Vinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.x

Tretieho Slovenského pohára v poradí, ktorý sa konal vo východoslovenskom meste Sabinov, mal Dart club Nitra zastúpenie vo všetkých kategóriách. Z oddielov Šípkarskej akadémie, Nitry, Čeľadiniec a Janíkoviec sa spolu zúčastnilo až 22 hráčov. Hráči v bielo-modrých dresoch nesklamali, ukázali svoje kvality a domov si odniesli ocenenia takmer zo všetkých kategórií - dve tretie miesta v juniorských kategóriách, druhé miesto v ženskej kategórii a prvé miesto v hlavnej kategórii. Okrem súťaže jednotlivcov a dvojíc sa konal aj finálový turnaj Majstrovstiev Slovenska družstiev, kde Nitrianske šípky reprezentovali dve družstvá - Dart club Nitra A tím a DCNR Čeľadince.

Za juniorov sa v oboch kategóriách (U13, U18) zúčastnili traja hráči - Miško Kukučka, Marcelko Miklík a Timko Bocán. V U13 (11 hráčov) boli hráči rozdelení do dvoch skupín, z ktorých sa postupovalo priamo do semifinále. Tu sa vo vysokej konkurencii podarilo dostať zo skupiny iba Miškovi Kukučkovi, ktorý v skupine vyhral štyri z piatich zápasov. V pavúku ale podľahol vo vyrovnanom súboji Šimonovi Komanovi 2-3 a z turnaja si odniesol krásne 3. miesto. V kategórii U18 bolo 29 hráčov rozdelených do ôsmich skupín, kde Marcelko aj Miško postúpili s dvoma výhrami z prvých miest. Marcelko dokonca vo svojich zápasoch nestratil ani jeden leg. Miškovi jeden uchmatol Timko, s ktorým boli v rovnakých skupinách v oboch juniorských kategóriách. V osemfinále si Marcelko zahral proti Martinovi Lakoštíkovi, ktorý zvíťazil tesne 3-2. Michalovi sa aj v tejto kategórii darilo trochu viac, osemfinálový aj štvrťfinálový zápas vyhral 3-0. V semifinálovom zápase sa ale karta obrátila a Miško prehral 2-3 s rovnakým súperom, ktorý vyradil predtým Marcelka. Miško aj v tejto kategórii získal krásne 3. miesto.

V ženskej kategórii (25) si zahrali Martina Sulovská, Monika Krupová a moja maličkosť (Barbora Kotvasová). Všetky tri sme úspešne postúpili zo svojich skupín. Pre Moniku sa ale cesta skončila v osemfinálovom zápase s Denisou Šufliarskou (0-3) a ja som v rovnakom kole prehrala s Ninou Staškovou (0-3). Martina v osemfinále zdolala 3-0 Natáliu Remperovú, vo štvrťfinále Bibianu Bugyiovú (3-1) a v semifinále ju nezastavila ani Mária Kormančíková, ktorú porazila 3-0. Vo finále si dobre rozbehnutá Martina zahrala proti Lucii Jankovskej, ktorej ale podľahla s tesným výsledkom 2-3. Martina si z turnaja odniesla 2. miesto.

V 1. lige hlavnej kategórie si zahrali Juraj Vindiš, Vladimír Zatko, Martin Hlavenka, Martin Gut, Juraj Valný (NR-Čeľadince) a Marek Purgy (NR-Brestovany). V obrovskej konkurencii (57) tých najlepších hráčov sa najviac darilo Vladimírovi Zatkovi, ktorý vyhral všetky tri skupinové zápasy a stratil pritom iba dva legy. Druhým postupujúcim zo skupinovej fázy bol Juraj Vindiš. V prvom kole pavúka ale dostal Vindiš od Zatka stopku, kedy mu Vlado vo vzájomnom zápase nepustil ani jeden leg a zvíťazil 4-0. Po Vindišovi si Zatko poradil 4-0 aj s Milanom Dudášom (PB), 4-2 s Martinom Zimanom, 5-4 s Tomislavom Rosandičom a dotiahol to až do finále s Gabrielom Váraljayom. Vo finálovom zápase, ktorý začal veľmi vyrovnane, Vlado nedovolil Gabovi získať na svoju stranu viac ako dva legy a v zápase zvíťazil s jednoznačným výsledkom (5-2). Vlado si odniesol zaslúžené a fantastické 1. miesto.

V 2. lige hlavnej kategórie sa na rozdiel od tej prvej hrá automaticky štýlom KO pavúka, prihlásených bolo 211 hráčov, medzi ktorých patrili aj Jaroslav Oprala, Juraj Kukučka, Štefan Krupa, Lukáš Svorad (NR-Čeľadince), Michal Sulovský (NR-Čeľadince), Patrik Herda (NR-Čeľadince), Juraj Laluch (NR-Čeľadince), Tomáš Goga (NR-Čeľadince), Tomáš Bačkády (NR-Čeľadince), Adam Bernáth (NR-Janíkovce). Do last 128 sa po víťazstve v prvom kole pavúka dostal Jaroslav Oprala, Michal Sulovský, Štefan Krupa, Tomáš Bačkády a Adam Bernáth. Oprala ďalej pokračoval v last 64 víťazstvom 4-2 nad Jakubom Sedlákom, ale v last 32 ho zastavil Peter Mäčko, ktorý ho porazil 4-1. Rovnako sa darilo aj Adamovi Bernáthovi, ktorý sa v last 64 popasoval 4-3 s Ladislavom Bazsóm, ale v last 32 podľahol 1-4 Danielovi Oravcovi.

V súťaži dvojíc (54) sme mali zastúpenie v troch z nich, prvú tvorili manželia Monika a Štefan Krupovci, druhú František Šulc s Jurajom Kukučkom, a tretiu Mateo Šulc s Michalom Kukučkom. Do last 32 postúpili manželia Krupovci, tu ich ale zastavila dvojica Brindzík - Šufliarska (MpB Darts) tesne 3-2. Miško s Mateom porazili v prvom kole dvojicu Kondla - Ďurfina (MpB Darts), ale rovnako ako Krupovci skončili po prehre v last 32 s dvojicou Klinga - Farkaš (1-3).

Medzi najlepších 16 slovenských tímov sa prebojovali aj Dart Club Nitra A a DCNR Čeľadince. V osemfinále si proti sebe zahrali DC Nitra A s SDC Sereď (10:3), a DCNR Čeľadince s MPB Darts A team (6:10). Vo štvrťfinále sa postupujúci Nitriansky tím stretol s 1. Dart Club-om Brezno, ktorý zdolali 10:5. V semifinále sa im ale nepodarilo zdolať silného súpera AD Dart Club Hlohovec, ktorému podľahli 6:10, čo znamená, že si z MSR odniesli krásne 3. miesto. Za Dart Club Nitra A hrali počas celej sezóny pod vedením kapitána Jaroslava Opralu - Vladimír Zatko, Juraj Vindiš, Marcelko Miklík, Martina Sulovská, Martin Gut, Marek Purgy, Michal Jančo, Peter Jakubis (NV) a zabudnúť nemôžeme ani na Drahoša Gašpara, ktorý patrí neodmysliteľne k základným pilierom našich víťazstiev. Za DCNR Čeľadince sa pod vedením Lukáša Svorada v sezóne 2023/2024 predstavili Tomáš Bačkády, Tomáš Goga, Juraj Laluch, Martin Hlavenka, Juraj Valný, Lukáš Svorad, Michal Sulovský a Richard Psota.

Všetkým zúčastneným hráčom ďakujeme za reprezentáciu a oceneným gratulujeme k víťazstvám. Obrovské poďakovanie za podporu patrí našim sponzorom, bez ktorých by ubytovanie, doprava, občerstvenie a oblečenie bolo pre tak široký tím, aký Dart club Nitra, nerealizovateľným. Ďakujeme hlavnému partnerovi, spoločnosti AUNOIA, ktorá sa zaoberá kompletnou výživou pre Vaše telo vo forme výživového programu a revolučného zariadenia Therapy cubeTM, zlepšujúce kvalitu života a zlatým partnerom, spoločnostiam Garmond Nitra (tlačiarne), pohodlie.eu (výroba sedačiek), paletatop.sk (nakladanie s paletami) a samozrejme Palace bowling and darts v OC MAX Nitra (kávička, bowling, šípky, biliard).

Bavte sa šípkami spolu s nami!

 

fotografie z archívu Dart club Nitra a slovaksteeldart.sk od fotografa Stanka Bartoša (sú úžasné Stando, ďakujeme všetci !!!)


Zlatý partner

Strieborný partner

Mediálny partner