Vinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.x

Počas víkendu sme mali tú česť hostiť v OC MAX Majstrovstvá Slovenska 2022 v steelových šípkach. Individuálne sa nám síce nedarilo, ale v súťaži družstiev si postup na záverečné finále, ktoré sa odohrá počas slovenského pohára v Bardejove, vybojovali nitrianske A družstvo a nakoniec aj “Corgoni”. Tieto dva tímy sa stretnú hneď v prvom kole vyraďovacej časti, čo sľubuje zaujímavý zážitok. K nim sa pridali aj chalani z Janíkoviec A a tiež aj Topoľčanci s Partizánskym. Všetkým gratulujeme a želáme vo finále postup čo najďalej.

Napriek nabitému šípkovému víkendu sme sa zišli na treťom kole v krásnom počte 52. Využili sme našich 16 terčov a zabojovali o postup v 3 a 4 členných skupinách. Skupinová čast sa tento krát zaobišla bez väčších prekvapení. Na ťažšiu skupinu doplatili asi iba Robino Danáč a Miro Entner. Postup všetkých favoritov zo skupín však sľuboval o to napínavejšie boje vo vyraďovacích kolách, ktoré sú tým pravým korením ligových pondelkov. V L32 sme sa rozlúčili hneď s niekoľkými potencionálnymi favoritmi. Miloš Bédy prehral s “Vereškom” 0:3, Vili Hrnčiar s Maťom Sitárom tesne 2:3, Jarino Oprala nestačil na Jara Šuranského 1:3, Jano Galbavý nevyužil zopár match dartov proti Valnému a prehral 2:3 a nakoniec nám vypadol aj čierny kôň súťaže Mišo Jančo po jasnej prehre s Pištom Sekerom 0:3.

Do L16 sa nám výnimočne dostali z veľkej väčšiny len ostrielaní hráči. Dobre hrajúci “Kapor” si poradil s Verešom 3:1, Gut s Plevom 3:0, Vindiš s Kopeckým 3:0 a Valný s Krupom 3:0. Nezadarilo sa opäť Gergelymu Szigetimu, pre ktorého je asi L16 v Nitre zakliate a prehral so Sitárom tesne 2:3, “Kocka” nestačil na Sekeru 2:3 a Palo Loffay prešiel cez Jara Šuranského po výsledku 3:1. Najväčším prekvapením bolo asi vypadnutie Igiho Bilku s dobre hrajúcim Mirom Klopanom 1:3. Vo štvrťfinále sa o ďalšie prekvapenie postaral Miro Klopan, keď vyradil trocha nečakane Martina Guta. V ďalších zápasoch postúpili do semifinále po rovnakých výsledkoch 3:1 Vindiš, Sitár a Valný.

Semifinále bolo v celku zaujímavé. „King” Vindiš nepripustil žiadne prekvapenie a po svojom štandardnom výkone prešiel cez prekvapenie večera Mira Klopana do svojho ďalšieho finále. V ňom ho doplnil spokojný Maťo Sitár, ktorý celý večer podával vyrovnané výkony a dokázal otočiť aj nepriaznivo sa vyvýjajúci zápas s Valným a nakoniec zvíťazil 4:3. Finále Vindiš vs. Sitár bolo takým malým vtipným divadielkom. Za patričného povzbudzovania skalných divákov sa všetci dobre bavili. Maťo Sitár bojoval, nahadzoval, skóroval a Juro Vindiš s úsmevom zatváral. O tom hlavne sú naše šípky a tak sa po výhre 4:1 tešil “King” a pripísal si ďalšie víťazstvo. Gratulujeme!!!

V turnaji porazených lucky loser mal tentokrát najviac síl Vili Hrnčiar a pripísal si víťazstvo. Z jeho výhry mal najväčšiu radosť mladý Matúš, ktorý bral polovicu price money.

Na záver ešte malé upozornenie. Nezabudnite, prosím, na dodržiavanie dress codu, aby sme sa vyhli prípadnému rozdávaniu upozornení a žltých kariet. Tričko s límcom a dlhé nohavice by nemali byť až takým problémom. Ďakujeme.

Štvrté kolo 27. sezóny odohráme v pondelok 16.5.2022 o 18:00h. Tentokrát sa už bude hrať dvojligovým systémom. Nezabudnite sa registrovať včas do 17:30 a využite možnosť online registrácie. Zároveň prosíme hráčov, ktorí sa zaregistrujú online a nemôžu prísť, aby sa odhlásili alebo to včas oznámili organizátorovi turnaja.

 

Online registrácia:

 

Nitrianska šípkarská liga 3/12 kolo

štatistiky tu

 

Priebežné poradie

Loading...

PDF

 

Lucky loser

03. kolo

 

kompletné PRAVIDLÁ TU


Kalendár steelových udalostí

Zlatý partner

Strieborný partner

Mediálny partner