Vinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.x

Do konca sezóny nám zostávajú iba dve kolá, ktoré sa nám odohrajú už v tzv. jednoligovom formáte. To sľubuje zaujímavé súboje o medailové pozície a zároveň aj o umiestnenie v prvej osmičke, ktoré garantuje účasť v 1. lige v ďalšej sezóne. Sme zvedaví, koľko sa nás v posledné pondelky zíde, pretože tentokrát to bolo kolo rekordov a to nielen kvôli účasti rovných 50 šípkarov. Môžeme potešiť informáciou, že 6.-8. mája sa v našich nitrianskych priestoroch budú konať Majstrovstvá Slovenska a to bude podľa všetkého veľkolepá akcia na neobvyklom mieste. Podrobnosti budú uverejnené v priebehu apríla.

Tento pondelok sa ukončili záverečné boje v novootvorenej 1. lige, ktoré nám definitívne prezradili meno jej prvého víťaza. Stal sa nim zaslúžene, po najvyrovnanejších výkonoch, “Jumper” Igi Bilka, ktorého meno bude svietiť na našom putovnom pohári už “naveky”. Druhé miesto obsadil Juro Valný a tretie Palo Loffay. Táto prvá sezóna bola náročná a v mnohom poučná, ale vďaka tomu budeme môcť popracovať na nedokonalostiach a doladiť všetko tak, aby to v nasledujúcich ročníkoch fungovalo na 100%. 1. liga kazdopádne splnila svoj účel a okrem organizačnej časti nám nastavila zrkadlo aj v tej hernej. Kriticky treba povedať, že to bola bieda. Až na niekoľko zápasov sme sa pohybovali v priemeroch 50-60 v tých lepších prípadoch okolo 65. Áno, boli zápasy, ktoré sa odohrali aj s priemermi okolo 70, ale tých bolo naozaj len zopár. Určite sa nedajú porovnávať priemerovo 3-legové zápasy s tými, kde sa odohrá 10 až 12 legov, ale aj tak. Máme nastavené zrkadlo, zistili sme svoju úroveň a kto má záujem, može začať na sebe usilovne pracovať. Nikdy nie je neskoro a chce to len chcieť. Som presvedčený, že budúca sezóna, obohatená o tie najkvalitnejšie mená čo momentálne v Nitre máme, prekoná svojou úrovňou práve aktuálne skončenú 6. sezónu.

V II. lige sme tentokrát do ôsmich skupín rozdelili 43 hráčov a hráčok. Tentokrát boli rozdelené celkom rovnomerne a asi jediným, ale o to väčším prekvapením, bolo nepostúpenie Miloša Bédyho. Z predkola vyraďovačky L16 nám tak do hlavnej časti pavúka postúpili Jančo, Maťa Sulovská, Bilik, Vindiš, Gut, Ježík, Klikač a Hlavenka. Toto kolo bolo celkovo špecifické a plné zaujímavých výsledkov a aj kvalitných výkonov. V L16 skončilo hneď 5 prvoligistov. Veľmi pekne zahral Bilka, ktorý si poradil s Maťom Hlavenkom 3:0, Miro Bilik proti Peťovi Verešovi a aj Sulovská, ktorá vyradila Mareka Fukasa. Postupujúcu osmičku doplnili Ježík, Vindiš, Gut, Valný a Galbavý. Štvrťfinále nám prinieslo tiež zaujímavé zápasy. Najkvalitnejší bol určite zápas Vindiš (86,71) vs. Gut (73,82) s výsledkom 3:0. Miro Bilik si po dobrom výkone poradil s Bilkom 3:1 a Sulovská s Ježíkom 3:1. Po nevydarených prvoligových zápasoch zabojoval o postupovú osmičku Jano Galbavý, ktorý zdolal Jura Valného 3:2 a postúpil tak medzi najlepších štyroch večera.

Semifinále prinieslo jedno veľké prekvapenie, keď Juro Vindiš prehral po jednom zo svojich slabších zápasov 2:3 s Mirom Bilikom. To samozrejme nič neuberá víťazovi na jeho výhre a je to len dôkazom pre všetkých šípkarov, že s každým sa dá hrať a aj vyhrať. V druhom zápase pokračovala Sulovská v parádnych výkonoch a porazila Jana Galbavého po slušnom výkone 3:0, keď počas celého zápasu výborne zatvárala. No a kto si myslel, že to bude z jej strany všetko a že finále bude jasnou záležitosťou pre Mira, ktorý vyradil “Kinga”, tak ten musel byť prekvapený. Maťa od začiatku udávala tempo vysokými hodmi a v koncovke, s výnimkou posledného legu, nekompromisne zatvárala. Z jej strany to bol takmer dokonalý zápas potvrdený aj priemerom 80,16. Jednoznačné víťazstvo 4:0 bolo odmenou za krásny celovečerný výkon. Zároveň to bolo historicky prvé víťazstvo ženy v ligovom kole NŠL, čím sa Maťa zapisuje určite do histórie našej ligy.

Lucky losera tentokrát ovládol Rasťo Pleva, keď vo finále porazil Pištu Krupu. Gratulujeme !!!

Ďalšie kolo odohráme v pondelok 4. 4. 2022 o 18:00h. Nezabudnite sa registrovať včas do 17:30 a využite možnosť online registrácie. Zároveň prosíme hráčov, ktorí sa zaregistrujú online a nemôžu prísť, aby sa odhlásili alebo to včas oznámili organizátorovi turnaja.

 

Online registrácia:

 

Nitrianska šípkarská liga 3/12 kolo

štatistiky tu

 

Priebežné poradie

Loading...

PDF

 

Bonusový rebríček

Loading...

PDF

 

 

1. liga

poradie

kompletné štatistiky TU - 1/3

kompletné štatistiky TU - 2/3

kompletné štatistiky TU - 3/3

 

Lucky loser

03. kolo

 

kompletné PRAVIDLÁ TU


Zlatý partner

Strieborný partner

Mediálny partner