Vinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.x

Uplynulý víkend 6.11.2021 sa uskutočnil v Nitre druhostupňový turnaj v spolupráci s národným zväzom ZŠO s názvom Master 2 Nitriansky región 2021/2022. Športovanie so šípkami malo plynulý priebeh, i keď bol značne ovplyvnený pandemickými opatreniami. To, že záujem o tento typ turnaja v nitrianskom regióne ešte stále trvá, bol dokázaný takmer maximálnou povolenou kapacitou, ktorá sa naplnila. Odohrali sa štyri turnaje a oslavovali viaceré kluby z celého nitrianskeho regiónu.

Doobedný program začali turnaje v kategórii U13 a ženy. Juniorskej najnižšej vekovej kategórii sa zúčastnilo jedenásť súťažiacich a týmto sme vyslali jasný signál o postupnom raste mládeže v našom športe. Zastúpenie mali nitriansky, levický a novozámocký klub. Najlepším nitrianskym reprezentantom sa stal Leo Babinec, ktorý sa prebojoval až do finále. V semifinále sme mali ešte jedného zástupcu, talentovaného a perspektívneho bojovníka Milanka "Triple one" Kokinu, pre ktorého bolo tretie miesto výborným výsledkom. Na delenom treťom mieste sa umiestnila Vaneska Jozafová a celkový turnaj získal favorit Matej Kajan. Obaja sú reprezentantmi novozámockého klubu a zanechali v tejto kategórii výborný dojem. Súbežne súťažili aj v ženskej kategórií ženy z nitrianskeho, novozámockého a zlatomoraveckého klubu. Obrovským prekvapením bola účasť Mišky Klikač-Števulovej vo finále, ktorej sa turnaj vydaril na výbornú. Pre novozámocké farby získala titul víťazky Veronika Bartošová.

Poobede sme spustili druhú fázu, aby sme dodržali počet súťažiacich v jednom momente a v hlavnom turnaji si zasúťažilo 43 hráčov. Do záverečného pavúka postupovala najlepšia šestnástka, v ktorej nechýbali ani hráči nášho klubu. Igi Bilka prešiel suverénne cez Rudiho Klopana a takisto aj Jarino Oprala cez Vladina Rajnohu. Náročné zápasy zohrali Peťko Vereš proti Patrikovi Herdovi a rovnako napínavý zápas prekvapujúco lepšie zvládol náš Marek Fukas proti favorizovanému Mirkovi Rajnohovi. Do štvrťfinále turnaja išiel ďalej z našich ešte náš legendárny Miloš Bédy, ktorý vyradil vo výborne hrajúcej forme Paliho Loffaya. Vo štvrťfinále tak prekvapujúco boli zástupcovia len troch klubov, Nitra - Topoľčany a Štúrovo, pričom semifinále zahrali všetci štyria len z nitrianskeho klubu. Celkovým víťazom turnaja sa stal reprezentant nášho A tímu Igi Bilka, keď zdolal Miloša Bédyho v dobrom zápase 5:3.

Turnaj Lucky loser naklonil misku váh do novozámockého klubu a tak sa víťazom stal Adam Beránek.

Novozámocký klub tak získal víťazstvá v junioroch U13, ženách a Lucky loser. Hlavný turnaj získal zástupca Nitrianskeho klubu. Víťazom gratulujeme, všetkým hráčom ďakujeme za účasť a ďakujeme veľmi krásne Maťkovi Horečnému za administráciu, sponzorom Doktor Sirup, Mesto Nitra, Garmond Nitra a ďalším jednotlivcom a rodičom detí za hojnú účasť a pomoc. Veríme, že sa všetci uvidíme čoskoro na nejakom ďalšom turnaji. Zostaňte zdraví a bavte sa šípkami.

 

Master 2 Nitriansky región 2021/2022 - juniorský turnaj U13

 

Master 2 Nitriansky región 2021/2022 - ženský turnaj

 

Master 2 Nitriansky región 2021/2022 - Lucky Loser

 

Master 2 Nitriansky región 2021/2022 - hlavný turnaj

Loading...

PDF

 

Loading...

PDF

 


Zlatý partner

Strieborný partner

Mediálny partner