Vinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.x

Každý športový klub a náš nie je výnimkou, sa teší, keď z kola na kolo prekonáva svoje rekordy v počte návštevnosti. Inak tomu nebolo ani v pondelok 13.2.2023, kedy sa zaregistrovalo 77 hráčov a vydarený turnaj podporila firma Pohodlie.eu, ktorá vyrába kvalitne a na mieru sedacie súpravy, kreslá, postele a iný čalúnený nábytok. Veľmi nezdržujme a rovno prejdime na to najlepšie, čo začiatok týždňa priniesol v pravidelnom stredajšom vydaní Šípkarskeho žurnálu a pre pozorných čitateľov, je pripravená malá súťaž. Tak poďme nato...

KOLESO ŠŤASTIA bolo pre tentokrát štedré k Františkovi Bilkovi, ktorý si mohol vybrať jednu z dizajnových taburetiek od sponzora kola, ktorého sme už spomenuli v úvode. Extraliga štartovala s počtom 13 šípkarov, ktorí boli rozdelení na tri 3-členné skupiny a jednu 4-člennú. Hneď prvá skupina priniesla prekvapivé momenty, keď Pavol Loffay zdolal Igora Bilku pomerom 7-5. Druhý zápas na Igora čakal Martin Gut, kde Igor musel vyhrať, ak chcel postupovať ďalej. Zápas sa odohral na plných trinásť legov. Obidvaja chalani vytiahli skvelý priemer cez 72. Igor si zavrel 20tkový shanghai a Martin zas najlepší trinásť šípkový leg. Za stavu 6-6 začal Igi 180tkovým bingom a tak dokázal zápas vyhrať 7-6. Zaujímavý zápas priniesla aj skupina č. 2 kde si to medzi sebou rozdali Martin Hlavenka a Michal Jančo, kde Martin priebežne viedol 5-1 avšak Michal to nevzdal ani za nepriaznivého stavu a zápas otočil vo svoj prospech 7-5. Skupinu č.3 jednoznačne bez prehry ovládol Marek Purgy. V poslednej skupine z prvého miesta postupoval favorit Jaroslav Oprala, ktorý v štvrťfinále narazil na Mareka Fukasa a statočne sa tu vybláznil. Vyhral 5-1, zahral tu najlepší priemer kola cez 83, najvyššie zatvorenie kola 156 cez T20, T20 a D18, dve 180tkové bingá a dva legy po sebe zatvorenie dvanástou šípkou a vždy zatvorenie nad 100 – 156 a 124. Na ceste do finále ho však v semifinále stopol Igor Bilka. Ďalší štvrťfinálový zápas si odohrali Martin Gut a Martin Hlavenka, kde si Kapor hodil dve 180tkové bingá a výbornou hrou zdolal priebežného lídra tabuľky 5-3. Do finále ho však nepustil Michal Jančo, s ktorým sa opäť stretol v semifinále a prehral 2-5. Posledný zápas večera o víťazstvo kola si teda zahrali Igor a Michal, kde si prvenstvo odniesol Igor Bilka. Zároveň sa v celkovom poradí dostal na priebežné druhé miesto a na prvú priečku stráca už len pár bodov, čo nám sľubuje zaujímavé zápasy nastávajúce posledné tri kolá, v ktorých pôjde ako sa hovorí do tuhého. Toto kolo by som kľudne nazvala aj bingové, pretože si ich tu extraligisti hodili až šesťnásť, z toho päť patrilo Martinovi Gutovi a tri Martinovi Hlavenkovi.

Druhá liga bola v plnom počte a tak sa 16 šípkarov rozdelilo do štyroch 4-členných skupín. Bez prehry do ďalších bojov postupovali Štefan Sekera, Tomáš Vrbiak a Martin Hoppan. Najvyššie zatvorenie 120 patrilo poslednému spomínanému Martinovi, ktorý sa svojou výbornou hrou prebojoval až do finále a najlepší priemer cez 64 si odhádzal Tomáš Vrbiak v zápase proti Štefanovi Krupovi. Zo skupiny č.1 išla ďalej aj jediná zástupkyňa ženskej kategórie Viki Kurkin, ktorá vo štvrťfinále narazila na legendu Miloša Bédyho a proti ktorému ju trocha zradili double. Do finále sa prebojovala aj aktuálna jednotka priebežného poradia Miroslav Entner, ktorý však v tomto zápase ťahal sa kratší koniec a prehral pomerom 1-4 s Maťom Hoppanom. Toho však víťazstvo potešilo o to viac, že ho posunulo na priebežnú bronzovú pozíciu.

Open liga hostila maximálny počet 48 hráčov, rovnomerne rozdelených do ôsmich 6-členných skupín, hrajúcich na dva víťazné legy. Tento počet je maximálny a preto je dôležité, aby ste si svoje miesto rezervovali online čo najskôr. A tak ako sa v extralige vybláznil Jaroslav Oprala, v open lige sa vybláznil dobre známy šípkar na okruhu Juraj Valný, ktorý sa opäť prebojoval až do finále. V skupinovej fáze vyhral všetkých 5 zápasov pomerom 2-0, bez straty legu. Uhral tu najlepší priemer kola cez 88. Patril mu aj bonusový rebríček s tromi 180tkovými bingami, sedem 140+ hodov a tridsaťosem 100+hodov a najlepšie ukončenie legu 15tou šípkou. Najvyššie zatvorenie 137 si na konto pripísal Samuel Opold. Zo skupín postupovali aj naše šípkarky Monika Zacharová, Barbie Kotvasová a Martina Kazíková. Druhým finalistom bol Martin Sitár, ktorý tiež v skupine vyhral všetky zápasy, iba so stratou jedného legu. V osemfinále sa stretol s priebežnou dvojkou Petrom Verešom, ktorého tesne porazil 3-2, keď Peťo v rozhodujúcom legu nevyužil niekoľko matchdarts. Na stupienok víťaza sa postavil Juraj Valný, výhrou 3-1.

S narastajúcim počtom hráčov, narastá aj počet odohraných zápasov a preto ako autorka týchto článkov, by som chcela poprosiť každého z Vás, ktorí zahrajú, alebo uvidia niečo čo stojí za zmienku v článku, aby neváhali a kľudne ma oslovili priamo na ligovom kole. Každý pondelok – vy hráči odohráte skvelé momenty, ktoré chcem spomenúť a o ktorých sa dobre číta. Absolútnym záverom už len jedno obrovské ĎAKUJEM, že ste súčasťou Dart Club Nitra a vidíme sa v pondelok 20.3.2023 v priestoroch PALACE Cafe & Bowling v ZOC Max Nitra, na 1. poschodí. Registrácia hráčov prebieha online priamo pod týmto článkom už teraz a osobne v deň turnaja najneskôr do 17:00h.

A keďže si Vás nesmierne vážime, pripravili sme pre Vás malú súťaž – TIPOVAČKA. Tipnite si presný počet hráčov, ktorí sa zúčastnia na ďalšom v poradí už desiatom kole a svoj tip nám napíšte do komentáru pod týmto článkom, zdieľajte tento článok a vyhrajte parádne ceny od našich sponzorov. V prípade rovnosti odpovedí, vyhráva rýchlejší. Zapojiť sa môže úplne každý po splnení vyššie spomínaných podmienok. Súťaž bude ukončená v nedeľu 19.3.2023 o 20:00 a celé si to vyhodnotíme v pondelok pred spustením turnaja.

 

Nitrianska šípkarská liga 29. sezóna: 09/12 kolo

Extraliga

priebeh turnaja

štatistiky turnaja

celkové poradie sezóny

 

2. liga

priebeh turnaja

štatistiky turnaja

celkové poradie sezóny

 

 

3. Open liga

priebeh turnaja

štatistiky turnaja

celkové poradie sezóny

 

 


 

Online registrácia do 17:00h v hrací deň na turnaj: PaletaTop 10. kolo (20.2.2023):

Open liga

  • Error, form does not exist or is not published.


Zlatý partner

Strieborný partner

Mediálny partner