Vinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.x

Uplynulý víkend 4.-6. novembra 2022 sa konal Slovenský pohár 2 v sezóne 2022/2023 v Brezne a Dart club Nitra dosiahol krásne úspechy. Čo všetko sa hralo a kto ako skončil, sa dočítate v tomto vydaní Šípkarského žurnálu.

Počas víkendu nás čakalo množstvo kategórií, v ktorých mal aj náš klub zastúpenie. V piatok sme začali elitnou súťažou Niké Premier liga, v ktorej nás reprezentujú Juraj Vindiš a Vladimír Zatko. Počas tohto hracieho dňa prehral náš Juraj Vindiš so Zliechovským 3:6, ale chuť si napravil v zápase proti Matejovi Čverhovi 6:4, keď sa zápas nevyvíjal podľa jeho predstáv a prehrával už 1:4. Darilo sa aj Vladinovi Zatko, keď zdolal oboch svojich súperov, Vojčíka 6:4 a Škantára 6:3. Nakoniec sa stretli obaja naši vo vzájomnom súboji, ktorý skončil ako inak, remízou 5:5. V priebežnom bodovaní sa držia zatiaľ v strede tabuľky. 

Podvečer sme si zahrali aj zahrievací turnaj pre nás ostatných smrteľníkov, ktorého sa zúčastnilo 128 hráčov. Najlepšie sa darilo Martine Sulovskej, ktorá sa umiestnila na peknom treťom mieste. V TOP16 sa nám umiestnili ešte Igi Bilka na 5. mieste a Jarino Oprala s Michalom Jančom na 9. mieste.

V sobotu bol nabitý program. Začal sa juniorskou kategóriou do 13 rokov. Krásne úspechy dosiahli naši dvaja chlapci Miško Kukučka a Marcelko Miklík, ktorí si priniesli domov slovenský pohár za tretie miesta. V ďalšej juniorskej kategórii do 18 rokov sme mali želiezko v ohni, Dávidka Kanyicsku, ktorý bol aktuálne na úžasnej tretej pozícii v celkovom slovenskom rebríčku. V smolnom zápase však prehral už v L16 a nepripísal si tak potrebné body. Na rovnakých pozíciách sa umiestnili aj naši mladí reprezentanti Marcelko Miklík a Timko Bocán.

V ženskej kategórii bola jednou z favoritiek naša Maťka Sulovská a túto pozíciu aj potvrdila. Celý turnaj vyhrala a vo finále porazila v dobrom a napínavom zápase aktuálnu Majsterku Slovenska Luciu Jankovskú 4:3. Krásny výsledok sa podaril aj našej ďalšej hráčke, keď sa Monika Krupová umiestnila v najlepšej osmičke. Do semifinále ju však nepustila skúsená hráčka Katka Nagyová.

V druhej lige sa zúčastnilo 213 súťažiacich a najväčší úspech dosiahol náš Michal Jančo, keď si priniesol z tohto turnaja krásny slovenský pohár za tretie miesto. V zápase o finále podľahol slovenskému talentu Dominikovi Kočikovi 5:3. Do záverečného playoff 2. ligy z našich ešte postúpila Maťka Sulovská, ktorú v L16 vyradil opäť Dominik Kočik.

Prvá liga je nabitá skvelými hráčmi, ale nestratili sa ani naši. Pódiové umiestnenie sme mali aj v tejto kategórii, o ktoré sa postaral Martin Hlavenka a domov si priniesol slovenský pohár za tretie miesto. Do playoff 1. ligy sa ešte prebojovali Igor Bilka, ktorý skončil v L16 pod šípkami Erika Poliaka. Naši hráči Juraj Vindiš a Vladimír Zatko skončili nečakane skoro v L32.

Turnaj dvojíc sa nám veľmi nevydaril, do záverečného playoff L32 sa prebojoval len Michal Jančo, ktorý sa v spolupráci s Martinom Gutom nedostali ďalej.

Dlhý víkend pokračoval aj v nedeľu súťažou družstiev. Dart club Nitra mal pred sebou dva zápasy proti Partička dart team Bratislava a DC Fénix Nové Zámky. V plnej zostave sme oboch súperov porazili jednoznačne 17:1 a 14:4. Celé družstvo hralo obetavo, trpezlivo a kvalitne. Postupne sa zohrávame, keďže sme boli zvyknutí na super hráčov Vindiš - Zatko, ktorí v tejto sezóne zatiaľ s nami nehrali. Sme však veľmi hrdí na nových hráčov, ktorí nastúpili v aktuálnej sezóne a nahradili tak miesta na 100%. Tešíme sa na ďalšie zápasy, ktoré sa odohrajú na ďalšom slovenskom pohári 3 v januári v Nových Zámkoch.

Ďakujeme všetkým sponzorom, fanúšikom a dobrovoľníkom, ktorí nám pomáhajú dosahovať takéto výsledky a robiť dobré meno nášmu mestu Nitra. Ďakujeme samozrejme všetkým hráčom za príkladnú reprezentáciu klubu a prajeme vám príjemné šípkarenie. Bavte sa šípkami spolu s nami.

 


Zlatý partner

Strieborný partner

Mediálny partner