Vinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.x

Všetkých šípkových nadšencov a fanatikov určite potešilo, že po dlhšej prestávke, spôsobenej už našou “starou známou” príčinou Covidom, sme sa mohli stretnúť na dvoch pondelkových tréningových Winter Tour pohároch.

Sami sme boli zvedaví a plní očakávania, koľko sa nás v tejto zvláštnej dobe zíde. Nakoniec sa ukázalo, že šípky idú hore aj napriek tomu všetkému, čo sa okolo nás deje a ľudia ich chcú nielen hrať, ale aj sa zlepšovať. Dôkazom toho je, že sa nás na prvom turnajíku zišlo krásnych 24 a o týždeň neskôr neuveritelnych 36. Zásluhu na tom majú aj naši priatelia z Topoľčian, ktorých sa vždy zíde veľmi slušný počet, a tiež veľký počet nováčikov, ktori medzi nás zavítali úplne prvý krát. Vďaka tomu všetkému môžeme ďalej rást, objavovať nové šípkarské talenty, zlepšovať sa a hlavne si užívat tento krásny šport.

Winter Tour 1.

Ako som už spomínal vyššie, na prvom turnaji sa nás zišlo 24, čo znamenalo rozdelenie do 4 skupín po 6. Zahrali sme si na 3 víťazné legy a tým aj výdatne zatrénovali. Niektorí si vďaka tomu užili aj 30 legov. Svoje skupiny bez straty zápasu vyhrali Igor Bilka s Peťom Verešom. V prvom kole vyraďovačky sme mali, dá sa povedať, iba jedno veľké prekvapenie, keď víťaz skupiny Peťo Vereš nestačil na Miša Janča z Topolčian a prehral 3:1. V najlepšej osmičke tak zabojovali Šuranský vs. Rajčáni 3:2, Bilka vs. Hlavenka 2:3, Sitár vs. Šulc 3:0 a Loffay vs. Jančo 3.1.

V semifinále potvrdil dobrú formu Kapor Martin Hlavenka, keď zdolal Jara Šuranského 3:1. Radosť z možného, čisto topolčianskeho, finále tentokrat pokazil Palo Loffay, ktorý porazil Martina Sitára 3:2 a doplnil finálovú dvojicu.

Finále už vyznelo jasne pre “Kapra” a víťazstvom 3:0 si zabezpečil prvú tohtoročnú trofej v Nitre.

Winter Tour 2.

Neuveriteľných 36 ľudí predznamenávalo, že to bude veľká zábava. Rozdeleni do 8 skupín sme si určite všetci z chuti zahrali a potrénovali. Postúpiť však mohli iba dvaja, takže bolo treba sústrediť sa na každý áapas. Svoje skupiny bez prehry ovládli Juro Valný, Szaki, Jumper, Warrior, Kapor a Dart Vader. Prekvapenim bolo aj víťazstvo nováčika Petra Podsedlého v skupine.

Last 16 sa ani tentokrat nezaobišlo bez prekvapení. Aďo Černý začal svoju spanilú jazdu vyradenim Igora Bilku 3:1 a Jano Galbavý podľahol Mišovi Jančovi 3:2. Hopík prehral 3:1 s Kaprom, Peťo Vereš s Maťom Sitárom 3:1 a Szaki s Marekom Kockom Fukasom 1:3.

V Last 8 stojí za zmienku vyradenie víťaza minulopondelkového turnaja Martina Hlavenku Jurom Valným 3:1 a víťazstvo Palo Loffaya s Kockom 3:2 po otočke z 0:.2.

Semifinálove dvojice tak utvorili Valný vs. Loffay 3:0 a Černý vs. Sitár 3:1.

Juro s Aďom  sa tak zaslúžene prebojovali do finále po kvalitných výkonoch vo vyraďovačke. V rozhodujúcom zápase mal viac síl Aďo Černý, ktorý zvíťazil 3:1 a zápas ukončil stýlovo highoutom 109.

 

Aj vďaka krásnej účasti sme sa rozhodli, že od budúceho týždňa spustíme novú ligovú sezónu, Ktorá bude prebiehať v novom formáte……

 

Nitra Winter tour 2021/2022 vol. 1

 

Nitra Winter tour 2021/2022 vol. 2


Zlatý partner

Strieborný partner

Mediálny partner