Vinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.x

Ani sme sa nenazdali a je tu skoro koniec kalendárneho roka. Je po sezóne a tak sme si pripravili Mikulášsky turnaj. Do turnaja sa zaregistrovalo 10 účastníkov. Prišlo 9 našich juniorov a Marek Tomšík ml z Komjatíc.

Rozdelili sme sa teda na dve skupiny po päť. Tentokrát sme ale nehrali 301 alebo 501 a zahrali sme si 170 na 5VL single out. Tento formát fungoval počas celého turnaja vrátane finále. Zo skupiny postupovali až štyria, takže šance boli pre každého veľké. V skupine jedna sa najviac darilo Michalovi Kukučkovi, ktorý nenašiel žiadneho súpera, čo by ho porazil a tak právom postupoval z prvého miesta. Perfektnou hrou z druhého miesta postupoval Marek Tomšík ml. a z tretieho Samko Kováč. Húževnatá bitka bola o štvrté postupové miesto. Nakoniec to dokázal Maxim Endrődy, ktorý vo veľmi napínavom dueli porazil Dalibora Lahučkého. V skupine dva nenašiel žiadneho súpera Marcel Miklík, čo by ho porazil a postupoval z prvého miesta, aj keď v zápase proti Timkovi Bocánovi to bolo veľmi tesné. Z druhého miesta postupoval Dávid Kanyicska a z tretieho Branko Taňaši. Bitka o štvrté postupové miesto bola medzi Saškou Vavrovičovou a Timkom Bocánom. Saška si presnejšie šípky ustrážila a nakoniec si uchmatla posledné postupové miesto. Musím uznať, že Timko sa stále zlepšuje a môžeme očakávať v novej sezóne veľký progres.

V top osmičke boli väčšinou zápasy jednoznačné, až na zápas Marek Tomšík ml. vs Branko Taňaši. Tu sme videli v podstate také malé finále. V tomto dueli sa napätie dalo doslova krájať. Podľa mňa boli viacej nervóznejší rodičia ako samotní hráči :-) Veľmi sme to priali obom, ale nakoniec tento duel vyhral Branko 5:4 a pripojil sa k Miškovi, Marcelkovi a Dávidovi. Semifinále medzi Dávidom a Michalom bolo jasnou ukážkou, že naša mládež smeruje správnym smerom. V tomto zápase sa Michal v dvoch legoch bohužiaľ prehodil a stálo ho to postup do finále. Dávid svojou peknou hrou zvíťazil 5:4. V druhom semifinále Marcel nenechal nič na náhodu a priemerom večera 65,19 porazil Branka 5:2. Finále Marcel vs. Dávid. V tomto zápase najhorší zavretý leg bol 10. šípkou a najlepší 4. šípkou. Chalanom vyšlo finále na výbornú. Bola to radosť sa pozerať. Zároveň, tým, že hádzali úžasne tak to bolo veľmi rýchle finále. Tým spokojnejším nakoniec bol Dávid, ktorý vyhral 5:2 a s priemerom cez 63 uzavrel tento nádherný turnaj. V turnaji sa nikomu nepodarilo zavrieť 170 na tri šípky, ale to vôbec neubralo na kvalite turnaja. Zavretie 100+ si pripísali štyria hráči. Marcel 100 Dávid 100 Branko 101 a Samko 111. Všetky deti samozrejme dostali na pamiatku diplom a niečo sladké od Mikuláša. Prví štyria dostali ešte samozrejme poháre, aby im to pripomínalo tento výnimočný okamih, ktorý o rok dúfam zopakujeme.

Veľká vďaka samozrejme patrí aj rodičom, ktorí to taktiež veľmi prežívajú so svojimi ratolesťami. Všetci by sme chceli, aby to naše dieťa vyhrávalo. Ďakujem aj celému nitrianskemu šípkarskému klubu Dart club Nitra za takéto možnosti organizácie turnaja. V neposlednom rade veľká vďaka aj naším trénerom Monika Krupová a Jaroslav Oprala. Bolo jasne vidieť, že to ako to robíte, tak to robíte dobre a s láskou. Gratulujeme víťazom a všetkým ďakujeme za parádnu účasť a Vašu disciplínu. Najbližšie sa vidíme 12.12.2023 o 17:15 v OC MAX na vianočnej besiedke, na ktorú ste srdečne pozvaní všetci, ktorí máte chuť sa spoznať aj mimo súťaženia. Pre deti čaká bowling, stolný futbal, biliard a menšie batôžkové občerstvenie, ktoré si prinesieme sami :-) Tešíme sa na vás všetkých.

 

Mikulášsky juniorský turnaj 2023

priebeh turnaja

štatistiky turnaja

 

 


Zlatý partner

Strieborný partner

Mediálny partner