Vinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.x

V pondelok sme pokračovali v ďalšom kole našej ligy. Tentokrát to bol opät tzv. dvojligový model. Osem prvoligistov bojovalo o ďalšie dôležité body do tabuľky. Pri neúčasti Juraja Vindiša si funkciu náhradníka užil Martin Gut, ktorý mal, ako najlepšie postavený hráč v celkovej ligovej tabuľke, právo vyskúšať si prvoligové súboje. Svoju kvalitu naplno potvrdil a jednoznačne vyhral všetky svoje zápasy. Darilo sa aj Igorovi Bilkovi a Palovi Loffayovi, ktorí tentokrát neprehrali ani zápas.

Druhá liga bola vďaka úctyhodnému počtu 45 hráčov poriadne nabitá. Odohrali sme to v ôsmich skupinách na 3 víťazné legy. Do predkola vyraďovacej časti však postupovali iba najlepší dvaja, takže dôležitý bol každý jeden zápas. Ako aj minulý pondelok vytvorili sme jednu čisto ženskú 6 člennú skupinu, v ktorej bola jasnou favoritkou Maťa Sulovská.

V úvodnej skupinovej fáze sa tentokrát nezadarilo niekoľkým známym menám a do vyraďovačky nepostúpil Marek Fukas a Robino Danáč, Viac prekvapení sa nekonalo a tak sme mohli prejsť do nabitého predkola vyraďovacej časti. Medzi najzaujímavejšie výsledky sa určite zaradila prehra Gergelyho s Jarom Opralom 2:3, Szakiho s Maťou Sulovskou 0:3, Vrbiaka so Šuranským 0:3 a tiež Janča s Mirom Entnerom 1:3. Ďalšie napínavé súboje prišli hneď vzápätí vo vyraďovačke L16. Hlavenka vo vyrovnanom súboji zdolal Vila Hrnčiara 3:2, Šuranský Jura Valného 3:0 a "legenda" Miloš Bédy ďalšieho veterána Jara Opralu 3:1. Osmičku postupujúcich doplnili Gut, Vereš, Bilka, Loffay a Sulovská.

Vo štvrťfinále podal asi najlepší výkon vo svojom zápase Jaro Šuranský a s priemerom 75 prešiel cez Peťa Vereša 3:0. V dobrých výkonoch pokračoval aj Gut a Miloš Bédy, ktorý zdolal Igiho Bilku 3:2. V semifinále sa vyzývateľom našej legendy Bédyho stala ženská "legenda" Maťa Sulovská, ktorá si poradila s Palom Loffayom 3:2. Toto semifinále sa nieslo tak trocha v oddychovom tempe, ktoré lepšie zvládol Miloš a po dlhšom čase si vybojoval účasť vo finále. V druhom semifinále si víťazstvo výkonom večera s priemerom 82 vybojoval Maťo Gut z Hlohovca, ktorý zdolal Jara Šuranského 3:1. Finále málo z rôznych príčin priebeh taký aký mal, ale každopádne nesklamalo. Gut si udržal stabilitu svojich dnešných výkonov a napriek snahe mierne zdravotne handicapovaného Miloša zvíťazil v celku jednoznačne 4:1. Srdečne gratulujeme k jeho výhre a najmä k predvedeným výkonom počas celého večera.

Šieste kolo 27. sezóny odohráme v pondelok 30.5.2022 o 18:00h. Nezabudnite sa registrovať včas do 17:30h a využite možnosť online registrácie. Zároveň prosíme hráčov, ktorí sa zaregistrujú online a nemôžu prísť, aby sa odhlásili alebo to včas oznámili organizátorovi turnaja.

 

Online registrácia:

 

Nitrianska šípkarská liga 5/12 kolo

štatistiky tu

 

Priebežné poradie

Loading...

PDF

 

1. liga

štatistiky tu

Priebežné poradie

Loading...

PDF

 

Lucky loser

05. kolo

 

kompletné PRAVIDLÁ TU


Zlatý partner

Strieborný partner

Mediálny partner