Vinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.x

Napriek náročnému víkendu, kedy sa odohral najväčší turnaj Darts Slovak Open v Šamoríne, ktorého sa zúčastnili aj hráči Dart Clubu Nitra si predposledné 11. kolo v pondelok 27.2.2023 zahralo vo všetkých ligách dokopy 74 šípkarov a šípkariek. Poďakovanie patrí firme Lahni.sk ktorá vie, že spánok je pre každého veľmi dôležitý a preto vyrába matrace najvyššej kvality. Keďže sa pomaličky blížime k záveru aktuálnej sezóny, hráči bojujú o posledné body, ktoré ich môžu dostať na oceňované priečky. Poďme si teda prečítať, ako to celé dopadlo v našom pravidelnom stredajšom vydaní Šípkarskeho žurnálu.

Tak ako to je už zvykom sme v úvode turnaja odmeňovali. Darčekovú tašku s cenami od sponzorov si prevzal Gejza Pereszlényi, ktorého si vybralo KOLESO ŠTASTIA. Po odohraní posledného zápasu sme vyhodnotili aj TIPOVAČKU, v ktorej bolo treba uhádnuť koľko padne v tento večer 180tok. Dokopy sa ich hodilo dvadsaťdeväť a nikto zo zapojených súťažiacich si správne netipol. V Extralige štartovalo 13 hráčov, rozdelených na jednu 4- člennú skupinu a tri 3- členné. V skupinovej fáze sa odohrali viac menej jednoznačné zápasy a z prvých miest postupovali Igor Bilka, Martin Gut, Martin Hlavenka a Marek Purgy. Výnimkou bol jedine zápas v skupine č. 2, kde o postup do najlepšej osmičky bojovali Adam Bernáth a Pavel Kunák st. Napriek tomu, že Pali vyhrával, Adam to nevzdal a postupoval. Ďalej mu žreb doprial Martina Hlavenku, nad ktorým priebežne viedol 2-0, dokázal mu zavrieť 120 cez T20, D20 a D10, čo bolo aj najvyšším zatvorením kola, mal dokonca aj dve matchdarts na víťazstvo, no napriek tomu mu zápas tesne ušiel prehrou 5-4. Ku Kaprovi sa do semifinále prebojoval Marek Purgy, ktorý si dokázal poradiť s Michalom Jančom 5-2, kde Michalovi zlyhali koncovky a nepokračovanie v turnaji ho stálo priebežné druhé miesto v aktuálnom poradí. Zápas medzi Kaprom a Marekom Purgym o postup do finále mal niekoľko perfektných momentov. Marek začal zápas hodmi 140,100,100 avšak nedokázal zavrieť a leg prehral. Druhý a štvrtý leg zas Kapor začal 180tkovým bingom a priebežne viedol 4-0. Zápas ešte mohol Marek zdramatizovať, keď v siedmom legu takmer zatvoril 128 cez T18, T14 a D16 mu ako sa hovorí o drótik ušiel. Následne Martin Hlavenka zatvoril na konečný stav 5-2 a stal sa prvým finalistom. K nemu sa po ťažkom semifinálovom zápase s Igorom Bilkom prebojoval aktuálny líder Martin Gut. A kedže Martin Gut z kola na kolo vôbec nepoľavuje, ale práve naopak ukazuje stále výborné výkony, stal sa opäť víťazom.

V druhej lige sme mali 14 hráčov, rozdelených na dve 4-členné a dve 3-členné skupiny. Prvé miesta v skupinách ovládli naši dvaja Tomášovia – Vrbiak a Goga, Matúš Hrnčiar a Klopan. Náš najmladši člen druhej ligy Matúš Hrnčiar sa dostatočne vybláznil, keď si počas večera hodil až šesť 180tok a patril mu aj najlepší leg zatvorený 15tou šípkou. Svojou výbornou hrou sa prepracoval až do semifinále, kde sa stretol s Martinom Szakmárom. Zápasová výhra mu tesne ušla, keď v rozhodujúcom siedmom legu si v závere prehodil 84 a Martin mu to následne zatvoril. Druhým finalistom a aj celkovým víťazom sa prvý krát v tejto sezóne stal Klopan, ktorý si v semifinále jednoznačne 4-1 poradil s Tomášom Vrbiakom a vo finále so spomínaným Martinom Szakmárom 4-2. Najvyššie zatvorenie kola 111 cez S19, T20 a D16 si pripísal náš hráč a aj organizátor pondelkových turnajov Patrik Kovács.

Open ligu si zahralo 47 šípkarov. Prvé miesta v skupinách patrili Matúšovi Tvarekovi, Jozefovi Fábrymu, Jurajovi Valnému, Frantovi Vránovi, Martinovi Sitárovi, Richardovi Psotovi a Romanovi Fialkovi. Po skupinách do Last32 sa prebojovala aj jedna zástupkyňa ženskej kategórie – Erika Pániková. Najvyššie zatvorenie kola 158 cez T20, T20 a D18 patrilo Petrovi Grobarčíkovi, ktorý si k nám prišiel zahrať prvý krát. Po dve 180tky si férovo rozdelili Gejza Pereszlényi a Juraj Valný a najlepší leg zatvorený 16tou šípkou si pripísal Roman Fialka. Vo štvrťfinále nás čakal zápas medzi Juranom Valným a Romanom Gáthom, kde Roman určite prekvapil a dosť aj zaskočil aktuálnu jednotku v rebríčku, keď výbornou hrou vyhral jednoznačne 3-0 a Juraja nepustil do ďalších bojov o finálovú vstupenku. V semifinále už ale Roman nestačil na dobre známeho hráča Petra Vereša a prehral 3-0. Na Peťa vo finále čakalo taktiež neznáme meno Andrej Belák, ktorý sa u nás na lige ukázal prvý krát v tejto sezóne a podarilo sa mu skončiť na 1. mieste výhrou 3-2.

Do doplnkového turnaja Lucky Looser pre vypadnutých hráčov, ktorí majú ešte chuť si večer niečo zahrať a vyhrať sa zaregistrovalo osem hráčov a víťazom sa stal Štefan Sekera, keď vo finále zdolal Samuela Opolda 2-0.

Víťazom srdečne gratulujeme. Tešíme sa, že sa každý pondelok spolu stretávame a robíme to čo máme tak radi – hráme šípky. Nezabudnite, že v pondelok 6.3.2023 sa vidíme na poslednom kole 29. sezóny, ktorá bude spojená aj s odovzdávaním cien pre tých najlepších v novozrekonštruovaných priestoroch PALACE Cafe & Bowling v ZOC Max Nitra, na 1. poschodí. Registrácia hráčov prebieha online priamo pod týmto článkom už teraz a osobne v deň turnaja najneskôr do 17:00h.

 

Nitrianska šípkarská liga 29. sezóna: 11/12 kolo

Extraliga

priebeh turnaja

štatistiky turnaja

celkové poradie sezóny

 

2. liga

priebeh turnaja

štatistiky turnaja

celkové poradie sezóny

 

 

3. Open liga

priebeh turnaja

štatistiky turnaja

celkové poradie sezóny

 

 

Lucky looser

priebeh turnaja

 

 


 

Online registrácia do 17:00h v hrací deň na turnaj: TojaSed 12. kolo (06.03.2023):

Open liga

  • Error, form does not exist or is not published.


Zlatý partner

Strieborný partner

Mediálny partner