Vinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.x

Týždňová medzisezónna prestávka ubehla ako voda a máme tu I. kolo 27. sezóny NŠL. Počas tohto obdobia sme ale nezaháľali a podarilo sa nám pre vás zvýšiť počet hracích terčov už na 17. Dúfame, že tento počet prispeje k všeobecnej spokojnosti a hernému pohodliu a najmä nás zbaví časových obmedzení. Tiež pripomínam, že budúci víkend nás čaká vrchol šípkarskej sezóny a najdôležitejší turnaj v rámci našej krajiny a to Majstrovstvá Slovenska, ktoré sa po prvý krát uskutočnia v Nitre a navyše premierovo v priestoroch obchodného centra nášho klubu OC MAX. Dúfame, že aj tí menej skúsenejší alebo začiatočníci nájdu odvahu a prídu si vyskúšať skvelú atmosféru slovenských šípok.

Prvé kolo bolo pred majstrovstvami určite dobrým tréningom. Kvalitu zvýšili aj výborní hráči z Hlohovca, Nových Zámkov a tradične z Topolčian. Tentokrát sme hrali všetci spoločne v tzv. jednoligovom formáte a na úvod sa nás zišlo veľmi slušných 49. Mohli sme si tak vyskúšať premierovo hru na šestnástich terčoch. Tento počet nám umožnil hrať na väčší počet legov a tým si viac vychutnať pocit z hry. Rozdelili sme sa do troj- (5 víťazných legov) a štvor- (3 víťazné legy) členných skupín. Niektoré ľahšie iné zase super ťažké, ako napr. skupina 16 s Bédym, Vindišom a Hlavenkom. Naozaj do tuhého ale začalo ísť až v prvom kole vyraďovačky L32, kde sa vytvorilo niekoľko veľmi zaujímavých dvojíc. Navrátilec Maťo Gažo podľahol Hlavenkovi 0:3, Marek Purgy Szigetymu 1:3, Peťo Vereš Entnerovi 1:3, Fukas Hopíkovi 1:3 a Jaro Šuranský Vindišovi 0:3. Vyrovnané súboje a prekvapivé výsledky pokračovali aj v L16, kde stále sa zlepšujúci Maťo Hlavenka prehral so Szigetim 0:3, Valný nestačil na vo forme hrajúceho Miša Janča 2:3, Kunák Originál zdolal Kopeckého 3:2 a Sekera Viliho Hrnčiara prekvapivo hladko 3:0. Jarino Oprala si vo veľmi slušnom zápase po otočke poradil s Igim Bilkom 3:2 a Sitár s Hopíkom 3:0. Osmičku nám ešte  doplnili po povinných víťazstvách Vindiš s Martinom Gutom.

Asi najväčším prekvapením štvrťfinálových zápasov bol výkon Miša Janča, keď si v ťažkom zápase poradil s oveľa skúsenejším Gergelym Szigetim a po víťazstve 3:1 sa prebojoval až do semifinále, kde sa jeho súperom stal podľa papierových predpokladov favorit Jarino Oprala.  Druhú semifinálovú dvojicu nám po jednoznačných víťazstvách 3:0 vo svojich zápasoch vytvorili “King” Vindiš a Martin Gut. Juro nepripustil žiadne prekvapenie a napriek na jeho pomery slabšej hre zvíťazil jasne 4:0. Na druhej strane menšieho prekvapenia sme sa dočkali v druhom semifinále, kde Mišo Jančo dosiahol zatiaľ asi svoj najväčší úspech v kariére a po víťazstve 4:3 nad Jarom Opralom sa stal druhým finalistom. Skvelý večer si tak mohol užiť až do konca a zakončiť v zápase, podľa môjho názoru, s momentálne najlepším slovenským hráčom.

Finále Vindiš vs. Jančo malo prekvapivý začiatok. Juro stratil hneď prvý leg. Ako ho však poznáme, trošku sa zkoncentroval, vyrovnal na 1:1 a postupne zatvoril 15., 17. a 20. šípkou a bolo hotovo. V každom prípade patrí gratulácia aj Mišovi za pekný výsledok. Určite je to pre neho motivácia do budúcnosti. Našej obľúbenej doplnkovej súťaže lucky looser sa tentokrát zúčastnilo 16 hráčov a “tučné” price money si tentokrát za 1. miesto odniesol Palo Loffay po finálovom víťazstve nad Marekom Purgym 2:1.

Druhé kolo 27. sezóny odohráme v pondelok 2.5.2022 o 18:00. Nezabudnite sa registrovať včas do 17:30 a využite možnosť online registrácie. Zároveň prosíme hráčov, ktorí sa zaregistrujú online a nemôžu prísť, aby sa odhlásili alebo to včas oznámili organizátorovi turnaja.

 

 Online registrácia:

 

Nitrianska šípkarská liga 1/12 kolo

štatistiky tu

 

Priebežné poradie

Loading...

PDF

 

Lucky loser

01. kolo

 

kompletné PRAVIDLÁ TU


Zlatý partner

Strieborný partner

Mediálny partner