Vinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.x

Spoločne sme sa prehupli do druhej polovice aktuálnej sezóny a odštartovali sme to parádnym siedmym kolom s rekordnou účasťou 77 hráčov. Poďakovanie patrí firme Lahni.sk, špecializujúcou sa na výrobu kvalitných slovenských matracov pre ten najlepší spánok, vďaka ktorej sme sa v pondelok 30.1.2023 všetci stretli. Zavítali k nám noví hráči, zavítali k nám známe mená slovenskej šípkarskej scény a to, ako to celé dopadlo, sa dočítate v novom vydaní Šípkarskeho žurnálu.

KOLESO ŠŤASTIA sa usmialo na Juraja Lalucha, alebo viac známeho pod prezývkou Osa, ktorý si domov odniesol darčekovú tašku plnú skvelých cien od našich sponzorov. Extraliga bola konečne v plnom počte a tak sa hráči mohli do sýtosti vyblázniť v štyroch 4- členných skupinách, v ktorých sa hralo na 5 víťazných legov a do ďalších bojov postupovali dvaja najlepší. Výborne bez prehry v skupine išli ďalej Martin Gut, Igor Bilka a Marek Purgy. Skvelý zapás vo štvrťfinále odohrali Michal Jančo s Martinom Gutom. Vychutnali si ho na celých deväť legov a aj napriek tomu, že Martin priebežne viedol 4-2, mal lepší priemer, viac hodených 100+ a 140+ hodov a najvyššie zatvorenie 102, zápas prehral. V semifinále sa Michal stretol s Igorom Bilkom s ktorým v skupine prehral 5-1. V tomto zápase o postup do finále si to už Michal nenechal ujsť a po výhre 5-3 sa stal prvým finalistom. Počkal si na Mareka Purgyho, ktorý v semifinále hral s Marekom Fukasom a dokázal otočiť veľmi nepriaznivý stav zápasu, keď prehrával 4-1. Marek Fukas premárnil množstvo matchdarts a tak ako on legy nezatvoril, zatvorili sa mu brány do finále. Víťazstvo si právom pripísal Michal Jančo výhrou 5-3. V zápase odohral najlepší priemer kola cez 72, jedno hodené 180tkové bingo , najvyššie zatvorenie 128 cez T20, T20 a D4 a zatvorenie prvého legu čistým stredom tzv. BULLOM. Michalovi patrilo aj celkové najvyššie zatvorenie kola 160 cez T20, T20 a D20. Ako pozorný pozorovateľ zápasov, by som rada vyzdvihla aj výkon Adama Bernátha, u ktorého je vidieť každým kolom zlepšenie a ktorý tak ľahko nepustí perie ani v zápasoch s ťažšími súpermi. Los v skupine mu doprial víťaza Michala Janča v ktorým prehral 5-3 a semifinalistu Igora Bilku, s ktorým to bola tesná prehra 5-4.

Druhá liga bola taktiež v plnom počte a tak aj tu boli hráči rozdelení do štyroch 4-členných skupín, kde na výhru zápasu boli potrebné 4 legy. Skupiny bez prehry zápasu ovládli Peter Podsedlý a Martin Hoppan. Najvyššie zatvorenia si pripísali na konto Matúš Hrnčiar 156 a Viki Kurkin 147. Jedno 180tkové bingo si hodil Miroslav Entner a najviac 100+ hodov v počte 32 odhádzal Tomáš Goga. Do semifinálových zápasov sa prebojovali Tomáš Goga a Štefan Sekera, kde jednoznačne vyhral Štefan 4-1 a druhou dvojicou bol Martin Hoppan a Miroslav Entner, kde už výsledok nebol až taký jednoznačný, ale nepremenené double v rozhodujúcom legu stáli Mira Entnera finále. Napriek slabšiemu hernému priemeru, ale zato lepšiemu zatváraniu legov si vybojoval 1. miesto Štefan Sekera výhrou 4-2.

Open liga zažíva nápor hráčov čo nás nesmierne teší a my musíme reagovať. V najbližšom kole pre vás pripravíme ďalšie tri terče, takže dvanásť terčov pre Open ligu zvýši herný štandard. Ako som v úvode spomenula prišli opäť noví hráči, ale privítať na turnaji sme mohli aj Maťku Sulovskú. Úplne perfektné číslo 45 šípkarov a šípkariek bolo rozdelených na osem skupín. Päť skupín bolo 6-členných a tri skupiny boli  5-členné. Všetky zápasy sa odohrali na dva víťazné legy a do L32 postupovali prvé štyri priečky. Najvyššie zatvorenie patrilo spomínanej Maťke Sulovskej 123 a 20tkový shanghai finish, teda zatvorenie 120 vytiahol aj Juraj Valný, ktorý zároveň hodil aj najviac 100+ hodov v počte dvadsaťsedem. Minulotýždňový velikán bonusov Roman Fialka nezaostával ani teraz s počtom dvadsaťštyri 100+ hodov a dvanásť 140+ hodov. Práve títo dvaja spomínaní hráči Juraj a Roman sa stretli v semifinále, kde odohrali perfektný zápas obidvaja s priemerom 69,5 a obidvaja s najlepším zavretím legu 18tou šípkou. Zápas tesne 3-2 vyhral Juraj a tak sa prebojoval do ďalšieho finále, kde na neho čakal Peter Vereš. Toto kolo si už ale Juraj nedaj zobrať 1. miesto a svojím ďalším víťazstvom si len upevnil svoju líderskú pozíciu aj v priebežnom poradí.

Doplnkový turnaj Lucky Looser, ktorý je určený pre vypadnutých, tentokrát prilákal 6 hráčov. Rovnomerne sa ho zúčastnili tri baby a traja chalani a niet sa čomu čudovať, čakalo nás aj zmiešané finále, ktoré si zahrali Martin Sitár a Erika Pániková. Víťazstvo 2-1 na legy a šesť euro si odnášal Martin.

Veľmi pekne chceme poďakovať všetkým hráčom, hráčkam, fanúšikom a divákom, že sme zas raz odohrali skvelý turnaj. Gratulujeme víťazom a nezabudnite, že liga bude pokračovať 8. kolom v pondelok 6.2.2023 v priestoroch PALACE Cafe & Bowling v ZOC Max Nitra, na 1. poschodí. Registrácia hráčov prebieha online priamo pod týmto článkom už teraz a osobne v deň turnaja najneskôr do 17:00h.  

 

Nitrianska šípkarská liga 29. sezóna: 07/12 kolo

Extraliga

priebeh turnaja

štatistiky turnaja

celkové poradie sezóny

 

2. liga

priebeh turnaja

štatistiky turnaja

celkové poradie sezóny

 

 

3. Open liga

priebeh turnaja

štatistiky turnaja

celkové poradie sezóny

 

 


 

Online registrácia do 17:00h v hrací deň na turnaj: TojaSed 08. kolo (06.02.2023):

Open liga

  • Error, form does not exist or is not published.


Zlatý partner

Strieborný partner

Mediálny partner