Vinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.x

Ešte pred prvým Slovenským pohárom, ktorý sa uskutočnil uplynulý víkend sme sa stretli pri druhom kole 34. sezóny Nitrianskej šípkarskej ligy. Do nášho trojligového formátu sa registrovalo spolu 70 hráčov. Aj toto kolo nesie názov nášho hlavného partnera v celej sezóne – spoločnosti Aunoia, ktorá sa zaoberá kompletnou výživou pre vaše telo vo forme výživového programu a revolučného zariadenia Therapy cubeTM. Vďačnosť za podporu a spoluprácu patrí aj spoločnostiam pohodlie.eu a Garmond Nitra. Rovnako pokračujeme aj v priamom prenose vybraných zápasov prvej ligy a finálových zápasov. Záznam z každého odohraného kola je dostupný na YouTube Šípky Nitra.

Prvá liga (16 hráčov)

Miesto Martina Hoppana toto kolo zaujal v pozícii vyzývateľa junior zo šípkarskej akadémie Miško Kukučka. V skupinovej fáze sa najviac darilo Jarinovi Opralovi, ktorý vyhral všetky svoje zápasy a prišiel pritom o najmenej legov. Troma výhrami si vyslúžil prvé postupové miesto v štvrtej skupine. S rovnakým počtom výhier nasledovali Opralu aj Podsedlý, Vozárik a Gut. Patrik Vozárik, si okrem postupového prvenstva zahral v skupinovej fáze aj najvyšší priemer v zápase (74.46, first 9 89.14), konkrétne v sedemlegovom zápase proti Jurajovi Valnému. Hráči si spolu hodili 21x80+, 15x100+, 5x140+, vrátane zatvorení 120 a 161, najrýchlejšie leg končili 15-tou a najpomalšie 23-ťou šípkou. Štvrťfinálovú osmičku doplnili s jednou prehrou Purgy s Kuchtiakom a dvoma prehrami Kukučka ml. a Holka. V prvom kole pavúka si zmerali sily Purgy s Podsedlým (4-3), Kukučka ml. s Opralom (4-2), Vozárik s Kuchtiakom (4-1) a Gut s Holkom (4-2). O niečo zaujímavejšie boli semifinálové zápasy, kedy priemer všetkých štyroch hráčov v oboch stretnutiach neklesol pod hodnotu 70. Kukučku juniora, ktorý mal slušne našliapnuté na postup do finále, čím by zopakoval svoju účasť v predchádzajúcom kole, zastavila stabilná hra a skúsenosti Mareka Purgyho. Ten zvíťazil rovnako ako Patrik Vozárik v druhom semifinálovom zápase nad Martinom Gutom za stavu 4-2. Aj keď si Patrik poradil s Martinom, vo finále už nestačil na Mareka Purgyho, ktorý mu dal v štyroch legoch šancu hodiť si na double iba raz a aj to neúspešne. Marek sa v tomto zápase priblížil skórovaním k najvyššiemu hodenému priemeru (74.22, first 9 92.42), hodil si 6x80+, 4x100+, 1x140+ a aj jedno bingo, vrátane zatvorenia 110. 

Aj keď sme tomto kole mohli vidieť niekoľko zatvorení legov v piatom kole (14-tou a 15-tou šípkou), to najrýchlejšie patrilo v skupinovej fáze Mirovi Rajnohovi v zápase proti Marekovi Purgymu, kedy si 12-tou šípkou zatvoril hodnotu 150. Rekordy sa lámali nielen v počte hodených bíng (18x), ale aj v počte 100+ zatvorení (11x, po 2x Valný a Gut). Najviac hodených 100+ (36) patrilo Purgymu a 140+ (15) Kukučkovi. Body za hody 170+ si pripísal Jakubis. Vozárik si hrou v kole vyslúžil aj najvyšší priemer hráča (68.07).

Druhá liga (15 hráčov)

Rovnako ako v prvom kole aj teraz vynechali kolo Miloš Bédy a Jozef Švec. Možnosť zahrať si v pozícii vyzývateľa dostal bývalý prvoligista Oliver Novotný. Žreb zaradil Olivera do jedinej trojčlennej skupiny spolu s Mokrým a Galbavým, kde si svojou hrou vyslúžil prvé postupové miesto. V druhej skupine si pozíciu najlepšieho hráča vyslúžil Michal Jančo, v troch zápasoch stratil iba jeden .leg. Skupinu hráčov postupujúcich z prvého miesta doplnili ešte Ľubo Solčanský a Roman Kúdela. Rovnako ako v prvej lige aj tu padol najvyšší priemer v zápase (78.85, first 9 84.13) už v skupinovej fáze, dosiahol ho Kúdela v zápase proti Kunákovi ml. Hráči si v piatich odohraných legoch hodili 15x80+, 7x100+ a 3x140+, vrátane zatvorenia 140 15-tou šípkou. Postupovú osmičku ďalej doplnili Tomáš Vrbiak, Pavel Kunák ml., Tomáš Bačkady a Michal Mokrý. Vo štvrťfinále sa v zápasoch stretli Kúdela - Vrbiak (4-1), Novotný - Bačkady (4-3), Mokrý - Solčanský (4-1) a Kunák ml. - Jančo (4-1). Po prvom semifinálovom zápase bolo jasné, že sa história z predchádzajúceho kola zopakuje a že finále si zahrá vyzývateľ. Oliver totiž v zápase proti Romanovi zvrátil stav zápasu z 1-3 troma po sebe idúcimi výhrami v legoch na 4-3. Obaja hráči dosiahli priemer 70+, spolu si nahrali 17x80+, 15x100+ a 8x140+, vrátane zatvorenia 101. Druhý semifinálový súboj medzi Mokrým a Kunákom ml. skončil za stavu 4-2 v prospech Mokrého. Finálový zápas začal ziskom prvého legu Michalom Mokrým, Novotný sa ale nevzdal za stavu 2-2 získal na svoju stranu aj ďalšie dva legy, čo mu zabezpečilo víťazstvo nad 4-2. Z pohľadu štatistík boli hráči silovo vyrovnaní, Oliver ale skóroval a premenil double v správnom čase.

Najvyšší priemer v zápase a zároveň aj najvyšší priemer hráča v kole (68.54) si zahral Roman Kúdela. Toto ale neboli jediné naj, ktoré si odniesol z turnaja - najrýchlejšie zatvoril leg 15-tou šípkou, leg zatvoril 100+ 2x (vrátane najvyššieho zatvorenia 140) a hodil aj najviac krát 140+ (14). Víťaz kola Oliver si hodil najviac 100+ hodov (35) a zároveň aj naviac bíng, konkrétne 7 z celkového počtu 12, takže papierové rekordy sa lámali aj v druhej lige. Spolu odohral 5 zápasov, čo predstavovalo 35 legov. Za 170+ hody si do bodovacieho rebríčka pripísali body Bačkady a Kunák ml. (zhodne po 2). Po druhom kole nám prvú štvorku tvoria hráči Kunák ml.-Kúdela-Mokrý a divíziu uzatvára Matúš Hrnčiar.

Open liga (39 hráčov)

Spolu 39 hráčov bolo rozdelených do ôsmich skupín, z ktorých postupovali do pavúka dvaja najlepší hráči. Všetky zápasy vo svojej skupine vyhral Jaroslav Halmovský, Miroslav Valach, František Švihorík, Marek Macák a Róbert Danáč, ktorý pri tom stratil iba jeden leg. Po prvej vyraďovačke sa v štvrťfinálových zápasoch stretli Szalai - Zadrabaj (0-3), Psota - Valach (1-3), Danáč - Švihorík (3-1) a Pleva - Fukas (1-3). V semifinále podľahol bez zisku legu Zadrabaj Valachovi (0-3), so ziskom jedného legu podľahol aj Fukas Danáčovi. (1-3). Posledný finálový zápas sa hral na plný počet legov (5), ani Danáč ani Valach sa víťazstva v kole vzdať nechceli. Valach sa za stavu 2-0 potrápil pri zatváraní, čo využil Danáč a stav vyrovnal na 2-2. Posledný leg sa to ale Valachovi podarilo a po úprave čísla 45 mu stačila už len jedna šípka na double. Valach tak zvíťazil nad Danáčom 3-2.

Valach si ešte v skupinách v zápase proti Jurajovi Tóthovi hodil najvyšší priemer na zápas v kole (77.08), čo mu zároveň aj s ďalším skórovaním prispelo k najvyššiemu priemeru hráča v druhom kole open ligy (57.30). Okrem toho Valach aj najrýchlejšie zatváral 16-tou šípkou na začiatku šiesteho kola a hodil najviac 100+ (32). Najvyššie zatvorenie má na konte František Švihorík (113), ale ďaleko nezaostával ani Marek Szalai (112) a Juraj Tóth (102). Body za bingo si do rebríčka pripísali Danáč, Švihorík, Macák a Molnar. Za hod 170+ zasa Rastislav Pleva, Danáč skóroval najviac 140+ hodov (9) - z celkového počtu 36. Po druhom kole sa na čele rebríčka drží s náskokom 80 bodov Miroslav Valach. Druhým je Marek Szalai, ktorého iba 20 bodov delí od Róberta Danáča.  

 

Zúčastneným ďakujeme a víťazom gratulujeme! K dnešnému dňu je už odohraté aj ďalšie, v poradí tretie kolo 34. sezóny NŠL. Na výsledkový servis z ligy ale aj zo Slovenského pohára v Martine sa môžete tešiť v priebehu tohto týždňa. Bavte sa šípkami spolu s nami!

 

 

Nitrianska šípkarská liga 34. sezóna: 02/12 kolo

1. liga

priebeh turnaja

celkové poradie sezóny

 

2. liga

priebeh turnaja

celkové poradie sezóny

 

 

3. Open liga

priebeh turnaja

celkové poradie sezóny

 

 

youtube video z hracieho dňa

 

Disciplinárne rozhodnutia

Loading...

 

prezentačné video


Kalendár steelových udalostí

Zlatý partner

Strieborný partner

Mediálny partner