Vinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.x

Odohratím šiesteho kola sme sa v pondelok 7.10. preklopili do druhej polovice 34. sezóny Nitrianskej šípkarskej ligy. Tradične sme sa v priestoroch PALACE CAFÉ & BOWLING v OC MAX zišli v trojligovom hernom formáte v počte 68 hráčov. Okrem krásneho vynovenia priestoru streamovacej miestnosti, v ktorej sa hrávajú zápasy prvej ligy a vybrané finálové zápasy, sme pre Vás ešte pred začatím kola obnovili aj vybavenie klubu, a to v podobe úplne nových terčov najvyššej kvality. Kolo tradične nesie názov spoločnosti Aunoia, ktorá je našim zlatým partnerom už v druhý ročník. Spoločnosť sa zaoberá kompletnou výživou pre vaše telo vo forme výživového programu a revolučného zariadenia, ktoré zlepšuje kvalitu života Therapy cubeTM. Priebeh vybraných zápasov aj z tohto kola je možné zo záznamu sledovať na našom YouTube Šípky Nitra. 

Prvá liga (14 hráčov)

Absencia Adama Bernátha, Tomáša Gogu a Borisa Holku a prítomnosť vyzývateľa Olivera Novotného hráčov rozdelila do dvoch štvorčlenných (4VL) a dvoch trojčlenných skupín (5VL). V oboch štvorčlenných skupinách sa z prvého a druhého miesta postupovalo s jednou prehrou a dvoma výhrami. Zatiaľ čo v druhej skupine rozhodol o postupovom poradí medzi Opralom a Vozárikom spoločný zápas, ktorý skončil 4-2 v prospech Opralu. V tej prvej si prvé miesto vyslúžil Purgy, aj napriek tomu, že spoločný súboj s Jakubisom prehral 3-4 - tu rozhodoval pomer získaných a stratených legov. Trojčlenné skupiny ovládol jednoznačne Silvester Nagy, ktorý v konkurencii Mária Šebestu a Martina Hoppana stratil iba dva legy. V druhej skupine sa medzi Štefanom Kuchtiakom a  Martinom Gutom presadil Martin Hlavenka. Postupovú osmičku doplnili práve Kuchtiak a Šebesta, ktorých žreb priradil k nasadenému Purgymu a Opralovi. Purgy si v zápase s Kuchtiakom svoju pozíciu udržal výhrou 4-2, rovnako tak aj Oprala - ten ale so Šebestom prišiel iba o jeden leg. Hlavenka už ale v tomto zápase nestačil Jakubisovi, ktorému podľahol 2-4 a rovnako tak aj Nagy prehral v súboji s Vozárikom 1-4. V semifinále sa Vozárik v zápase proti Purgymu priblížil práve jeho doterajšiemu najvyššiemu priemeru hráča v kole (79.80, first 9 92.80). V päťlegovom zápase sa Marekovi podarilo premeniť double iba v prvom legu. Spolu si hráči v zápase hodili 12x80+, 13x100+, 3x140+ a Patrik zatvoril 14-tou šípkou. V druhom semifinálovom zápase sa poriadne potrápili Jakubis a Oprala. Aj keď to po treťom legu vyzeralo na jednoznačné víťazstvo Jakubisa, po nepremenom double (D16), dostal ešte jednu šancu Oprala, ktorý zvládol zatvoriť double šampiónov (D1) prvou šípkou. Po zisku štyroch legov v rade si nakoniec Oprala doslova vybojoval postup do finále. Vo finále už na predsedu čakal Vozárik, ktorý mu ale po prehre v spoločnom skupinovom zápase daroval doslova iba jeden leg, ktorý bol zároveň jediný, kedy mal možnosť hodiť si na double. Pre Vozárika ide o prvú výhru kola v tejto sezóne, nie však o prvú účasť vo finále. Patrikovi okrem víťazstva patrí prvenstvo aj v najvyššom priemere šípok (70.50), 29x si hodil 100+ a 11x 140+. S výnimkou Patrika si 14-tou šípkou zatvoril leg aj Marek Purgy a Martin Gut. Z desiatich bíng si po dve hodili Jakubis a Podsedlý. Práve Podsedlý má prvenstvo aj v najvyššom zatvorení (130).

Víťazstvom v kole poskočil Vozárik z piateho miesta na druhé, kedy o dva body preskočil tretieho (v kole neprítomného) Bernátha (419 b.) Prvé miesto si s náskokom 72 bodov stále drží Purgy a prvú divíziu uzatvára Jakubis.

Druhá liga (15 hráčov)

Medzi druholigistami sme postrádali prítomnosť Miloša Bédyho, čo poskytlo výhodu hráčom v trojčlennej skupine v zložení Vrbiak-Szakmár-Bačkády. Tu si postup vybojovali Janíkovčania Vrbiak a Szakmár. Bez prehy zo štvorčleniek postupovali z prvého miesta Jozef Švec a Michal Jančo, z druhého zhodne Kunákovci. Najviac boli zamiešané karty medzi hráčmi v prvej skupine, kde pomer vyhratých a prehratých legov a zároveň vzájomné zápasy zoradili troch hráčov s jednou prehrou do poradia Kúdela-Mokrý-Bilik. Paradoxne dosiahol najvyšší priemer v zápase kola práve Michal Mokrý (68.40, first 9 72.10), ktorý v ňom podľahol 3-4 Miroslavovi Bilikovi (64.91. first 9 72.29). Že išlo o vyrovnaný súboj potvrdzovali štatistiky, hráči si spolu hodili 15x80+, 12x100+, 5x140+ a jedno bingo, všetky legy boli zatvorené do 7 kola, najrýchlejšie 17-tou šípkou. Z prvých postupujúcich a zároveň nasadených hráčov v prvom kole pavúka si svoju pozíciu obhájil iba Jozef Švec, ktorý v zápase proti Martinovi Szakmárovi zvíťazil 4-2. Pavel Kunák ml. zdolal Romana Kúdelu 4-2, Pavel Kunák st. zdolal Michala Janča 4-1 a Michal Mokrý nedaroval žiaden leg Tomášovi Vrbiakovi. Cesta Kunákovcov, ktorá mohla mať vyústenie až vo finále spoločným zápasom sa skončila pre toho staršieho v semifinálovom zápase. Stopku mu dal Mokrý v podobe prehry 2-4. S rovnakým výsledkom skončilo aj druhé derby, tu stál ale na strane porazeného Jozef Švec. Do finálového zápasu medzi Kunákom ml. (57.14, first 9 57.67) a Michalom Mokrým (66.81, first 9 71.73) vstúpil lepšou nohou Mokrý, keď si pre seba získal prvé dva legy. Aj keď sa víťazstvom Kunáka v treťom legu zdalo, že by mohol smerovanie zápasu ešte zvrátiť, Mokrý mu hneď ďalšie legy zatvoril 17-tou a 22-ou šípkou. Mokrý svojou výhrou v šiestom kole prerušil (aj s pomocou Kunáka ml.) víťaznú šnúru Romana Kúdelu a po troch kolách sa opäť postavil na najvyšší stupienok.

Kunák ml. nám v celkovom poradí umiestnením v tomto kole poskočil zo šiesteho na tretie miesto. Na druhého Mokrého mu ale stále chýba viac ako 200 bodov. Prvé miesto si zatiaľ s dostatočným bodovým náskokom drží Roman Kúdela. Mokrý si skórovaním v šiestich zápasoch nahral najvyšší počet 100+ (28) a 140+ (17) hodov. Najrýchlejšie zatváral 16-tou šípkou Kunák ml. v skupinovom zápase proti Matúšovi Hrnčiarovi. Najvyššie číslo zatváral Kúdela (126) v zápase proti Ľubovi Solčanskému, rovnako ešte v skupinách. Okrem kúdelu si 100+ zatvoril aj Kunák st. (112) a už spomínaný Solčanský (110). 5 krát si v kole hráči hodili aj 170+, zhodne po jednom Kunák ml., Bilik (180), Bačkády, Solčanský (180) a Krupa.

Open liga (39 hráčov)

Z ôsmich skupín vzišli bez prehry a straty legov spomedzi 39 hráčov Miroslav Valach a Branislav Zaujec, ktorý si k nám prišiel zahrať z bratislavského klubu Pole Pole (DC Podunajské Biskupice). So stratou jedného legu ich v pavúku doplnil aj Rastislav Pleva a Juraj Tóth. Sitom prvého kola prešli a v zápasoch sa stretli Heriban s Danáčom (0-3), Pleva s Karabom (2-3), Zaujec, ktorý si poradil v tesnom súboji s Tóthom, a opäť sme medzi nami privítali aj Farského, ktorý zdolal Psotu (3-1). V semifinálovom zápase medzi Danáčom (60.42) a Karabom (62.17, first 9 70.73) sa za stavu 2-0 pre Danáča podarilo Karabovi získať dva legy a stav vyrovnať. V poslednom legu ale Róbert Danáč využil šancu a troma šípkami zatvoril 43. Hráči si v tomto zápase spolu hodili 12x80+, 5x100+, 3x140+ a bingo. Za rovnakého stavu skončil aj druhý zápas Zaujec (51.53) - Farský (56.61), v prospech Branislava Zaujca. V tomto súboji sa ale obaja hráči potrápili v záveroch legov na premienaní doublov. Vo finálovom zápase si Braňo priemerovo ešte polepšil (60.64, first 9 60.40) a s Robom (60.32, first 9 70.47) si nič nedarovali zadarmo. Každý zlý hod či nepremenený double bol potrestaný zo strany súpera. V päťlegovom súboji si pri svojej prvej účasti vybojoval Braňo aj prvé miesto nad lídrom tabuľky open ligy Robom Danáčom.

Danáč aj napriek prehre vo finále stále zostáva na prvej priečke rebríčka, pred druhým Petrom Bakayom má náskok presne 140 bodov. Tretie miesto si zatiaľ udržal aj Juraj Tóth, zo štvrtého na neho ale už pokukuje aj Matej Karaba, ktorého od Juraja delí necelých 100 bodov. Prvenstvá v počte skórovaní si hráči takmer rovnomerne rozdelili, najviac 100+ (21) má na konte Karaba, 140+ (7) zasa Danáč, jednu 170+ si hodil František Bilko a bingá sme mohli vidieť v počte 7 (Karaba (2x), Danáč, Tóth, Zabák, Macák a Loffay). Najvyššie zatvorenie (150) si zahral Zaujec, 100+ si ale zatvoril aj Laluch (102), Králik (100), Karaba (137, 15-tou šípkou v skupine Zadrabajovi) a Tóth (113). Najvyšší priemer v zápase (83.5) a zároveň aj najvyšší priemer hráča (57.64) v kole dosiahol Juraj Tóth.

Všetkým hráčom ďakujeme za účasť, víťazom gratulujeme a porazeným prajeme veľa šťastia v ďalších kolách. Tešíme sa na Vás opäť dnes 14.10.2024 na 7. ligovom kole. Dávame do pozornosti, že v priebehu nasledujúcich dvoch týždňoch nás čakajú aj prvé druhostupňové turnaje tejto sezóny - Master č. 1, ktorý bude pre Nitriansky región 26.10. - pre viac informácii sledujte našu facebookovu stránku a web šípkynitra.sk. Bavte sa s nami šípkami! 

Pripomíname pravidlo o rozhodovaní zápasu. Povinnosť rozhodovať (odpísať) zápas v prvom kole playoff má posledný hráč v skupine. Dosť často sa stáva, že odídete skôr, ako si splníte svoju povinnosť o rozhodovaní. Takisto v playoff je vždy rozhodcom porazený hráč z hornej časti pavúkových dvojíc. Žiadame vás, aby ste zotrvali a obetovali hladkému priebehu turnaja ešte jeden zápas. Predstavte si samých seba v opačnej pozícii hráča. Sami si vytvárame krásne podmienky na súťaženie, tak pridajte ruku k dielu aj vy. Tresty sú naozaj minimálne, pretože predpokladáme, že sa to všetci naučíme. Tak sa prosím učme. Ďakujeme.

 

 

 

Nitrianska šípkarská liga 34. sezóna: 06/12 kolo

1. liga

priebeh turnaja

celkové poradie sezóny

 

2. liga

priebeh turnaja

celkové poradie sezóny

 

 

3. Open liga

priebeh turnaja

celkové poradie sezóny

 

 

youtube video z hracieho dňa

 

Disciplinárne rozhodnutia

Loading...

 

prezentačné video

podrobné informácie o súťaži tu

 

Online registrácia do 17:00h v hrací deň na turnaj: 7/12. kolo Aunoia Nitrianskej šípkarskej ligy 34. sezóny

Open liga

Meno Priezvisko Čas prihlásenia
Gejza Pereszlényi 2024-10-08 22:22:02
Bohumil Zabák 2024-10-12 10:03:38
Daniel Daniš 2024-10-12 23:45:29
Daniel Daniš 2024-10-12 23:45:36
Martina Kazíková 2024-10-13 06:18:55
Pavol Loffay 2024-10-13 14:59:31
Roman Lamparský 2024-10-13 18:43:38
Michal Kazík 2024-10-13 20:18:34
Rastislav Pleva 2024-10-14 05:45:05
Peter Bakay 2024-10-14 06:25:30
Juraj Nichta 2024-10-14 06:45:40
Monika Krupová 2024-10-14 07:47:27
Marek Fukas 2024-10-14 08:14:19
Richard Psota 2024-10-14 08:22:46
Filip Greguš 2024-10-14 08:39:03
Juraj Laluch 2024-10-14 08:55:40
FRANTIŠEK BILKO 2024-10-14 09:43:44
Juraj Tóth 2024-10-14 09:48:39
Marek Molnar 2024-10-14 10:13:38
Peter Heriban 2024-10-14 10:21:56
Jozef Prochāszka 2024-10-14 11:18:25
Marek Szalai 2024-10-14 11:28:48
Erika Pániková 2024-10-14 12:03:56
Erik Néma 2024-10-14 12:18:01
Jaroslav Halmovský 2024-10-14 12:54:45
Miroslav Valach 2024-10-14 13:59:06
Ján Králik 2024-10-14 14:16:56
Marek Macák 2024-10-14 14:49:36

 

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

1. a 2. liga - odhlásenie účasti

Meno a Priezvisko Výber ligy Čas prihlásenia

 


Kalendár steelových udalostí

Zlatý partner

Strieborný partner

Mediálny partner