Vinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.x

Krásny formát 1501DO sme odohrali počas cyrilometodských dní a spoznali sme ďalšieho kvalifikanta do exhibičného turnaja Nitra summer tour na konci leta. Ak sa chcete dozvedieť viac, čítajte tieto najčerstvejšie novinky.

Hráčom sme ukázali ďalší tréningový spôsob ako zlepšovať svoju koncentráciu a práve dlhý formát 1501DO je určený presne na zlepšenie tejto vlastnosti. Veď udržať skórovanie takmer 30 kôl a mať jeden pokus na zatváranie zvládnete len pri plnej koncentrácii. A vydržať to celý turnaj dokázal jeden z najlepších nitrianskych šípkarov Vilko Hrnčiar. Keďže sme hrali na jeden víťazný leg, bolo treba zabrať počas celého legu, pretože na konci vznikli aj 500 bodové rozdiely a tu je času na zatváranie kopec. Tréningového turnaja sa zúčastnilo 24 členov a do finálovej časti postúpila najlepšia šestnástka. Z druhého miesta postupoval neskorší víťaz Vilko Hrnčiar, keď v osemfinále vyradil Juriho Valného, vo štvrťfinále výborného nováčika Adriana Černého a v semifinále aktuálneho majstra Slovenska družstiev, nášho Igiho Bilku. Do finále sa dostal spolu so svojím súperom zo skupiny, s Jarinom Šuranským, ktorý vyradil nášho Paliho Loffaya, vo štvrťfinále Matúška Hrnčiara a nakoniec ťažký semifinálový zápas zvládol lepšie proti Maťkovi Szakmárovi. Finále a teda víťazný pohár si odniesol Vilko Hrnčiar, keď zahral priemer 78 a potreboval na zatvorenie 58 šípok. Gratulujeme.

Záverečný exhibičný turnaj na konci leta si zatiaľ zahrajú títo víťazi jednotlivých turnajov: Marek Fukas, Martin Červeňan, Viliam Hrnčiar, Jaroslav Šuranský. Ak si aj vy chcete preveriť vaše schopnosti s najlepšími, musíte zvíťaziť v niektorom z turnajov Nitra summer tour 2021. Najbližšiu možnosť budete mať 19. júla, štandardne v pondelok, so zaujímavým hracím formátom s ľudovým názvom šikégo alebo oficiálne split score.

Pravidlá hry split score (halve it) pre steelové šípky: Hra má 10 kôl, v každom kole máte štandardne 3 šípky. Musíte zasiahnuť požadované skóre v jednotlivých kolách. Kolo1: všetko, čo trafíte. Kolo2: zasiahnuť číslo 15. Kolo3: zasiahnuť číslo 16. Kolo4: zasiahnuť akýkoľvek double. Kolo5: zasiahnuť číslo 17. Kolo6: zasiahnuť číslo 18. Kolo7: zasiahnuť akýkoľvek triple. Kolo8: zasiahnuť číslo 19. Kolo9: zasiahnuť číslo 20. Kolo10: zasiahnuť bull. Všetky zásahy sa sčitujú, ale ak v nejakom kole nezasiahnete určený cieľ, vaše body sa delia na polovicu. Na konci vyhráva hráč s najvyšším počtom bodov. Hráme na dva víťazné legy.

Najbližší pondelok 12.7.2021 hráme turnaj zo série Nitrianskej šípkarskej ligy a to jeho ôsme kolo. Turnaje Nitra Summer Tour teda striedame každý druhý týždeň s Nitrianskou ligou. Prihlasovať sa môžte online už teraz cez challonge.sk. Stačí si vyhľadať v našej komunite Dart club Nitra turnaj, na ktorý sa chcete prihlásiť a ak ste si už vytvorili konto, jednoducho stlačíte Join a prihlásite sa na turnaj. Vyhneme sa tak radu pri osobnej registrácii a my budeme mať prehľad o počte záujemcov, aby sme nastavili formát turnaja už vopred.

Tešíme sa na vás všetkých

 

Online registrácia na najbližšie turnaje:

 

 


Zlatý partner

Strieborný partner

Mediálny partner