Vinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.x

Nitriansky šípkarský klub Dart club Nitra a jeho juniorský oddiel Šípkarská akadémia sa dočkal obrovského úspechu. Do juniorskej slovenskej reprezentácie bol nominovaný náš jedenásťročný talent Marcel Miklík a uplynulý týždeň reprezentoval naše mesto a našu krajinu na juniorských Majstrovstvách Európy WDF Europe Cup Youth 2023.

Marcel sa prihlásil do našej akadémie v roku 2021, v ktorej začal ako úplný začiatočník bez nejakých predošlých skúseností. Postupne, najmä svojou snahou a chuťou hrať šípky, sa jeho hra začala zlepšovať. Začal obiehať turnaje nielen v našom klube, ale na slovenskej i zahraničnej scéne. Marcel je presným príkladom toho, čo nastane, ak poctivo a správne trénujeme a obiehame súťaže nielen na Slovensku. Za mňa, ako jeho prvého trénera, môžem povedať, že som naňho neskutočne hrdý, ale nie len po jeho športovej, ale aj ľudskej stránke a ďakujem mu za to, že si udržiava skromnosť, pokoru a poctivý prístup ku športu. My všetci potrebujeme vzory správania a ja som rád, že on je jedným z tých, z ktorých máme čo učiť napriek tomu, že má jedenásť rokov. Medzi jeho silné stránky patrí najmä chladnokrvnosť pri skórovaní, ale aj zatváraní, málokedy sa vyvedie z koncentrácie a je veľmi snaživý a pracovitý. Takisto krásna technika postoja a odhodu len dopĺňa jeho športový charakter.

Verím, že si udrží pokoru tak, ako ho poznáme a úspechy sa začnú hrnúť v budúcnosti jeden po druhom. V súťažnom ročníku 2022/2023 sa stal Majstrom Nitrianskej šípkarskej ligy, Majstrom Slovenska U13 a člen juniorskej reprezentácie. Čo sa ale udeje v budúcnosti je len na ňom. To, že Dart club Nitra mal zástupcu v juniorskej reprezentácii, je však faktom už teraz. Ďakujeme.

Obrovské poďakovanie patrí aj rodičom, ktorí mu vytvárajú podmienky ku šípkarskému športu a poskytujú mu všetko, čo potrebuje.

 

V linkoch nižšie si môžte prečítať vyjadrenia reprezentačného trénera Peťa MC Jakubisa a pozrieť výsledky i videá z tohto vzácneho turnaja. Bavte sa šípkami spolu s nami.

článok o reprezentácii od reprezentačného trénera Peťa MC Jakubisa uverejnený na slovakiasteeldarts.sk

otvárací ceremoniál (slovenská výprava od 28. minúty)
1. hrací deň
2. hrací deň
3. hrací deň

výsledky turnajov jednotlivcov

výsledky turnaja tímov

 

fotografie: Miloš Miklík


Zlatý partner

Strieborný partner

Mediálny partner