Vinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.x

V pondelok 3.10.2022 si v poradí už na piate kolo Nitrianskej šípkarskej ligy našlo cestu 47 hráčov. Mohli sme si ho zahrať vďaka firme Pohodlie.eu, ktorá sa zaoberá výrobou kvalitných sedacích súprav. Nechýbali vynikajúce individuálne výkony, výborné zápasy, vysoké hody hráčov a ani najvyššie možné zavretie 170. Komu sa to podarilo? Dozviete sa v riadkoch nižšie v ďalšom vydaní Šípkarského žurnálu.

Október je už typickým jesenným mesiacom a preto výhra v podobe dáždnika v KOLESE ŠŤASTIA určite potešila Juraja Mihálika. Prvá liga bola konečne v plnom počte a tak každého z hráčov čakali 3 náročné zápasy. Výborne sa darilo Martinovi Hlavenkovi, ktorý si napravil chuť a vyhral všetky zápasy. Za zmienku určite stojí hra s Martinom Gutom, kde dokázal počas 10 odohratých legov udržať svoj priemer nad 74. V tomto duely boli hodené 3 bingá, 29 x hodené 100+ a každý z hráčov si navyše pripísal vysoké zavretie nad 100, Gut 102 a Hlavenka 116 sedemnástou šípkou. Prvé body do tabuľky pripísal aj Pavol Loffay, ktorý zdolal Michala Janča v pomere 7:5. Ďalším prekvapením bola prehra Juraja Vindiša, ktorý podľahol Igorovi Bilkovi 3:7 a ako sa sám Igor vyjadril, bolo to jeho prvé víťazstvo nad týmto skvelým hráčom. K výhre mu určite pomohlo aj zavretie 140 osemnástou šípkou. To ale stále nebolo všetko, čo prvá liga ponúka. Spomínané najvyššie zavretie 170 cez T20, T20 a bull patrí Jaroslavovi Opralovi, ktorý si túto parádu dovolil v zápase proti Martinovi Hlavenkovi. V druhej lige sme mali registrovaných 39 hráčov, ktorí boli rozdelení do sedem 5-členných a jednej 4- člennej skupiny, kde ďalej postupovali dvaja najlepší. Všetky zápasy sa hrali na tri víťazné legy. Papieroví favoriti jednotlivých skupín potvrdili svoju formu a tak sa veľké prekvapenia na postupových pozíciách do top 16 neudiali.

Z prvých miest v skupinách bez prehratého zápasu postúpili Rastislav Pleva, Rudy Klopan, Marek Fukas a Peter Heriban. Odvetu v last 8 si zahrali Pavol Loffay s Michalom Jančom, tentokrát zvíťazil Michal 3:1 a podaril sa mu tzv. shanghai finish, teda zavretie 120 cez T20, S20 a D20 pätnástou šípkou.  Semifinálová odveta patrila Martinovi Gutovi a Martinovi Hlavenkovi, ktorí predvádzali výborné šípky a postupujúcim do finále sa stal Martin Hlavenka, ktorý zápas otáčal z nepriaznivého stavu 3:1 a podarilo sa mu zvíťaziť 4:3. Tam ho už čakal Michal Jančo, ktorý sa nakoniec stal víťazom celého kola. Podrobné štatistiky jednotlivých zápasov si môžete jednoducho pozrieť kliknutím na obrázok finalistov.

Turnaj Lucky Looser si zahralo 11 hráčov. Najlepšie sa darilo Marekovi Purgymu, ktorý za celý turnaj stratil len jeden leg a to až vo finálovom zápase proti Rudymu Klopanovi a s výsledom 2:1 sa stal absolútnym víťazom.

Všetkým nadšencom šípok ďakujeme za účasť. Víťazom gratulujeme a veríme, že sa spoločne uvidíme v najbližšom kole, ktoré sa odohrá 10.10.2022 v priestoroch PALACE Cafe & Bowling v ZOC Max Nitra, na 1. poschodí. Registrácia hráčov prebieha online už teraz a osobne v deň turnaja najneskôr do 17:00h.

Online registrácia:

 

Nitrianska šípkarská liga 28. sezóna 2022: 05/12 kolo

štatistiky tu

bodovanie tu

 

celkové poradie sezóny

 

Extraliga

štatistiky tu

celkové poradie sezóny

 

 

Lucky looser

štatistiky tu

 

kompletné PRAVIDLÁ TU


Kalendár steelových udalostí

Zlatý partner

Strieborný partner

Mediálny partner