Vinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.x

Ani upršaný a sychravý pondelok nás neodradil stretnúť sa spolu na štvrtom kole Nitrianskej šípkarskej ligy, ktoré sa hralo dvojligovým formátom a zúčastnilo sa ho 58 hráčov. Toto kolo sme si mohli zahrať aj vďaka novému sponzorovi Tojased, ktorý sa zaoberá výrobou kvalitného čalúneného nábytku na mieru. Dokopy bolo hodených až sedemnásť 180tkových bíng a bližšie zaujímavé momenty z prvej a druhej ligy sa dočítate v ďalšom vydaní Šípkarskeho žurnálu.

V prvej lige striedal Marek Purgy zraneného Juraja Vindiša, odohral tri zápasy a podarilo sa mu zvíťaziť proti Michalovi Jančovi tesnou výhrou 6-5. K výhre mu určite pomohlo aj krásne vysoké zavretie 133. Bez prehry sa na prvé miesto tabuľky dostal Martin Gut, ktorý je naozaj v skvelej forme a aktuálne svojou hrou valcuje každého, kto sa mu postaví do cesty. Slabší štart v prvej lige ukazuje Martin Hlavenka, ktorému sa v pondelok nepodarilo zvíťaziť a takisto Pavol Loffay, ktorý si pripísal do tabuľky prvé víťazstvo 7-5 proti Mirovi Klopanovi. V druhej lige bolo zaregistrovaných 50 hráčov a boli neštandardne rozdelení do ôsmich skupín. Z každej skupiny tentokrát postupovali štyria najlepší do L32. V skupine č. 3 sa výborne darilo Petrovi Kormančíkovi, ktorý stratil iba 1 leg a postúpil z prvého miesta s priemerom takmer 60. Skvelé zavretie 130 predviedol Štefan Sekera v zápase proti Tomášovi Kucmanovi. Najlepšie zavretie 13-tou šípkou si pripísal Viliam Hrnčiar v zápase proti Marekovi Fukasovi. Za zmienku určite stojí semifinálový zápas medzi Igorom Bilkom a Michalom Jančom, v ktorom mali obaja svoje priemery cez 71 a tesné víťazstvo 4-3 posunulo Michala do finále. Tu už ale nestačil a víťazom kola sa stal Martin Gut. Podrobné štatistiky jednotlivých zápasov si môžete jednoducho pozrieť kliknutím na obrázok finalistov.

Odohral sa aj obľúbený turnaj Lucky Looser, ktorého sa zúčastnilo 15 hráčov. Bez straty legu sa víťazom stal Viliam Hrnčiar, ktorý odohral všetky svoje zápasy v pomere 2-0.

Víťazom samozrejme gratulujeme a všetkým ostatným šípkarom ďakujeme za účasť a za výborné výkony. Všetkých Vás chceme pozvať na najbližšie kolo, ktoré sa odohrá 03.10.2022 v priestoroch PALACE Cafe & Bowling v ZOC Max Nitra, na 1. poschodí. Registrácia hráčov prebieha online už teraz a osobne v deň turnaja najneskôr do 17:00h.

 

Online registrácia:

 

Nitrianska šípkarská liga 28. sezóna 2022: 04/12 kolo

štatistiky tu

Priebežné poradie

celkové poradie sezóny

 

1. liga

štatistiky tu

celkové poradie sezóny

 

Lucky looser

štatistiky tu

 

kompletné PRAVIDLÁ TU


Kalendár steelových udalostí

Zlatý partner

Strieborný partner

Mediálny partner