Vinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.x

Po náročnom víkende na poslednom Slovenskom pohári pokračovala Nitrianska šípkarská liga svojim siedmym kolom. Zašportovať si so šípkami prišlo 54 súťažiacich a bol to dlhý večer. Každý si zašípkaril do sýtosti a komu sa darilo najlepšie sa dočítate v ďalšom vydaní Šípkarského žurnálu.

Skupinová fáza pokračovala v prvej aj druhej lige súbežne ako je zvykom v dvojligovom modeli. V prvej lige si najlepšie počína trio Vindiš - Bilka - Hlavenka, ktorí odskočili od ostatného pelotónu pomerne výrazne. Ešte nás čakajú tri dvojligové turnaje, preto súboj o pozície v prvej trojke bude ešte veľmi zaujímavý. Zatiaľ jediný s priemerom nad 70 v dlhodobej súťaži je Juraj Vindiš, ostatní hráči majú takmer totožné výsledky, ktoré sa pohybujú okolo priemeru 60. Všetky zápasy a ich priebehy si môžte pozrieť v dôkladnej analýze v linku nižšie. Pokiaľ prvoligisti búchali body v premierligovom formáte best of 12, druhá liga si užívala chybne zvolený formát best of 5 aj v šesťčlenných skupinách. Pomerne náhodne sa obe tieto ligy skončili súčasne a pokračovali sme predkolom, z ktorého vzišlo osem najlepších druholigistov. Títo sa stretli v záverečnom playoff L16 s nasadenými prvoligistami a najväčšia zábava práve začala. Z osemfinále sa ďalej neprebojovala presne polovica prvoligistov a tento percentuálny podiel pokračoval aj v štvrťfinále a rovnako aj v semifinále. Dokonca aj vo finále bol opäť zdolaný prvoligista a tak sa víťazom kola stal nenasadený hráč Jarda Šuranský. Kým na jednej strane pavúka kosil všetkých doradu Šuranský, katom spodnej polovice bol Maťko Hlavenka. V semifinále sa mu podarilo vyradiť Maťku Sulovskú, ktorá odohral krásny turnaj a veríme, že sme ju dobre naštartovali na medzinárodný turnaj v Španielsku. Finále už bolo vyrovnané a vzhľadom na náročný víkend a pokročilú hodinu bol priebeh zápasu pomerne kvalitný.

Highlightom večera bol jednoznačne semifinálový zápas Vindiš vs. Šuranský, v ktorom sa obaja hráči udržali nad 80 priemerom. Nádherný zápas, ktorý si môžte pozrieť TU. Víťazom doplnkového turnaja Lucky Looser sa stal Martin Sitár, keď zdolal vo finále Janku Tarek. Celý priebeh turnaja si môžte prezrieť v linku nižšie.

Cez víkend odohral Dart club Nitra kopec turnajov v jednotlivcoch a takisto aj v kolektívnom turnaji. O ich priebehu vyjde samostatný článok, v ktorom vás oboznámime o všetkom podstatnom. Dovtedy využite možnosť online registrácie, ktorá sa spolu s osobnou registráciou končí v pondelok 13.6.2022 o 17:30h. Pod registráciou sa rozumie prihlásenie a zaplatenie štartovného. Pokiaľ máte permanentky, stačí sa len registrovať do 17:30h. Pri registrácii prosíme uviesť vaše meno, nie prezývku, na základe ktorej vás nebudeme vedieť identifikovať. Takisto informujeme, aby ste si pomaly zvykali na online registráciu, pretože od novej sezóny bude už len online prihlásenie.

Tento týždeň sme pre vás pripravili ďalšie vydanie prvého šípkarského podcastu Double In s Jurajom Kukučkom. V najnovšom vydaní hostil náš moderátor slovenskú legendu Ota Zmelíka. Stojí to za to. Trénujte a popri tom počúvajte. Bavte sa šípkami a tešíme sa na vás už najbližší pondelok.

 

Online registrácia:

 

Nitrianska šípkarská liga 7/12 kolo

štatistiky tu

 

Priebežné poradie

Loading...

PDF

 

1. liga

štatistiky tu

Priebežné poradie

Loading...

PDF

 

Lucky loser

štatistiky tu

 

kompletné PRAVIDLÁ TU


Kalendár steelových udalostí

Zlatý partner

Strieborný partner

Mediálny partner