Vinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.x

Pondelok 14.11.2022 sme odohrali predposledné kolo, ktoré bolo dvojligové a zároveň sa odohrali aj posledné zápasy Extraligy, ktoré rozhodli o konečnom umiestnení tých najlepších v tejto vyššej kategórii. Registrovaných bolo 55 hráčov a vďaka patrí slovenskému výrobcovi matracov lahni.sk, ktorý bol sponzorom tohto kola. Keďže sa pomaličky blížime ku koncu, nechýbali výborné napäté zápasy, nechýbalo najvyššie zavretie 170, nechýbalo ani zavretie stredom na absolútne víťazstvo. To, kto si pripísal na svoje konto tieto chuťovky, ale aj ďalšie zaujímavosti sa dočítate v novom vydaní Šípkarskeho žurnálu. 

KOLESOM ŠŤASTIA si mohol zatočiť Igor Bilka, ktorý vyhral letky a dúfame, že budú víťazné. Ako sme už v úvode spomínali, odohralo sa posledné kolo najvyššej Extraligy, ktorá bola v plnom počte  8 hráčov. O celkovom poradí rozhodovali posledné zápasy a posledné získané body. Zrodili sa dve remízy v pomere 6-6, ktoré odohral Juraj Vindiš s Michalom Jančom a s Jaroslavom Opralom. Výborne vyšiel zápas Igorovi Bilkovi proti Martinovi Hlavenkovi, v ktorom vyhral 7-5 a hodil si krásne tri 180tkové bingá a najvyššie zatvorenie 114. Najťažší zápas jednoznačne odohrali Igor Bilka a Michal Jančo, nakoľko víťaz zápasu by sa umiestnil medzi tromi najlepšími. Lepšie to zvládol Michal a výhra 7-4 ho posunula na celkové 2. miesto s počtom 28 bodov, čo je na nováčika tejto ligy skvelý výsledok. Prvé miesto a 30 nahratých bodov na konte patrí Jurajovi Vindišovi. Ďalšie pozície v tabuľke sú len s rozdielom bodu, čo ukazuje, že hráči podávajú stabilné a vyrovnané výkony a teda 3. miesto Martin Gut so ziskom 27 bodov, 4. miesto Jaroslav Oprala a jeho 26 bodov a 5.miesto Igor Bilka s 25timi bodmi.

V druhej lige sme mali zapísaných 47 hráčov, ktorí boli rozdelení do ôsmich skupín. Sedem bolo 6-členných, v ktorých sa hralo na dva víťazné legy a jedna 5-členná na tri víťazné legy s postupom štyroch najlepších. Menšia kuriozita sa stala v skupine č. 4, kde traja hráči skončili zhodne na štvrtom postupovom mieste a tak Juraj Kukučka, Matúš Hrnčiar a Peter Heriban si dali 9- šípkový rozstrel. Postúpiť mohol iba jeden a do ďalších bojov išiel Matúš. Výborne sa v skupine č. 3 darilo Pavelovi Kunákovi st., ktorý všetky zápasy vyhral a postupoval z prvého miesta. V zápase proti Lukášovi Štajerovi si zavrel druhé najvyššie zavretie kola a to 122 cez T20, T10 a D16. Ďalej postupovali aj hráčky Viktória Kurkin, ale dá sa povedať aj šípkarsky nováčik Martina Kazíková, ktorá v L32 vyhrala zápas s Františkom Belicom st. 2-1 a v L16 už nestačila na skúseného Zoltána Mila. Najlepší priemer kola cez 85 uhral Michal Jančo v zápase proti Martinovi Sitárovi, v L8 si poradil s Rasťom Plevom 3-1 a do finále ho posúvala výhra 4-0 nad Mirom Klopanom, v ktorom si dovolil zavrieť najvyššie zavretie kola 125 cez bull, 25 a opäť bull. Druhým finalistom bol Martin Hlavenka, ktorý v top 16 natrafil na Marka Lauka a zápas sa pre neho nevyvíjal priaznivo, keď prehrával 2-0. Zápas dokázal otočiť na víťazstvo 3-2 a ďalej na seba opäť narazili s Igorom Bilkom. Keďže sa hralo predposledné kolo a chalani bojujú o umiestnenie, v zápase úradovala aj nervozita, ale lepšie ho zvládol Martin víťazstvom 3-1. V semifinále ľahko prešiel 4-0 cez Štefana Sekeru a vo finále na neho už čakal Michal Jančo. Víťazom sa druhý krát po sebe stal Martin Hlavenka, keď za stavu 3-2 v šiestom legu zavrel 84 cez a S20, S14 a opäť ho bull, teda červený stred priviedol k výhre.

V doplnkovom turnaji Lucky Looser štartovalo 15 hráčov. Víťazom sa oprávnene stal Matúš Hrnčiar, ktorý si v zápase s Henrietou Holou zavrel najviac čo sa dá a teda 170 a vo finále si poradil s Martinom Chudým.

Gratulujeme všetkým víťazom a ďakujeme, že týždeň čo týždeň sa spolu stretávame, vytvárate výbornú atmosféru a predvádzate nádherné šípkarske momenty. Posledné 12. jednoligové kolo sa odohrá štandardne v pondelok 21.11.2022 v priestoroch PALACE Cafe & Bowling v ZOC Max Nitra, na 1. poschodí. Registrácia hráčov prebieha online, avšak novým spôsobom priamo pod týmto článkom, zadaním svojho mena, priezviska a telefónneho čísla už teraz a osobne v deň turnaja najneskôr do 17:00h.

 

Extraliga

priebeh turnaja

štatistiky turnaja

celkové poradie sezóny

 

Nitrianska šípkarská liga 28. sezóna 2022: 11/12 kolo

priebeh turnaja

štatistiky turnaja

celkové poradie sezóny

 

 

Lucky looser

priebeh turnaja

 

kompletné PRAVIDLÁ TU

 

Online registrácia do 17:00h v deň turnaja (pozor zmena, nový spôsob registrácie na turnaj cez webovú stránku, už viac nie cez challonge.com):

posledné kolo 28. sezóny: TojaSed 12. kolo (jednoligový / 21.11.2022):

  • Error, form does not exist or is not published.

 


Kalendár steelových udalostí

Zlatý partner

Strieborný partner

Mediálny partner