Vinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.x

Spoločne sme sa prehupli do druhej polovice sezóny a siedme kolo si v pondelok 16.10.2023 odohralo spolu 68 hráčov a hráčok, a opäť poďakovanie patrí spoločnosti pohodlie.eu, ktorú už isto všetci dobre poznáme. Vo všetkých ligách sme mali víťazov, ktorým sa podarilo ovládnuť kolo prvý krát. Ak ste zvedaví, kto si uchmatol pomyselnú zlatú pozíciu a povstal na najvyšší stupienok, je tu pre Vás nové vydanie Šípkarského žurnálu.

Prvá liga bola v tento večer oslabená a nakoniec štartovalo 13 hráčov, medzi ktorými sme privítali Miroslava Bilika, ktorý svojou hrou ukázal, že sem zapadol. Za celé kolo hodil celkom päťdesiatjeden 100+ hodov, osem 140+hodov, dve maximá – 180tky a najvyššie zatvoril 136. Do finále sa mu nepodarilo postúpiť cez výborne hrajúceho Mareka Purgyho, ktorý tesne vyhral 4-3, keď sa v poslednom legu obidvaja ponúkali na double a svoju šancu stať sa prvým finalistom využil lepšie Marek. O miestenku vo finále bojoval aj Miro Rajnoha, ktorý mal najvyššie zatvorenie kola 156, skupinu ovládol bez prehry, štvrťfinále jednoznačne vyhral 4-0 nad Tomášom Haxom Gogom, ale v semifinále prišlo malé zaváhanie a po tesnej prehre 3-4 nad Martinom Hlavenkom si v ten večer odniesol tretie miesto. Tabuľkovo však Miro ostal neohrozený na prvom mieste s náskokom takmer 300 bodov. Maťo Hlavenka sa ako ďalší finalista pridal k Marekovi Purgymu, finále však malo jednoznačný priebeh a Marek sa prvý krát stal víťazom s krásnym priemerom tesne nad 75 a výborným zavretím 124 pätnástou šípkou.

V druhej lige sme mali tiež jednu absenciu a nastúpilo 15 hráčov. Z prvej skupiny postupovali už úplne stálice tejto sezóny a dá sa povedať aj najväčší rivali Martin Sitár a Silvester Nagy. V skupinách sa bez prehry darilo Martinovi Hoppanovi, ktorý si do bonusov zapísal aj shanghai finish 120 a Marekovi Fukasovi, ktorý sa prebojoval až do finále. Najvyššie zatvorenie kola 123 patrilo Patrikovi Puterovi, ktorému sa zo skupiny nepodarilo dostať ďalej napriek dvom zápasovým výhram z troch. K Marekovi Fukasovi sa ako druhý finalista pripojil Martin Sitár. Keďže už v úvode sme spomínali, že sme spoznali nových víťazov kôl, v pondelok sa ním premiérovo stal Marek Fukas, keď vyhral 4-2. A tak ako v prvej lige, ani v druhej sa Maťo Sitár nemusí trápiť prehrou, nakoľko je stále neohrozenou tabuľkovou jednotkou s náskokom takmer 250 bodov.

V open lige si zasúťažilo 40 hráčov a takýto okrúhly počet znamená rovnomerné rozdelenie po 5 hráčov do ôsmich skupín. Každý si odohral minimálne 4 zápasy a so stratou len jediného legu postupovali zo skupín František Bilko, Peter Bakay a Michal Sulovský. Pri poslednom menovanom sa nachvíľu zastavíme, pretože táto liga patrila práve jemu. Hodil najviac 100+ hodov v počte osemnásť, pridal k tomu dve 140tky a dve 180tky a aj najvyššie zatvorenie 127. A vlastne sa stal aj absolútnym víťazom kola, keď neprehral ani jeden zápas a vo finále si poradil s Matúšom Tvarekom 3-1.

Počas víkendu sa odohrali aj prvé Steelové Mastre a ešte jedna gratulácia všetkým oceneným a jedno veľké ďakujeme za reprezentáciu a skvelú účasť hráčov DC Nitra a jej oddielov. Spoločne sa opäť stretneme v pondelok 23.10.2023 v priestoroch PALACE Cafe & Bowling v ZOC Max Nitra, na 1. poschodí. Registrácia hráčov prebieha online priamo pod týmto článkom už teraz a osobne v deň turnaja najneskôr do 17:00h.

 

Nitrianska šípkarská liga 31. sezóna: 7/12 kolo

Extraliga

priebeh turnaja

štatistiky turnaja

celkové poradie sezóny

 

2. liga

priebeh turnaja

štatistiky turnaja

celkové poradie sezóny

 

 

3. Open liga

priebeh turnaja

štatistiky turnaja

celkové poradie sezóny

 

 


 

Online registrácia do 17:00h v hrací deň na turnaj: 8/12. kolo Pohodlie.eu Nitrianskej šípkarskej ligy 31. sezóny

Open liga

  • Error, form does not exist or is not published.


Zlatý partner

Strieborný partner

Mediálny partner