Vinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.x

Po pondelkovom turnaji, ktorý sa odohral 23.10.2023 pri účasti 66 hráčov, nám do konca sezóny ostávajú už len štyri posledné kolá, v ktorých sa rozhodne o ďalších víťazoch 31. sezóny Nitrianskej šípkarskej ligy. Ako už tradične poďakujeme aj sponzorovi kola, firme pohodlie.eu, že sa spoločne môžeme stretávať a predvádzať vynikajúce napínavé súboje. Ako to celé ôsmykrát dopadlo, si môžete prečítať v riadkoch nižšie v novom vydaní Šípkarskeho žurnálu.

V prvej lige sme mali opäť pár zmien. V skupine č.1 sme privítali vyzývateľku prvoligostov, výbornú hráčku Maťku Sulovskú, ktorá to však s aktuálnou tabuľkovou jednotkou a dvojkou vôbec nemala jednoduché. Napriek tomu zahrala vyrovnané zápasy so skvelými priemermi a k postupu ďalej ju delili len dva nepremenené double, ktoré mala pripravené. Skupiny č.3 a č.4 doplnili ďalší dvaja vyzývatelia, dvojica zo Zlatých Moraviec – Ferko Belica ml. a Feri Belica st. Tomu skúsenejšiemu Ferimu sa s dvomi výhrami v skupine podarilo postúpiť, ale v L8 ho stopol ešte skúsenejší hráč Juraj Valný, avšak najtesnejšou výhrou 4-3. Od minulého kola sa celkom odtrhol z reťaze Marek Purgy. Tento večer si hodil najviac 100+ hodov a to štyridsaťjeden, pridal sedem 140tok, po jednom 19tkovom a 20tkovom maxime, najvyššie zatvorenie kola 120 a najlepší zápasový priemer 74,81. Niet sa čo čudovať, že sa druhý krát stal finalistom. Tentokrát si finále zahral s Mirom Rajnohom a to už bol tvrdší oriešok. Miro vyhral suverénne 4-1. Marek sa pondelkovou účasťou vo finále prebodoval na aktuálne tretie miesto a necháme sa prekvapiť, čo nám prinesú ďalšie kolá.

Ani druhá liga nebola úplne kompletná a vytvorili sa nám dve 4-členné skupiny a dve 3-členné skupiny. Všade sa hralo na 4 víťazné legy a najlepšie skupinová časť vyšla Martinovi Rajčánimu, ktorý vyhral všetky tri zápasy pomerom 4-1. V ďalších skupinách z prvých miest postupovali Maťo Sitár, Tomáš Vrbiak a Martin Szakmár a zároveň títo traja menovaní boli aj semifinalistami. Rajča na ceste do semifinále stopol rozbehnutý Silvester Nagy, ktorý sa po týždennej pauze opäť prebojoval do finále s najviac hodenými 100+ hodmi počas turnaja v počte tridsaťpäť. A kto bol jeho súper? Asi už vieme, bol to Maťo Sitár. Tomu v ten večer patrilo najviac 140+ hodov v počte pätnásť a najvyššie zatvorenie 167. Vo finále ho však zradili double a napriek vyššiemu priemeru sa mu nepodarilo zdolať Silvestra, ktorý sa stal víťazom kola a opäť o pár bodov stiahol Maťov náskok. Na priebežné tretie tabuľkové miesto sa dostal Marek Fukas s minimálnym náskokom dvoch bodíkov od Matúša Hrnčiara a aj tu sa môžeme tešiť na najbližšie súboje.

Open ligu si prišlo zahrať 36 hráčov. Bez straty legu sa skupinu podarilo vyhrať Peťovi Heribanovi a Rolandovi Csámpaiovi a so stratou len jediného legu z prvého miesta postupovali Richard Švec a Michal Sulovský. Prvé miesta so všetkými zápasovými výhrami taktiež patrili Jurajovi Kukučkovi a Matúšovi Tvarekovi. Výborne večer vyšiel dá sa povedať nováčikovi Máriovi Šebestovi. V skupine postúpil z druhého miesta, v L16 si poradil so skúsenejším Jurajom Kukučkom, v L8 tesne 3-2 zdolal výborného hráča Michala Mini Sulovského a cestu do finále mu prekazil Martin Vrábel. Skončil teda na výbornom 3. mieste, čo ho v celkovej tabuľke posunulo na štvrtú priečku a pripísal si aj najvyššie zatvorenie kola 106. Martin Vrábel sa stal prvým finalistom ku ktorému sa pridal hráč, ktorý počas večera predvádzal skvelú hru – Stanislav Baláž. Stano sa právom stal víťazom kola, keď v semifinále vyhral 3-0 nad Jurajom Mihálikom s priemerom 61,77 a finále zhodne vyhral 3-0 s priemerom 63,51.

Novinkou na našom webe je aj odhlasovací formulár umiestnený pod tým prihlasovacím. Práve tu budú mať povinnosť sa odhlásiť hráči z prvej a druhej ligy, ktorí nenastúpia na najbližšie ligové kolo. A práve vy, ktorí máte záujem si zahrať vyššiu súťaž ako je Open liga, môžte dať o sebe vedieť a môžte získať pozíciu vyzývateľa na dané ligové kolo.

Srdečne gratulujeme všetkým víťazom. Veľké ďakujeme za Vás a váš čas, ktorý spoločne trávime každý pondelok. Opäť sa vidíme na 9. kole v pondelok 30.10.2023 v priestoroch PALACE Cafe & Bowling v ZOC Max Nitra, na 1. poschodí. Registrácia hráčov prebieha online priamo pod týmto článkom už teraz a osobne v deň turnaja najneskôr do 17:00h.

 

Nitrianska šípkarská liga 31. sezóna: 8/12 kolo

Extraliga

priebeh turnaja

štatistiky turnaja

celkové poradie sezóny

 

2. liga

priebeh turnaja

štatistiky turnaja

celkové poradie sezóny

 

 

3. Open liga

priebeh turnaja

štatistiky turnaja

celkové poradie sezóny

 

 


 

Online registrácia do 17:00h v hrací deň na turnaj: 9/12. kolo PaletaTop Nitrianskej šípkarskej ligy 31. sezóny

Open liga

  • Error, form does not exist or is not published.

 

1. a 2. liga - odhlásenie účasti

  • Error, form does not exist or is not published.


Zlatý partner

Strieborný partner

Mediálny partner