Vinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.x

štatistiky 30. sezóny Nitrianskej šípkarskej ligy

V mene celého realizačného tímu by som sa chcel poďakovať všetkým fanúšikom, hráčom a sponzorom, ktorí boli účastní jubilejnej 30. sezóny Nitrianskej šípkarskej ligy. Boli ste fantastickí. Verím, že ste si aj vy sezónu užili, všeličo zažili a mnoho nových vecí aj naučili. Podarilo sa nám spoločne organizovať a súťažiť v trojligovom formáte opäť plne pod organizáciou softvéru na dvadsiatich terčoch s tabletmi, podarilo sa vylepšiť spracovanie štatistík a mnoho ďalšieho. Na národnej scéne zožal Dart club Nitra neskutočné úspechy. Súťažný ročník sme začali s víťazom celoslovenského rebríčka a držiteľom pohára Antona Múdreho a tento istý hráč nám do klubu priniesol aj titul Majstra Slovenska 2023 v hlavnej kategórii a bol členom nášho víťazného družstva v Slovenskom pohári družstiev 2023. Ocenenie Cena predsedu preto jednoznačne za športový prínos a osobný podiel za rozvoj Dart club Nitra patrí v 30. sezóne nášmu The King, Jurajovi Vindišovi. Nádherné výsledky na slovenskej scéne pokračovali aj v ďalších kategóriách. Majstrom Slovenska do 13 rokov sa stal víťaz našej vlastnej súťaže a veľký talent našich a slovenských šípok Marcelko Miklík. Marcel bol aj členom víťazného družstva v Demisport regionálnej súťaži družstiev. Medzi ďalšie tituly, ktoré prišli do našej klubovej zbierky sú tituly Vicemajstra Slovenska v kategórii do 18 rokov, ktoré získal Dávid Kanyicska a titul Vicemajsterky Slovenska získala naša Martina Sulovská. V celkovom rebríčku jednotlivcov sa v prvej dvadsiatke umiestnili až štyria naši, Juraj Vindiš (2.), Vladino Zatko (11), Martin Hlavenka (14.) a Igor Bilka (17.). Medzi juniormi do 13 rokov sme mali evidovaných na konci ročníka až päť hráčov a Marcel Miklík sa stal dokonca víťazom celého rebríčka. V prvej dvadsiatke sa umiestnili aj naše ďalšie nádeje Michal Kukučka (4.), Timko Bocán (12.) a Saška Vavrovičová (17.). V kategórii do 18 rokov sme mali osemnásť hráčov a najlepšie sa umiestnil Dávid Kanyicska na parádnom piatom mieste. Medzi ženami sme mali šesť žien a opäť máme aj víťazku celkového bodovania, ktorou sa stala naša hviezda Martina Sulovská. V prvej dvadsiatke sa udržala aj Vanessa Garaiová (13.) a Monika Krupová (16.). Vo dvojiciach sme mali na popredných miestach nášho špecialistu v tejto kategórii, Igora Bilku, ktorý získal na Majstrovstvách Slovenska 2023 krásne tretie miesto a v celkovom bodovaní potiahol menovku nášho klubu na fantastické piate miesto. V našej súťaži si v tejto sezóne zahralo spolu 143 súťažiacich a priemerná návštevnosť bola šesť kôl, takže spolu 885 registrácii s priemernou účasťou takmer 74 hráčov na ligové kolo. Po všetkých smeroch musím vyjadriť obrovskú spokojnosť a hrdosť na vás všetkých, ktorí ste sa akýmkoľvek dielom pričinili k týmto štatistikám a skvelej kolektívnej nálade či už na našej klubovej alebo aj národnej úrovni. Fotografie členov v modrých dresoch na jednotlivých národných súťažiach sú dôkazom súdržnosti a obrovského záujmu bojovať nielen "na našom piesočku."

Víťazom celej 30. sezóny sa stal nekompromisne najlepší je hráč, odchovanec a člen Šípkarského klubu Zlaté Moravce, Mirko Rajnoha. Celú sezónu predvádzal úžasné priemery a nádherné bonusy a zaslúžene sa stal aj držiteľom ocenenia za Najproduktívnejšieho hráča so ziskom 206 bodov a navždy sa tak zapísal do histórie nášho klubu. Právom sa tak dostane do siene slávy medzi ostatných Majstrov a vy budete mať možnosť vídať jeho tvár od novej sezóny pri terči číslo 13. Druhú ligu ovládol Števko Sekera z tímu MPB darts a tretiu ligu ovládol Martin Sitár z Darts klub Topoľčany.

Pozvánku do jednotlivých líg dostanú títo hráči. Potvrdenia a odmietnutia miesteniek a divoké karty budeme riešiť v druhej polovici leta.

1. liga:  Miroslav Rajnoha, Martin Gut, Vladimír Zatko, Marek Purgy, Igor Bilka, Michal Jančo, Tomáš Goga, Adam Bernáth, Martin Hlavenka, Pavel Kunák, Martin Hoppan, Peter Podsedlý, Štefan Sekera, Roman Fialka, Peter Vereš, Martin Rajčáni

2. liga: Miroslav Entner, Marek Fukas, Pavol Loffay, Ján Galbavý, Matúš Hrnčiar, Juraj Valný, Tomáš Vrbiak, Martin Szakmár, Michael Kuzmický, Viliam Hrnčiar, Patrik Herda, Patrik Kovács, Martin Sitár, Roman Gáth, Richard Psota, divoká karta

Počas leta počítajte aj členskou schôdzou nášho klubu, ktorú uskutočníme v prvej polovici augusta. Boli by sme radi, keby sa jej zúčastnili aj neregistrovaní hráči a využili tak možnosť spoznať náš klub z jeho vnútra a stali sa našimi členmi, prípadne sa začlenili s pomocnou rukou do fungovania nášho klubu. Náš klub je plne dobrovoľnícke združenie, preto každý, kto má možnosti a chuť akokoľvek sa zapojiť do jeho fungovania, je plne vítaný a budeme veľmi radi za každý názor a energiu, ktorú nám pomôžete zasa ďalej posúvať skalným, ale aj novým členom.

Štatistikujte, porovnávajte a tešte sa spolu s nami so šípkarským športom. Ligová súťaž začne 7. septembra 2023 s 31. sezónou. Počas leta máme pre vás pripravená rôzne turnaje, takže šípkariť budeme nepretržite. Budú to samostatné turnaje, z ktorých sa nebudú prenášať body nikam, takže môžte pokojne aj dovolenkovať a nemusíte sa obávať straty bodov do celkovej tabuľky. Turnaje budú trošku iné, ako ste zvyknutí, nebudeme hrať formát 501DO, ale máme pre vás pripravené nové hry, ktoré vás kopec vecí naučia, kvalitne si pri nich zatrénujete a zabavíte zároveň. Prvá epizóda zo série Summer tour 2023 sa začne štandardne v pondelok 26.6.2023 od 18:00h. Na každom turnaji budú oceňované pohárom prvé tri miesta.

Bavte sa šípkami spolu s nami!!!

 

 Štatistiky:

  • Počet bíng v sezóne: 232 (19,33/kolo)
  • Počet highoutov v sezóne: 139 (11,58/kolo)
  • Najvyšší highout: 160
  • Počet zavretí do 18. šípky v sezóne: 350 (29,17/kolo)
  • Počet zavretí do 15. šípky v sezóne: 70 (5,83/kolo)
  • Počet zavretí do 12. šípky v sezóne: 8 (0,67/kolo)
  • Počet bodov v bonusovom rebríčku spolu: 1575
  • Počet účastníkov: 143

 

Porovnanie posledných sezón:

 

1. liga:

  • Majster: Miroslav Rajnoha
  • 1. vicemajster: Martin Gut
  • 2. vicemajster: Marek Purgy

 

2. liga

  • 1. miesto: Štefan Sekera
  • 2. miesto: Roman Fialka
  • 3. miesto: Peter Vereš

 

3. liga

  • 1. miesto: Martin Sitár
  • 2. miesto: Roman Gáth
  • 3. miesto: Richard Psota

 

Ženy:

  • Najlepšia žena 2. ligy: Viktória Kurkin
  • 3. liga: 1. miesto: Erika Pániková
  • 3. liga: 2. miesto: Martina Kaziková
  • 3. liga: 3. miesto: Monika Zacharová

 

Seniori:

  • Najlepší senior 1. ligy: Pavel Kunák
  • Najlepší senior 3. ligy: Juraj Nichta

 

Cena predsedu:

  • Cena predsedu: Juraj Vindiš
  • za unikátny športový prínos a osobný podiel na rozvoji Dart club Nitra

 

Všetky ligové kolá tu:

Dart club Nitra: NŠL 30 sezóna 2022/2023

 

Výsledkové listiny

celkové poradie sezóny

PDF

 

slávnostné posedenie pri príležitosti 40. narodenín nášho predsedu, Jaroslava Opralu

 

autogramiáda našich najúspešnejších športovcov z MSR 2023

 

odovzdávanie ocenení za 30. sezónu