Vinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.x

Začiatok týždňa, ako to už býva zvykom, sa odohralo ďalšie v poradí už 6. kolo Nitrianskej šípkarskej ligy a ani sme sa nenazdali a polovica tejto sezóny je za nami. V tento krásny dátum pondelok 10.10.2022 si sily prišlo zmerať dokopy 57 hráčov. Toto dvojligové kolo sme odohrali aj vďaka sponzorovi Paleta Top, ktorý sa venuje výrobe a predaju paliet. Opäť nechýbali skvelé šípkarske momenty a ani najvyššie zatvorenie 170. Komu sa to podarilo tento krát a ďalšie zaujímavosti sa dočítate v ďalšom vydaní Šípkarskeho žurnálu.

Ani tento krát sme nezabudli nato, aby sme niekoho z našich hráčov odmenili a potešili, a v KOLESE ŠŤASTIA si parádnu výhru, ktorou bol nádherný fanúšikovský šál oddielov Dart club Nitra a Dart club Janíkovce odniesol Miro Klopan. V Extralige nám opäť chýbal zranený Juraj Vindiš, ktorému prajeme skóre uzdravenie. Jeho náhradníkom pre toto kolo bol Marek Purgy, ktorý svojimi dvoma výhrami 6-0 nad Pavlom Loffayom a Jaroslavom Opralom, a jednou tesnou prehrou 5-6 nad Martinom Hlavenkom, ukazuje, že dokáže byť kvalitným súperom aj pre hráčov vyššej ligy. V tomto krásnom športe platí, že kým nie je odhodená posledná šípka, víťazom môže byť ktokoľvek a svoje by o tom určite vedel povedať Martin Hlavenka, ktorý vyhrával v zápase s Michalom Jančom 4-0 a zápas Michal otočil na 7-5 a taktisto Pavol Loffay, ktorý viedol 4-0 nad Jaroslavom Oparom a zápas nakoniec prehral 7-4. Zrodila sa aj remíza medzi Igorom Bilkom a Martinom Gutom v pomere 6-6, kde chalani hrali vyrovnanú hru, plnú vysokých hodov a doťahovania sa. Vydarený bol desiaty leg, kde sa Martinovi podarilo zavrieť 14tou šípkou. Spoločná liga sa rozdelila na sedem 6-členných skupín a jednu 7-člennú a tak medzi sebou bojovalo 49 hráčov a nechýbali zvučné mená ako Peter MC Jakubis, Miroslav Etner, či Jurij Gosár. Všetky zápasy sa hrali na dva víťazné legy a postupovali štyria najlepší z jednotlivých skupín. Už vyššie spomínané najvyššie zatvorenie 170 si tento krát k bonusom pripísal Martin Hoppan v zápase proti Petrovi MC Jakubisovi, aj napriek tomu to na výhru zápasu nestačilo. Do L32 sa prebojovali aj dve ženy Erika Pániková a Viktória Kurkin, ktorá v zápase proti Adamovi Beránekovi zavrela 154 cez T20, T18 a D20 a víťazstvo 2-1 ju posúvalo ďalej. Výborne rozohraný turnaj jednoznačne patril Jurijmu Gosárovi, ktorý v skupinovej fáze vyhral všetky zápasy. Na stupienok víťaza ho ďalej posúvali výhry 3-0 nad Pavlom Loffayom, 3-2 nad Michalom Jančom, 4-0 nad Mirom Klopanom a posledný finálový zápas s Marekom Purgym zvládol vyhrať 4-2. Počas celého turnaja Jurij predvádzal nádherné legy, v ktorých si dokopy hodil tridsať 100+ hodov, osemnásť 140+ hodov, päť 180tkových bíng, najvyššie zatvorenie 118 a najlepší leg zatvorenie 13tou šípkou a tak zaslúžene skončil na 1. mieste.

Lucky Looser prilákal tento krát 10 hráčov. Víťazom sa stal Tomáš Goga, ktorý sa vo finále stretol s Róbertom Počarovským a vyhral 2-1. Zároveň to bol jeho jediný prehraný leg počas tohto turnaja.

Víťazom srdečne gratulujeme. Všetkým hráčom, ktorý si k nám každý pondelok nájdu cestu  ďakujeme za účasť a tešíme sa na najbližšie kolo, ktoré sa odohrá v jednoligovom modeli 17.10.2022 s priestoroch PALACE Cafe & Bowling v ZOC Max Nitra, na 1. poschodí. Registrácia hráčov prebieha online už teraz a osobne v deň turnaja najneskôr do 17:00h.

 

Online registrácia:

 

Nitrianska šípkarská liga 28. sezóna 2022: 06/12 kolo

priebeh turnaja

štatistiky turnaja

celkové poradie sezóny

 

 

Extraliga

štatistiky tu

celkové poradie sezóny

 

 

Lucky looser

štatistiky tu

 

kompletné PRAVIDLÁ TU


Zlatý partner

Strieborný partner

Mediálny partner