Vinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.x

Po minulotýždňovej premiére tzv. dvojligového systému a 1. ligy sme pokračovali s určitými úpravami piatym kolom NŠL.

Tým všímavejším určite neuniklo, že určité zmeny nastali aj v interiéri nášho klubu a v modernizácii techniky. Nespíme na vavrínoch a snažíme sa vytvoriť čo najlepšie a najpríjemnejšie podmienky pre všetkých našich šípkarov. Dúfame, že sa vám naše vynovené a skrášlené priestory páčia. Chýba už len obnovenie live streamov na terčoch, ale aj to máme v pláne postupne zrealizovať. V pondelok sme vás prekvapili zavedením nového spôsobu zapisovania zápasov cez systém Nakka. Možno nie všetci s tým boli úplne stotožnení, ale veríme, že po pár kolách sa aj Nakka, tak ako všetko nové, zautomatizuje a stane sa pevnou súčasťou našich turnajov. Vďaka tomu si budete môct analyzovať zápasy, porovnávať úroveň svojich šípok a sledovať progres vašej hry.

Zišlo sa nás krásnych 39 z toho 8 prvoligistov. Rozdelili sme sa na 8 skupín a tentokrát postupovali dvaja najlepší. Dá sa povedať, že skupiny boli rovnomerne rozlosované a nepriniesli žiadne väčšie prekvapenia. Snáď iba nepostúpenie Juriho Kukučku, Adriana Ježíka a hlavne Maťa Hlavenku so Sakim, ktorým vypálil rybník v skupine dobre hrajúci Tomáš Vrbiak. Veľmi dobré výkony podáva v poslednej dobe Viki Kurkin, ktorá sa už druhý krát po sebe prebojovala zo skupiny do vyraďovacej časti. Vďaka malým zmenám v hracom systéme sa z postupujúcich vytvorilo L16 predkolo, kde si to šípkari rozdali o 8 postupových miest do hlavného L16 pavúka, kde už na nich čakali naši nasadení prvoligisti.

Postup si tentokrát vybojovali Kopecký, Bédy, Juro Nichta, Vrbiak, Vindiš, Krupa, Herda a najväčšie prekvapenie Viktoria Kurkin, ktorá si nečakane poradila s Palim Kunákom Originálom. Súbežne hrajúca sa 1. liga priniesla tiež zaujímavé zápasy. Dá sa povedať, že si zatiaľ stále iba zvykáme, ale konečne sme boli komplet a odohralo sa všetkých plánovaných 12 zápasov. Do hry sa zapojil aj Jarino Oprala a zvýšil tak konkurenciu a kvalitu súťaže. Najviac sa však darilo Igorovi Bilkovi, ktorý vyhral všetky svoje večerné zápasy a zaslúžene sa prebojoval na priebežne prvé miesto v tabuľke o skóre pred Pala Loffaya. V tesnom závese za touto dvojicou je stabilne dobre hrajúci Juro Valný. Do konca nám však ostáva odohrať ešte viec ako 2/3 zápasov a všetko je ešte viac ako otvorené. Pohľad na obe tabuľky naznačuje poriadny boj o najlepšiu osmičku, ktorá zaručuje účasť v 1. lige na budúcu sezónu.

Po spojení našich dvoch líg sa vytvorili v hlavnom L16 vyraďovacom kole veľmi zaujímavé dvojice. Igor Bilka sa vytrápil s Kopeckým 3:2, Bédy vyradil Vereša 3:0, Loffay Vrbiaka 3:0, a Hopik prekvapivo podľahol Herdovi 0:3. Osmičku najlepsich nám doplnil ešte Juro Vindiš, Galbavý, Oprala a Juro Valný. V L8 už išlo do tuhého, ale nakoniec sa zápasy obišli bez prekvapení. Bilka prešiel cez Miloša Bédyho, Oprala cez Galbavého, Vindiš druhý týždeň po sebe vyradil Loffaya a Valný Herdu. Semifinálové zápasy priniesli najväčšie prekvapenie kola. V súboji Jurov si Valný prekvapivo, ale treba povedať, že po kvalitnom výkone, zaslúžene poradil s Vindišom 3:1 a zabezpečil si tak postup do finále, kde ho vyzval Jaro Oprala, ktorý zlepšil svoj výkon a porazil Jumpera 3:0. Finále bolo veľmi slušné s priemermi okolo 70. Úspešné ťaženie a ligovú premiéru si užil Jarino Oprala a nakoniec porazil Jura Valného 4:2.

Lucky losera sa tentokrát podarilo ovládnuť Peťovi Verešovi, ktorý si tak vylepšil chuť po výsledkovo slabšom večeri. Na záver ešte jedna novinka. Celý priebeh turnaja, zápasy a hlavne priemery vo všetkých zápasoch si môžete pozrieť tu.

Ďalšie kolo odohráme v pondelok 28.2.2022 o 18:00. Nezabudnite sa registrovať včas do 17:30 a využite možnosť online registrácie. Zároveň prosíme hráčov, ktorí sa zaregistrujú online a nemôžu prísť, aby sa odhlásili alebo to včas oznámili organizátorovi turnaja. Upozorňujeme na možné zmeny v COVID opatreniach, preto prosím pozorne sledujte oznamy na našej stránke. Momentálne fungujeme v režime hygienických opatrení: základ (do 50 účastníkov).

Online registrácia:

- režim hygienických opatrení: základ (do 50 účastníkov)

 

 

Nitrianska šípkarská liga 4/12 kolo

štatistiky tu

 

Priebežné poradie

Loading...

PDF

 

Bonusový rebríček

Loading...

PDF

 

1. liga

poradie

kompletné štatistiky TU

 

Lucky loser

5. kolo

 

kompletné PRAVIDLÁ TU


Zlatý partner

Strieborný partner

Mediálny partner