Vinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.x

Počas uplynulej soboty sa odohrali prvé Mastre v steelových šípkach, kde nás úspešne reprezentovali aj hráči nášho klubu či už v Nových Zámkoch, alebo v Novákoch. Napriek náročnému víkendu sa v pondelok 24.10.2022 na v poradí už 8. kolo registrovalo 56 hráčov. Tento dvojligový formát sme mohli hrať aj vďaka sponzorovi Tojased, ktorý vyrába kvalitné slovenské sedačky na mieru. Všetko podstatné a bolo to naozaj dosť, najmä výkony hráčov z druhej ligy, ktorí sa prebojovali do semifinále a finále. Koho mená dokázali v záverečných fázach turnaja potrápiť a aj vyradiť Extraligistov?  Dočítate sa to v našom novom vydaní Šípkarskeho žurnálu.

KOLESO ŠŤASTIA tento krát odmenilo Matúša Tvareka, ktorý si vytočil násadky a dúfame, že sú to tie, s ktorými sa mu bude dobre hrať. Prvá liga bola v plnom počte a bolo jasné, že nás čakajú skvelé zápasy. Zrodili sa tu dve remízy v pomere 6-6 medzi Jurajom Vindišom a Igorom Bilkom, kde si Igor hodil aj dve 180tkové bingá a medzi Michalom Jančom a Jurajom Vindišom. Zaujímavý zápas sa odohral medzi Martinom Hlavenkom a Igorom Bilkom, kde Martin prehrával 4-1, ale vysoké zavretie 121 cez 25, T20 a D18 ho nakoplo a dokázal otočiť na výhru 7-5. Chalani v tomto zápase nezabudli ani na bonusové body a hodili si spolu päť 180tkových bíng, Igor tri a Martin dve. Výborný zápas zahral aj Jaroslav Oprala, ktorý nepriaznivý stav 1-3 s Martinom Hlavenkom otočil na výhru 7-4 s priemerom cez 71 a najvyšším zavretím 114.

V druhej lige bolo zapísaných 48 hráčov, ktorí sa rozdelili do ôsmich 6-členných skupín. Zápasy sa hrali na 2 víťazné legy a zo skupiny postupovali štyria najlepší. Absolútne neporazení s piatimi výhrami zo skupiny číslo 3 postupovali ďalej Martin Hoppan a zo skupiny čislo 5 Patrik Herda. Slušné zavretia nad 100 si pripísali Martin Szakmár 114, Pavel Kunák st. 112, Štefan Sekera 111 a Viliam Hrnčiar 102. V top32 zápas vyšiel Mariánovi Košeckému, ktorý s priemerom takmer 80 porazil 2-0 Lukáša Bielika a postupoval ďalej. Výborné zápasy predvádzal Martin Szakmár, ktorý v L16 porazil Pavla Loffaya 3-2, v L8 vyradil Michala Janča výhrou 3-2 a cestu do finále mu skrížil iba Jaroslav Oprala, kde zápas prehral 1-4. Cestu do finále si však vybojoval Pavel Kunák st., ktorý dokázal poraziť v L8 Martina Guta s priemerom takmer 73 a v semifinále zdolal aj Martina Hlavenku v pomere 4-3. Finále bolo napínavé do posledného legu, ktorý lepšie zvládol Jaroslav Oparala a tesnou výhrou 4-3 nad Pavlom Kunákom st. a dvoma hodenými 180tkami sa po druhý krát za sebou stal víťazom.

Turnaj Lucky Looser si zahralo v pondelok 12 hráčov. Do finále sa prebojovali Erika Pániková a Patrik Herda. Prvý leg patril Erike, ktorá spravila priemer cez 60 a vyzeralo to, že zápas jednoznačne ovládne. Avšak nepremenených 21 matchdarts znamenalo víťazstvo pre Patrika, ktorý si zároveň odniesol aj peknú finančnú výhru 12 euro.

Radi by sme ešte raz poďakovali všetkým hráčom, ktorí hrajú za náš klub aj mimo domácej pôdy. Ďakujeme aj za vynikajúcu pondelkovú účasť a samozrejme gratulujeme víťazom. Tešíme sa na najbližšie kolo, ktoré sa odohrá 31.10.2022 s priestoroch PALACE Cafe & Bowling v ZOC Max Nitra, na 1. poschodí. Registrácia hráčov prebieha online už teraz a osobne v deň turnaja najneskôr do 17:00h.

 

Online registrácia:

 

Extraliga

priebeh turnaja

štatistiky turnaja

celkové poradie sezóny

 

Nitrianska šípkarská liga 28. sezóna 2022: 08/12 kolo

priebeh turnaja

štatistiky turnaja

celkové poradie sezóny

 

 

Lucky looser

štatistiky tu

 

kompletné PRAVIDLÁ TU


Kalendár steelových udalostí

Zlatý partner

Strieborný partner

Mediálny partner