Vinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.x

Tak, zrazu prešli tri mesiace a my tu máme posledné kolo Nitrianskej šípkarskej ligy juniorov 9. sezóny. Prišli siedmi skvelí šípkari. Keďže tabuľka na špici bola veľmi vyrovnaná, boli sme zároveň aj zvedaví, ktorý šípkar sa stane víťazom.

V skupine jedna so štyrmi hráčmi si Michal Kukučka poradil so všetkými súpermi a bral prvé postupové miesto. O druhom postupovom mieste rozhodol až posledný zápas Branka Taňašiho s Dávidom Kanyicskom. Vďaka tomu, že Branko vyhral 3:0, nakoniec brala toto postupové miesto Saška Vavrovičová. Tretie mesto patrilo Brankovi a štvrté Dávidovi. Druhá skupina o troch hráčoch priniesla Marcelovi Miklíkovi prvé miesto, Samkovi Kováčovi druhé a Timkovi Bocánovi tretie miesto.

Semifinálové dvojice teda tvorili Michal vs. Samko a Marcel vs. Saška. V oboch prípadoch si favoriti uvedomovali vážnosť zápasov a ani Michal, a ani Marcel, nepustili súperov k doublu a obaja vyhrali svoje zápasy zhodne pomerom 2:0. Finále, ktoré určovalo víťaza kola, určovalo aj celkového víťaza, keďže bodový rozdiel na špici tabuľky bol veľmi tesný. Toto víťazstvo chceli obaja najviac zo všetkých kôl. Prvé dva legy si obaja držali podanie 1:1. Potom nezatvoril Michal svoj leg a Marcel hneď trestal (2:1 Marcel). V štvrtom legu si Marcel prehodil 90 a na oplátku trestal okamžite Michal (2:2). Posledný leg mal lepšie rozohratý Michal, ale keďže bič plieska na konci, Marcel ukázal svoje pevné nervy a záverečných 47 zavrel treťou šípkou cez D14. Stal sa teda piaty krát víťazom kola a zároveň sa stal tretí krát po sebe víťazom juniorskej súťaže. V tomto kole padli dve „Bingá“, jedno patrí Michalovi (prvý zápas a prvé šípky) a druhé Marcelovi. Chcel by som poznamenať, že Michal s Marcelom odohrali celú sezónu ako dvaja najväčší konkurenti. Vždy boli, ale k sebe disciplínovaní a rešpektovali jeden druhého. Šípky sú veľmi ťažký šport na psychiku a prehra niekedy naozaj bolí, obzvlášť v takomto veku. Chalani majú moje uznanie za to, kam sa posúvajú a náš klub je na oboch nesmierne hrdý.

Marcel okrem trofeje získava aj dres podľa vlastného výberu. Ako sa hovorí v šoubiznise, že stalo sa mimo kamier, tak tu sa mimo kamier stalo, že Marcel prišiel za Miškom a povedal, že mu daruje ten dres pretože si ho zaslúži. Aj o tomto je osobnosť šípkara a tak sa víťazom vlastne stali obaja. Ďakujem všetkým, ktorí prispeli k tejto sezóne a najmä rodičom, ktorí vozia svoje ratolesti vždy, keď sa dá. Ďalej budeme pokračovať v novom formáte, ktorý vám predstavíme v najbližšom čase.

Všetkým čitateľom prajeme príjemné prežitie veľkonočných sviatkov.

 

Nitrianska šípkarská juniorská liga 9. sezóna: 12/12 kolo

priebeh turnaja

štatistiky turnaja

celkové poradie sezóny

 

 


Zlatý partner

Strieborný partner

Mediálny partner