Vinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.x

Stretli sme sa spoločne deviaty krát na 9.kole v pondelok 30.10.2023 pri tom, čo máme radi – Šípky, v skvelom počte 71 hráčov. Dnes by som rada poďakovala všetkým sponzorom, ale aj organizátorom a dobrovoľníkom, že sa pre Nás snažia vytvoriť tie najlepšie hráčske podmienky. A ako sme si už zvykli, ani tento týždeň nebude bez obľúbeného Šípkarskeho žurnálu. A nezabudnite čítať do konca, pripravili sme si aj novú súťaž.

Najvyššia liga privítala aj v tomto kole jedného vyzývateľova – Michaela Kuzmického. Síce sa mu nepodarilo postúpiť zo skupiny, ale nazbieral cenné skúsenosti, ktoré v budúcnosti dokáže využiť k dosiahnutiu víťazstiev. Prvé miesta bez prehry si uhrali Martin Gut, Peťo Podsedlý a Radovan Minár. S jednou zápasovou prehrou, ale lepšími legmi, prvé miesto v skupine patrilo aj Jarinovi Opralovi. Z druhých miest ich doplnili Miro Rajnoha, Štefan Sekera, Adam Bernáth a Tomáš Haxo Goga. Keď sa skompletizovala osmička, spustili sme štvrťfinálové zápasy, kde asi najväčším prekvapením bola výhra Jarina Opralu nad Mirom Rajnohom pomerom 4-2. Miro si však odniesol z pondelka krásne najvyššie zatvorenie kola 146 a stále neohrozené prvé tabuľkové miesto s náskokom takmer 270 bodov. Ďalším veľkým prekvapením bolo finálové zloženie. Na Maťa Guta sme už nejak tak zvyknutí, ale premiérovo sa finalistom stal Tomáš Haxo Goga. Síce sa Haxovi nepodarilo aj premiérovo vyhrať, keď bol Maťom zdolaný 4-1, ale ako sa redakcii podarilo zistiť, finále ho osobne veľmi potešilo a pripísal si potrebné body na záchranu v našej elitnej súťaži. V pondelok sa celkom chalani vybláznili aj na 180tkách, keď ich dokopy hodili až šestnásť a po tri kúsky si do bonusov prilepšili Miro Rajnoha, Martin Gut a Adam Bernáth.

Ani druhá liga sa nezaobišla bez vyzývateľov, ktorými pre toto kolo bol výborný hráč oddielu Janíkovce – Pavol Kopecký a veľmi talentovaný junior Miško Kukučka, ktorý si rovno skúsil najťažšiu prvú divíziu, kde sa nachádzali aktuálne traja najlepší hráči tejto ligy. Prvé miesta v skupinách si stabilne dobrou a vyrovnanou hrou uhrali Silvester Nagy, Tomáš Vrbiak, Martin Rajčáni a už spomínaný Pavol Kopecký. Najvyšší high finish 137 si zavrel Silvester Nagy, ktorý sa toto kolo nestal finalistom, keď ho už v semifinále vyradil najväčší rival Maťo Sitár. Druhá liga bola kus slabšia na 180tky, keď tu padli iba dve a aj tie si pripísal jeden hráč Maťo Sitár, ktorý bol zároveň aj prvým finalistom. Druhým finalistom a zároveň víťazom tohto kola sa stal Martin Rajčáni. Posledná jeho výhra večera bola naozaj najtesnejšia 4-3, nič to však nemení na tom, že víťazstvo ho vyšvihlo na priebežné tretie miesto v tabuľke.

Opäť ideálny scenár sme mali v Open lige, ktorú si v tento večer zahralo 40 hráčov, rovnomerne rozdelených do ôsmich skupín, hrajúcich na dva víťazné legy a tak bolo jasné, že každému sa ujdú minimálne štyri zápasy, v ktorých zabojuje o miestenku v ďalších súbojoch. Skupinu č.7 jednoznačne so všetkými výhrami ovládla Monika Krupová. Naopak zo skupín sa nepodarilo postúpiť, už dá sa povedať stáliciam – Milošovi Radošovskému, ani Jozefovi Prochászkovi a tak tri kolá dokonca sa tabuľkové pozície, ešte stále môžu premiešať. Tu nám padli štyri 180tky a dve si pripísal Michal Sulovský a po jednom Matúš Tvarek, a Peter Farkaš. A tak ako minulý týždeň, aj tento týždeň sa bronzová medaila ušla na krk talentovanému Máriovi Šebestovi, ktorý v štvrťfinále zdolal aktuálnu jednotku Juraja Mihálika, aj napriek veľmi ťažkému zápasu, v ktorom si dokázal v závere legu miesto zatvorenia, prehodiť 106. Víťazom kola sa stal Michal Sulovský, keď vo finále zdolal 3-1 Rolanda Csámpaia.

V závere veľmi radi zagratulujeme k víťazstvám, vysokým zavretiam a iným šípkarskym parádam, ktoré pri terči dokážete hodiť. Určite Vám neuniklo, že najbližší víkend sa odohrá v poradí už druhý Slovenský pohár v steelových šípkach v športovej hale v Topoľčanoch ( registrácia tu ) a veľmi sa tešíme, na Vaše úspechy. Spoločne sa na lige vidíme v pondelok 6.11.2023 na 10.kole v priestoroch PALACE Cafe & Bowling v ZOC Max Nitra, na 1. poschodí. Registrácia hráčov prebieha online priamo pod týmto článkom už teraz a osobne v deň turnaja najneskôr do 17:00h.

A úplným záverom si vyhlásime ešte jednu súťaž. Keďže našej redakcii sa neporadí byť prítomnej na Slovenskom pohári v Topoľčanoch, vyhlasujeme súťaž o najlepšiu momentku. Prosíme Vás, aby ste nám buď na Facebook do správy – profil Šípky Nitra, alebo emailom na Táto e-mailová adresa je chránená pred spamovacími robotmi. Na jej zobrazenie potrebujete mať nainštalovaný JavaScript., zaslali fotografie z tohto podujatia. Najlepšie fotografie odmeníme malým darčekom. Veľmi sa tešíme, na zachytenie turnaja Vašim objektívom.

 

Nitrianska šípkarská liga 31. sezóna: 9/12 kolo

Extraliga

priebeh turnaja

štatistiky turnaja

celkové poradie sezóny

 

2. liga

priebeh turnaja

štatistiky turnaja

celkové poradie sezóny

 

 

3. Open liga

priebeh turnaja

štatistiky turnaja

celkové poradie sezóny

 

 


 

Online registrácia do 17:00h v hrací deň na turnaj: 10/12. kolo Pohodlie.eu Nitrianskej šípkarskej ligy 31. sezóny

Open liga

  • Error, form does not exist or is not published.

 

1. a 2. liga - odhlásenie účasti

  • Error, form does not exist or is not published.


Kalendár steelových udalostí

štv júl 18 @18:00 - 12:00AM
letná liga Janíkovce - Chrenová v Žalári
štv júl 25 @18:00 - 12:00AM
letná liga Janíkovce - Chrenová v Žalári
štv aug 01 @18:00 - 12:00AM
letná liga Janíkovce - Chrenová v Žalári
štv aug 08 @18:00 - 12:00AM
letná liga Janíkovce - Chrenová v Žalári
štv aug 15 @18:00 - 12:00AM
letná liga Janíkovce - Chrenová v Žalári

Zlatý partner

Strieborný partner

Mediálny partner