimu Loffayovi zahral až 85 bodový priemer a svojho súpera nepustil ani v jednom legu ani len k úprave na trojšípkové zatvorenie. Zaslúžene sa stal víťazom celého kola a na jej ceste vyradil v prvej vyraďovačke Mirka Rajnohu, ktorý má veľkú šancu pri svojej prvej účasti v tejto súťaži na Majstrovský titul. V semifinále vyradil Premierligistu a legendu slovenských a nitrianskych šípok Vladina Zatka v nádhernom zápase, v ktorom sa obaja udržali nad hodnotou 72 bodov a vo finále porazil Marek Purgyho, ktorý ešte pomýšľa na titul druhého vicemajstra.

V druhej lige bol jediným neporazeným hráčom Juraj Valný a tak sa stal zaslúžene víťazom celého kola. Skupinová fáza mu vyšla herne kvalitnejšie, keď sa dvoch zápasoch priblížil na hranicu 70 bodov. Ostatné zápasy ho však spriemerovali nižšie a tak priemer všetkých zápasov víťaza druhej ligy sa zastavil na hodnote 58. Žiadnemu hráčovi sa v tomto kole nepodarilo prekonať hranicu 60 bodov. Valný si vďaka víťazstvu pripísal plný bodový zisk a priblížil sa tak k možnosti postupu medzi najlepšiu šestnástku.

V tretej lige sme hostili ďalšieho hráča z radov legiend slovenských a nitrianskych. Rozohrať na majstrovstvá sa prišiel fantastický Juraj Vindiš. Juraj Vindiš a Vladino Zatko sú naši reprezentanti v elitnej slovenskej Niké Premierlige a obom sa podarilo postúpiť do záverečného turnaja medzi najlepšiu osmičku. O víťazovi rozhodne práve tento víkend a celý šípkarský klub Dart club Nitra bude držať týmto dvom velikánom palce a veriť, že sa im podarí priniesť túto trofej ukázať na nejaké ligové kolo, aby sme mali všetci možnosť vidieť, čo najviac môžme v slovenských šípkarských končinách dosiahnuť. Vindiš stratil v celom turnaji len dva legy. O prvý stratený sa postaral Robino Danáč vo štvrťfinále, kedy odohrali obaja otrasný zápas a práve tu bola možnosť získať cenný skalp, ale nestalo sa. Druhým získaným legom sa môže popýšiť finalista Andrej Belák, ktorý vzdoroval Vindišovi viac ako suverénne a udržal si krásny 70 bodový priemer. Ale Majster Vindiš vie, čo má robiť, ak naňho niekto tlačí, zaradil na vyšší stupeň a s 80 bodovým priemerom prekonal svojho súpera a stal sa tak celkovým víťazom Aquaseco Open ligy 10. kola s celkovým herným priemerom 67,50.

Víťazom srdečne blahoželáme a gratulujeme aj každému hráčovi, ktorý síce nestál na stupienku víťazov, ale odniesol z večera skvelý herný pocit a naučil sa zasa niečo nové. Vidíme sa opäť v pondelok 5.6.2023 na predposlednom 11. kole zo začiatkom o 18:00 v priestoroch PALACE Cafe & Bowling v ZOC Max Nitra, na 1. poschodí. Registrácia hráčov prebieha online priamo pod týmto článkom už teraz a osobne v deň turnaja najneskôr do 17:00h.

 

Nitrianska šípkarská liga 30. sezóna: 10/12 kolo

Extraliga

priebeh turnaja

štatistiky turnaja

celkové poradie sezóny

 

2. liga

priebeh turnaja

štatistiky turnaja

celkové poradie sezóny

 

 

3. Open liga

priebeh turnaja

štatistiky turnaja

celkové poradie sezóny

 

 

 

rozžrebovanie prvej a druhej ligy


 

 

 

Online registrácia do 17:00h v hrací deň na turnaj: 11/12. kolo Pohodlie.eu Nitrianskej šípkarskej ligy 30. sezóny

Open liga

  • Error, form does not exist or is not published.


Zlatý partner

Strieborný partner

Mediálny partner