Vinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.x

Siedmym kolom, ktoré sa uskutočnilo 14.10.2024, sme sa prehupli do druhej polovice 34. sezóny Nitrianskej šípkarslej ligy. Spolu bolo do trojligového formátu hry registrovaných 58 hráčov. Ako sa im darilo si môžete prečítať v ďalšej časti nášho pravidelného šípkarského žurnálu. V celej sezóne je pre nás hlavným partnerom spoločnosť Aunoia, ktorá sa zaoberá kompletnou výživou pre Vaše telo vo forme výživového programu a revolučného rehabilitačného zariadenia Therapy cubeTM. Za podporu a dlhodobú spoluprácu ďakujeme aj spoločnostiam pohodlie.eu a Garmond Nitra. Chceli by sme pripomenúť aj možnosť sledovania živého prenosu vybraných zápasov prvej ligy a finálových zápasov všetkých troch líg v každom kole. Záznam zápasov si môžete pozrieť na YouTube - kanál Šípky Nitra.

Prvá liga (16 hráčov)

Siedme kolo vynechal z pracovných dôvodov opäť Tomáš Goga, ktorého v pozícii vyzývateľa nahradil Jakub Daniš z AD Dart club Hlohovec. Toto kolo boli do skupín dosadení hráči z prvej divízie celkovej tabuľky - Marek Purgy, Patrik Vozárik, Adam Bernáth a Peter Jakubis. Vozárik, Bernáth a Jakubis svoju formu potvrdili postupom z prvého miesta v skupine, aj keď Jakubisovi jeden zápas uchmatol Jaroslav Oprala (4-3). Marek Purgy obsadil druhú postupovú priečku, kde sa pridal k trojici Martin Hlavenka, Silvester Nagy a Petr Podsedlý. Marekovu skupinu vyhral Martin Gut. Z pohľadu vyhratých a prehratých legov v skupinových zápasoch sa najviac darilo Vozárikovi, ktorý prišiel iba o tri legy. Z pohľadu štatistík v zápase to bol ale Peter Jakubis, ktorý si v päťlegovom zápase s Borisom Holkom zahral najvyšší priemer (80.28, first 9 79.13). Spolu si Peter a Boris v zápase hodili 11x80+, 8x100+, 5x140+, jedno bingo a všetkých päť legov bolo zatvorených v rozmedzí od 15 do 23 šípky. Nemôžeme zabudnúť spomenúť ani výkon Silvestra Nagyho, ktorý v zápase s Máriom Šebestom vytiahol svoju hru na druhý najvyšší priemer (79.11, first 9 83.25). Okrem najrýchlejšieho zatvárania 14-tou šípkou, skóroval 3x100+, 5x140+ a dve bingá. Výbornú hru predviedol Silvester aj v prvom kole pavúka, kedy zdolal Martina Guta 4-1. V ďalšom zápase si poradil Peter Jakubis s Martinom Hlavenkom (4-0) a rovnako tak aj Marek Purgy (75.15, first 9 82.00) s Adamom Bernáthom. Asi najvyrovnanejší súboj si zahrali na plných sedem legov Vozárik s Podsedlým. Za stavu 3-1 pre Patrika sa zdalo, že má postup do semifinále na dosah, po nepremenení doublov sa šance chopil Peter, ktorý vyhral všetky tri nasledujúce legy a zápas vyhral za stavu 4-3. V semifinále si Jakubis (77.42, first 9 84.67) poradil s Nagym 4-2 a Purgy (72.38, first 9 95.81) s Podsedlým 4-3. Rozbehnutého Jakubisa, ktorý na stupni víťazov stál naposledy v prvom kole už vo finále nezastavil aj líder tabuľky Purgy. Purgymu sa napriek zopár príležitostiam na double ani jeden premeniť nepodarilo a tak Jakubis zvíťazil 4-0.

Stabilnou hrou si Jakubis okrem najvyššieho priemeru v zápase odniesol zo siedmeho kola aj najvyšší celkový priemer hráč v kole (71.93), najviac hodených 140+ (12) a spolu s Nagym a Danišom zasa najviac bíng (po 3/20). Martin Hoppan dominoval v hodoch 170+ a Marek Purgy v hodoch 100+ (38). Marekovi patrilo aj najvyššie zatvorenie legu 100+ - big fish (170) predviedol v skupinovom zápase s Jurajom Valným. Spolu hráči zatvorili leg so zostávajúcou hodnotou 100+ až 8-krát. 14-tou šípkou si leg okrem Nagyho zatvoril aj Miroslav Rajnoha, v skupinovom zápase proti Martinovi Gutovi. Po pripísaní bodov získaných v siedmom kole sa nám zloženie prvej štvorky nezmenilo, zmenilo sa len poradie hráčov - prvým zostáva Marek Purgy, na druhé miesto poskočil zo štvrtého Peter Jakubis, ktorý nižšie posunul Vozárika a Bernátha. Bodový rozdiel medzi Vozárikom a Bernáthom aj naďalej zostáva nezmenený - len dva body.

Druhá liga (13 hráčov)

V druhej lige sme postrádali Miloša Bédyho, Pavla Kunáka ml., Tomáša Vrbiaka a Matúša Hrnčiara, ale počet nám opäť doplnil Oliver Novotný. Trinásť hráčov bolo rozdelených do troch trojčlenných a jednej štvorčlennej skupiny. V trojčlenných skupinách dominoval bez straty legu vo svojich zápasoch Roman Kúdela, ktorého na prvej postupovej priečke do štvrťfinále doplnil Michal Jančo a Miroslav Bilik. Štvorčlennú skupinu vyhral s prehľadom práve vyzývateľ Novotný, ktorý porazil v zápase 4-1  aj minulotýždňového víťaza Michala Mokrého. Štvrťfinálovú osmičku doplnili Ľubomír Solčanský, Michal Mokrý, Ján Galbavý a Jozef Švec. Až dvakrát prekročil priemer v skupinových zápasoch hranicu 66 - (66.07) dosiahol Miroslav Bilik v štvorlegovom zápase s Jozefom Švecom a (66.80) zasa Roman Kúdela v rovnako štvorlegovom zápase proti Jurajovi Kukučkovi.  Hráčov žreb rozdelil v prvom kole pavúka do dvojíc Kúdela-Mokrý (4-2), Bilik-Galbavý (4-0), Novotný-Solčanský (4-3) a Jančo-Švec (4-1). Po vyradení Mokrého sa Kúdelovi (68.07, first 9 71.40) v semifinále postavil do cesty Miroslav Bilik (62.16, first 9 66.13), ktorý ho ale rovnako ako Mokrý zastaviť nedokázal. Hráči si spolu v piatich legoch hodili 12x80+, 11x100+, 3x140+ a jedno zatvorenie s hodnotou 112. Druhý semifinálový zápas medzi Jančom a Novotným začal lepšie práve pre Janča, a to ziskom prvých dvoch legov. Napriek tomu, že mali obaja hráči vo všetkých šiestich odohratých legoch šancu premeniť double, viackrát šťastena priala Novotnému, ktorý na svoju stranu získal štyri po sebe idúce legy a zápas vyhral za stavu 4-2. Kúdelova výborná hra pokračovala aj vo finálovom zápase, v ktorom dosiahol aj najvyšší priemer 71.57 (first 9 76.33) v kole. Kúdela dovolil Novotnému priblížiť sa v štyroch odohratých legov k zatvárateľnému číslu iba raz, ten ale túto možnosť nevyužil a double nepremenil. 

Kúdelovi okrem štvrtého víťazstva v sezóne patrí toto kolo aj prvenstvo v najvyššom priemere hráča (67.77), v hodených bingách (2) a 140+ hodoch (7). Rovnaký počet 140+ hodov si nahral aj Novotný, ktorý kraľoval aj v 100+ (31). Najrýchlejšie zatváral 15-tou šípkou Jozef Švec v skupinovom zápase s Martinom Szakmárom. Zo štyroch 100+ zatvorení patrilo to najvyššie (126) Michalovi Jančovi. Body získané v tomto kole premiešali hráčov v prvej divízii - na tretie miesto, ktoré po minulom kole patrilo Kunákovi ml. sa presunul Miroslav Bilik. Bodovo si prilepšil aj Jančo, ktorý rovnako preskočil Kunáka ml., ktorý v súčasnosti obsadzuje až piatu priečku. Prvé a druhé miesto zatiaľ zostáva zachované s dostatočným bodovým náskokom - Kúdela (768 bodov) a Mokrý (562 bodov). Druhé a tretie miesto od seba delí približne 240 bodov.

Open liga (29 hráčov)

V tomto kole boli hráči rozdelení do siedmich skupín, z každej z nich postupovali dvaja najlepší. Šestnástku najlepších hráčov doplnili v prvom kole pavúka dvaja z tretej pozície s najlepším skóre. Vo všetkých zápasoch sa od skupín až po finále hralo na tri víťazné legy. Najúspešnejším v štvorčlenných skupinách bol so stratou iba dvoch legov Juraj Tóth. Iba o jeden leg horší boli Peter Bakay a Erik Néma. V päťčlennej skupine mali všetci postupujúci hráči rovnaký počet bodov za tri výhry a jednu prehru, poradie v skupine určili iba počet prehratých legov a spoločné zápasy. Po site v prvom kole pavúka sa v zápasoch ôsmich najlepších stretli Danáč s Halmovským, Lauro s Valachom a Pereszlényi so Zabákom - všetky tri sa hrali na plný počet legov a víťazne skončili vždy pre prvého z dvojice. V poslednom štvrtom zápase to mal na základe výsledku 3-1 Tóth (56.80) s Bakayom (54.69) jednoduchšie, avšak iba zdanlivo. Peter Bakay Jurajovi Tóthovi víťazstvo až tak ľahko nedaroval a v každom legu išlo doslova o premenený double. Rovnako vyrovnané to mali v prvom semifinálovom zápase medzi sebou aj Danáč a Lauro, posledný a rozhodujúci leg si ale pripísal Danáč, po tom čo sa Laurovi nepodarilo upraviť a následne zatvoriť číslo 59 troma šípkami. Na svojej ceste do finále bez prehry sa nedal zastaviť ani Tóth, ktorý vyradil v zápase s výsledkom 3-0 Pereszlényiho. Paradoxom je, že dvaja hráči, ktorí do pavúka postupovali z tretích miest v skupine boli práve Pereszlényi, ktorý skončil na treťom mieste a Danáč, ktorý si to namieril až do finále. Ďalšou zaujímavosťou tohto kola je, že sa lídri tabuľky Open ligy Danáč a Tóth túto sezónu stretli úplne prvý krát vo finále. Obaja už mali na konte zhodne po jednej výhre v kole a podľa výsledkov v predchádzajúcich zápasoch boli aj sily vyrovnané. Finálový zápas ale zvládol šikovnejšie uhrať práve Danáč (54.78), ktorý keď si raz niečo zaumieni ide si nekompromisne za svojím cieľom. Na rozdiel od Tótha (49.69) si rýchlejšie zohrával na zatvárateľné čísla a premieňal double. Robo zvíťazil nad Jurajom za stavu 3-1.

Najvyšší priemer v zápase zahral Juraj Tóth (73.92) ešte v skupinovej fáze, v zápase proti Miroslavovi Valachovi, ktorý skončil 3-0. V rovnakom zápase juraj aj najrýchlejšie zatváral v šiestom kole 17-tou šípkou. Najvyšší priemer hráča v kole si ale nezahral ani jeden z finalistov, ten patril Miroslavovi Valachovi (53.50). Najviac hodených 100+ (zhodne po 32) nahrali víťaz Danáč a Lauro, 140+ (7) hody patrili Tóthovi. V 170+ hodoch (3) vynikal Halmovský a po jednom bingu si hodili Lauro a Szalai. V tomto kole sme mohli vidieť tri zatvorenia 100+, 116 si zatvoril Marek Molnár, 132 Rastislav Pleva a to najvyššie 156 patrilo Marekovi Fukasovi. Aktuálne tvoria prvú štvoricu najlepších hráčov Danáč (930 bodov), Tóth (719 bodov), Bakay (680 bodov) a Valach (534 bodov).

Všetkým hráčom veľmi pekne ďakujeme za účasť a víťazom srdečne gratulujeme. Uplynulý víkend sa niektorí z našich hráčov zúčastnili v poradí prvého Mastru v Novákoch, výsledky Vám prinesieme v samostatnom výsledkovom servise. Ak ste termín 19.10. nestihli - nezúfajte budete mať príležitosť aj nasledujúci víkend (26.10.2024) v Nových Zámkoch, kde sa bude konať turnaj určený pre Nitriansky kraj. Tešíme sa na Vás opäť dnes 21.10.2024 na 8. ligovom kole. Bavte sa s nami šípkami!

Pripomíname pravidlo o rozhodovaní zápasu. Povinnosť rozhodovať (odpísať) zápas v prvom kole playoff má posledný hráč v skupine. Dosť často sa stáva, že odídete skôr, ako si splníte svoju povinnosť o rozhodovaní. Takisto v playoff je vždy rozhodcom porazený hráč z hornej časti pavúkových dvojíc. Žiadame vás, aby ste zotrvali a obetovali hladkému priebehu turnaja ešte jeden zápas. Predstavte si samých seba v opačnej pozícii hráča. Sami si vytvárame krásne podmienky na súťaženie, tak pridajte ruku k dielu aj vy. Tresty sú naozaj minimálne, pretože predpokladáme, že sa to všetci naučíme. Tak sa prosím učme. Ďakujeme.

 

 

 

Nitrianska šípkarská liga 34. sezóna: 07/12 kolo

1. liga

priebeh turnaja

celkové poradie sezóny

 

2. liga

priebeh turnaja

celkové poradie sezóny

 

 

3. Open liga

priebeh turnaja

celkové poradie sezóny

 

 

youtube video z hracieho dňa

 

Disciplinárne rozhodnutia

Loading...

 

prezentačné video

podrobné informácie o súťaži tu

 

Online registrácia do 17:00h v hrací deň na turnaj: 8/12. kolo Aunoia Nitrianskej šípkarskej ligy 34. sezóny

Open liga

Meno Priezvisko Čas prihlásenia
Gejza Pereszlényi 2024-10-17 08:25:35
Bohumil Zabák 2024-10-20 08:31:02
Marek Fukas 2024-10-20 13:18:48
Daniel Daniš 2024-10-20 14:52:00
Martina Kazíková 2024-10-20 17:55:28
Adam Blaško 2024-10-20 18:00:15
Marek Szalai 2024-10-21 05:13:44
Juraj Nichta 2024-10-21 05:50:11
Peter Bakay 2024-10-21 06:02:13
Miroslav Valach 2024-10-21 07:05:13
Ján Králik 2024-10-21 08:45:40
Richard Psota 2024-10-21 08:51:11
Monika Krupová 2024-10-21 09:01:42
Marek Molnar 2024-10-21 09:12:00
Juraj Laluch 2024-10-21 10:05:29
Vladimír Kavuliak 2024-10-21 10:38:58
Peter Heriban 2024-10-21 11:19:29
Juraj Tóth 2024-10-21 12:40:39
Christopher Salviany 2024-10-21 13:22:06
Rastislav Pleva 2024-10-21 14:07:08
Štefan Lauro 2024-10-21 14:22:35
FRANTIŠEK BILKO 2024-10-21 14:54:51

 

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

1. a 2. liga - odhlásenie účasti

Meno a Priezvisko Výber ligy Čas prihlásenia

 


Zlatý partner

Strieborný partner

Mediálny partner