Vinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.x

Za prísnych hygienických opatrení sme odohrali druhé kolo KPmont Ligy družstiev a ako to už v kolektívnych športoch býva, nebola núdza o napínavosť, srdce a snahu odovzdať všetko za tímový výsledok. Všetky tri plánované zápasy sa uskutočnili a tu je pre vás pripravený výsledkový servis v najnovšom vydaní Šípkarského žurnálu.

Nitra nastúpila do druhého kola s dvomi tímami KPmont Nitra a Nitra Gladiator five. KPmont hral proti zdatnému súperovi z Nových Zámkov a tak aj chlapci pristupovali k zápasu. Plné nasadenie a tímová hra bol základ úspechu. Po polovici stretnutia bol stav na našej strane a za vedenia 7:1 sme mohli dať šancu zbierať skúsenosti aj našim juniorom Gažovi s Hrnčiarom, ktorých máme v širšej súpiske Áčka. Rozhodujúci desiaty bod sme získali už v štvrtej pätine stretnutia, víťazný bod uhrala naša hviezda Vladino Zatko, ktorého čakal po zápase ešte medzinárodný zápas Virtual cupu WDF 2020 proti zástupci z Juhoafrickej republiky Dameonovi Steffensovi. Zatko mal zápas pod kontrolou, bohužiaľ nevyužil matchdart na 3:1, keď nezavrel D12, súper sa naštartoval a otočil stretnutie na 3:2 vo svoj prospech. Virtuálne zápasy sú však veľmi špecifické a hráči sú veľmi ovplyvnení najmä technikou, ktorú treba sústavne riešiť. Fanúšikovská podpora síce bola, ale na súpera nestačilo.

Ďalší Nitrianski tím, Gladiator five, odohral prvú polovicu stretnutia v bleskovom tempe, keď proti favoritovi zo Zlatých Moraviec prehrával už 0:10 a tak po rozhodujúcom desiatom bode súper striedal a dával šance novým hráčom, tentokrát hráčkam, ktoré nám osviežili čisto pánsku spoločnosť. Vďaka Moravciam za tento prínos a využitie možnosti presne takýmto hráčom a hráčkam, čím presne pochopili podstatu tohto projektu, Vladi to vie, výborne! V druhej polovici stretnutia však naši zabrali, každý hráč si uhral jeden víťazný bod a stretnutie nakoniec skončilo 4:14 v náš neprospech.

Najvyrovnanejší zápas odohrali Partizánske proti Demišport Trnava, keď v polovici stretnutia bol tesný výsledok 4:5. Zlomový desiaty víťazný bod získal Marek Purgy až v poslednej pätine v zápase proti mladíkovi Samkovi Medekovi z Partizánskeho. Trnava nakoniec vyhrala 11:7 a pripísala si dôležité tri body, ktorými poskočila do prvej štvorky, ktorá zaručuje postup z kvalifikácie do záverečného turnaja.

Rekordérmi večera boli tentokrát hráči z viacerých klubov, ktorí odohrali maximálny počet piatich zápasov a zvíťazili v každom jednom. Všetky podrobné výsledky si môžte prezrieť v prehľadnej tabuľke, ktorá je súčasťou každého článku o Ligy družstiev. Ďalšie kolo sa odohrá vo štvrtok 22.10.2020 od 18:30h a tešiť sa môžte na zápasy Čípoš Laci tím proti DC Partizánske, Demišport Trnava proti ŠK Zlaté Moravce, KP-mont Nitra proti Gladiator five. Opäť si budete môcť vybrať vašich favoritov na našom facebooku, keďže fanúšikovia sú momentálne v obmedzenom množstve. Dodržiavanie nariadení nám síce strpčuje priebeh, ale aby sme chránili seba a samozrejme aj vás, je potrebná aj vaša spolupráca aj v tomto ohľade.

Športu zdar a šípkam zvlášť!!!

 

KP-mont Nitrianska šípkarská liga družstiev

02. kolo

video záznam Nitra Gladiator five - ŠK Zlaté Moravce

 

priebežné poradie

 


Zlatý partner

Strieborný partner

Mediálny partner