Vinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.x

Ďalší týždeň a ďalšie kolo Nitrianskej šípkarskej ligy je za nami. Samozrejme teda nemôže chýbať nové vydanie Šípkarského žurnálu, kde sa pozrieme, čo prinieslo ligové kolo, kto si zapísal na svoje konto pekné výsledky a môže byť so svojimi výkonmi spokojný.

Minihra samozrejme opäť nechýbala, avšak ani tento raz sme nenašli úspešného vyzývateľa, keď Marko Lauko neuspel pri svojej šanci zavrieť číslo 48, čo znamená že už nabudúce sa ďalší súťažiaci postaví výzve už v hodnote 30€.

34 hráčov si nenechalo újsť piate ligové kolo v rámci svojej relaxácie, ale zároveň aj uspokojenia súťaživej chuti. Skupinu A, ktorá bola prvá z dvoch päťčlenných skupín, najlepšie zvládol Tomáš Vrbiak a Jozef Prochászka. V druhej takejto skupine, ktorou bola skupina B, sa po vyrovnaných výsledkoch umiestnili na čele Martin Hoppan a Juraj Barbírik. Postup zo skupiny C si zabezpečila dvojica Marián Bödör a Róbert Počarovský st. Oto Zmelík sa opäť ukázal vo výbornom svetle, keď opanoval skupinu D, druhú postupovú pozíciu uhral Jaroslav Šuranský. Skupinu E, v ktorej padali “bingá“ na všetky strany, zvládli najlepšie Igor Bilka a Róbert Danáč. Martin Rajčáni a Martin Szakmár zdielali okrem svojho mena aj postupové priečky v skupine F. V skupine G sa najlepšie predviedol Zoltán Milo, sekundoval mu Juraj Nichta. Záverečnú skupinu H si postrážil Miloš Bédy, druhú pozíciu získal Marek Fukas, i keď bonusové štatistiky ako 3x zavretie do 18.šípky naznačovali veľmi peknú hru.

Pravidelní čitatelia sú už oboznámení s jedným dôležitým faktom, avšak ani tento raz sa ho nedá opomenúť – vo vyraďovacej fáze začínajú všetci od nuly. Marek Fukas po veľmi sľubnom výkone v skupine nestačil v osemfinálovom zápase na Martina Hoppana, ktorý urval zápas na svoju stranu, a po výhre aj nad Tomášom Vrbiakom si získal miesto v semifinálovej štvorici. Ale ani jeho súper nemal ľahkú cestu, keď Oto Zmelík vytiahol svoju hru proti Mariánovi Bödörovi, zápas sa nakoniec rozhodol v prospech Ota Zmelíka až v poslednom legu. Naopak Igor Bilka si na druhej polovici “pavúka“ prechádzal s omnoho menšími kropajami potu, keď s výsledkom 3:0 zvládol oba zápasy s Róbertom Počarovským st. a Martinom Szakmárom. Tak isto prechádzal vyraďovacou fázou aj Miloš Bédy, ktorý po rovnakých výsledkoch zdolal na svojej ceste dvojicu Juraj Barbírik a Jozef Prochászka.

Záverečná časť sa stretla niekde na pol cesty medzi zápasmi “na nulu“ a vyrovnanými drámami. I keď aj to nie je úplná pravda, avšak nie vždy sa vo výsledku ukrýva celý príbeh. V prvom semifinále si Oto Zmelík poradil s Martinom Hoppanom 3:0, čím si zaistil opäť účasť v záverečnom zápase turnaja, inými slovami vo finále. Jeho vyzývateľom sa stal Miloš Bédy, keď jeho vyzývateľ Igor Bilka mu ukradol prvý leg v priebehu vyraďovacej fázy, ale viac ich už na svoje konto nepridal. Finálový zápas dvoch veľkých mien šípiek na Slovensku dopadol lepšie pre Ota Zmelíka, ktorý si po výhre 3:1 udržal zápasovú neporaziteľnosť, na mieste prehier mu po troch účastiach aj naďalej svieti nula.

Bude to niekto z vás kto preruší túto sériu? Neváhajte, tešíme sa na vašu účasť už budúci týždeň opäť v pondelok 12.októbra od 18:00 v priestoroch OC MAX Palace Bowling, kde rozhodne zažijete spolu s nami skvelú pozitívnu atmosféru, kde všetci spolu zdieľajú svoju vášeň k “šípkareniu“.

fotogaléria


 

Nitrianska šípkarská liga

05. kolo

Loading...

PDF

Priebežné poradie

Loading...

PDF


Kalendár steelových udalostí

Zlatý partner

Strieborný partner

Mediálny partner