Vinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.x

Štvrtého kola sa v pondelok večer zišlo rekordných 35 ľudí odhodlaných vybojovať pre seba nejaké bodíky do tabuľky, ale hlavne so záujmom sa zabaviť šípkami. Privítali sme niekoľko nových resp. staronových hráčov, aj zo zahraničia. Otto Straka, Miro Šiška spoza rieky Moravy a  Rasťo Piterka boli medzi nami prvý krát a dúfame, že sa im v našich priestoroch páčilo. Veľmi nás teší, že napriek nervóznej dobe a zhoršujúcej sa situácii naše počty pomaličky rastú a dúfame, že ostanete verní tomuto športu a našej lige aj naďalej.

Skupinová fáza prebehla podobne ako minulý týždeň v ôsmich skupinách, z ktorých postupovali dvaja najlepší. Preto nebola opäť núdza o prekvapenia v podobe vypadnutí favoritov, čo však ukazuje na zvyšujúcu sa kvalitu a konkurenciu ale aj “šťastie” pri vylosovaní skupín. Aj preto sa nepodarilo do ďalších bojov postúpiť pravidelným účastníkom vyraďovačky Palimu Kunákovi, Maťovi Hlavenkovi a Jardovi Šuranskému – priebežnému lídrovi tabuľky, ktorý však neodohral celú skupinovú fázu.

V prvom kole pavúka sa odohralo zopár zaujímavých zápasov aj s prekvapivými výsledkami. Vypadli nám Jarino Oprala po 5 legovej bitke s vo forme hrajúcim  Hopíkom,  Rajčo s ďalším čiernym koňom Markom Laukom, tiez Robo Danáč s Jurom Valným a finalista minulého kola Jano Galbavý po hladkej prehre 0:3 s Peťom Verešom.

Vo štvrťfinále sa zrodilo asi iba jedno menšie prekvapenie, keď Marko Lauko vyradil po dobrom výkone Hopíka 3:1 a prebojoval sa prvý krát vo svojej šípkarskej kariére do semifinále NŠL. V ňom však už nestačil na skúseného, v dnešný večer veľmi kvalitne zatvárajúceho Mareka Kocku Fukasa, ale aj napriek tomu môže byť so svojim pondelkovým účinkovaním nadmieru spokojný.  Druhým finalistom sa stal podľa očakávania Igor Bilka, ktorý okrem kvalitných výkonov mal na svojej strane pavúka aj vcelku príjemných súperov a ušetrenú energiu dokázal pretaviť do celkového víťazstva  vo 4. Kole NŠL.

Výsledok 4:1 je v podstate jasný, aj keď Marek po prvých dvoch prehratých legoch zdvihol hlavu a siahal po vyrovnaní na 2:2, no chýbalo možno aj trochu šťastia, čo Igy so svojimi skúsenosťami s prehľadom využil a zápas si postrážil. Dnešný víťaz svoj celovečerný dobrý výkon podčiarkol aj 3 bingami, 2x 18 šípkami a dvomi highoutami, čím zvýšil svoj už tak veľký náskok v hodnotení bonusov. Gratulujeme k víťazstvu.

Samozrejme treba spomenúť aj súťaž vypadnutých lucky losera, kde sa v konkurencii 13 hráčov presadil a tučné price money zhrabol Aďo Černý.

Ďalšie kolo odohráme v pondelok 4.10.2021 o 18:00. Nezabudnite sa registrovať včas do 17:30 a využite možnosť online registrácie. Upozorňujeme na možné zmeny v COVID opatreniach (zaleží od momentálnej COVID automatovej farby v našom okrese) preto prosím pozorne sledujte oznamy na našej stránke. Momentálne fungujeme v režime OTP - všetci vieme, čo to z toho vyplýva.

 

Online registrácia:

 

 

Nitrianska šípkarská liga

4. kolo

Priebežné poradie

Loading...

PDF

 

Bonusový rebríček

Loading...

PDF

 

Lucky loser

4. kolo

 

víťazi turnaja Lucky loser a hlavného turnaja Nitrianskej šípkarskej ligy 4. kola

Igor Bilka a Adrián Černý


Zlatý partner

Strieborný partner

Mediálny partner