Vinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.x

Druhé kolo 27. sezóny sme začali tak trocha netradične. Všetci držitelia ligových kariet s plnou účasťou sa automaticky zapojili do súťaže o krásnu cenu v podobe kvalitného kresla, ktorú do súťaže venoval jeden z našich nových sponzorov, firma pohodlie.eu. Ako to celé dopadlo si môžte prečítať v článku nižšie.

Koleso šťastia nám vylosovalo Mareka Fukasa a ten skúsene splnil aj poslednú podmienku získania ceny nezasiahnuť viac ako 60 bodov na tri šípky. Marekovi sa to podarilo a mohol sa tak tešiť z hodnotnej ceny. Ďalšie losovanie sa uskutoční v šiestom kole, opäť s podmienkou vlastníctva ligovej karty a plnej účasti.

Podobne ako minulý týždeň sme si zahrali taký menší „Master“. 51 hráčov sa rozdelilo na troj- a štvorčlenné skupiny. Postupovali dvaja najlepší a niektoré skupiny sľubovali dramatické súboje. Skupinová fáza preto opäť priniesla niekoľko menších prekvapení. Tentokrát sa do pavúka neprebojovali ostrieľané mená ako Galbavý, Danáč, Fukas a Kukučka. Naopak príjemne prekvapila svojou hrou Monika Krupová, ktorá si krásnym zavretím 113 zabezpečila postup do L32. Dievčence si v našej lige vydobíjajú stále pevnejšie postavenie, čo svojou hrou a následným postupom dokázali tiež Viki Kurkin a Vanessa Garaiová.

L32 je skoro vždy takou malou lotériou náhody a dáva niekedy dokopy veľmi kvalitné, vyrovnané dvojice a naopak. O prekvapenie sa nám tak postaral mimoriadne talentovaný Erik Halák, ktorý vyradil Maťa Sitára, Paťo Herda si poradil s Marianom Košeckým 3:2, Vilo Hrnčiar s Maťom Hlavenkom 3:1, Hopik s Rajčom 3:2 a Peťo Vereš so Sakim 3:0. V tomto kole kvalitne zahrali Igi Bilka, Miro Bilik a Palo Loffay. Do L32 sa prebojoval aj Matúš Tvarek, u ktorého nastáva pomaličky progres v kvalite hry. Ďalšie kolo vyraďovacej časti L16 sľubovalo ešte napínavejšie súboje, čo sa nakoniec aj potvrdilo. “Jumperovi” dal zabrať talentovaný Halák 1:3, Miloš Bédy vo veľmi slušnom zápase zdolal Mirka Bilika 3:2, Gergely Szigety v boji s Mišom Jančom, podobne ako minulý týždeň, neuspel a prekvapivo prehral 1:3. Palo Loffay vo vyrovnanom zápase prešiel cez Peťa Vereša 3:2 a Jaro Oprala nestačil na Hopíka a podľahol 1:3. Vykryštalizovala sa nám tak osmička najlepších hráčov, ktorá sľubovala samé zaujímavé zápasy a to sa aj potvrdilo. Gut prešiel cez Igora Bilku 3:2 pri veľmi slušných priemeroch, naša „Legenda“ Miloš si poradil s minulotýždňovým finalistom Jančom 3:2, Loffay nestačil na Valného 1:3 a Vilo Hrnčiar na Hopíka taktiež 1:3.

Semifinále prinieslo jeden jednoznačný zápas, v ktorom Martin Gut zvíťazil nad Milošom 4:0 a jeden vyrovnanejší, kde však nakoniec bol Maťo Hoppan nakoniec o niečo horší a podľahol Valnému 2:4. Pekným vyvrcholením pondelkového večera bolo jeho finále. Väčšinou bývame svedkami najkvalitnejších výkonov v skorších vyraďovacích fázach turnaja a záverečný zápas sa často krát stane morálno-vôľovým psychologickým bojom, ale tentokrát tomu tak nebolo. Martin Gut potvrdil výbornú formu a konečne sa mu prvý krát podarilo získať víťazstvo v niektorom z kôl NŠL. S Jurom Valným (pekný priemer 71,54) si poradil, 4:1 keď dokázal vykúzlit finálový priemer 79,99, čo už je známka naozajstnej kvality. Gratulujeme!

V turnaji porazených Lucky loser mal tentokrát najviac síl Marian Košecký a pripísal si víťazstvo a k tomu patriace prize money.

Na záver by som Vám všetkým chcel poďakovať za krásnu účasť, seriózny prístup k zápasom a dodržiavanie dresscodu aj keď občas udelíme nejakú tú oprávnenú výnimku. Zároveň chceme ešte raz všetkých pozvať na víkendové Majstrovstvá Slovenska, ktoré sa odohrajú tento víkend u nás v MAXe. Tí menej odvážni si môžete skúsiť turnaj Warm-up už v piatok večer spoločne s predstavením tých najlepších slovenských hráčov v NIKE PREMIER LIGE a hlavne v sobotu, kedy sa odohrá hlavný turnaj. Všetci sme zvedaví, komu sa bude najviac dariť a získa titul Majster Slovenska pre tento rok.

Pre všetkých členov nášho klubu ale aj ďalších dobrovoľníkov je zraz brigády v piatok o 9:00h. Vopred ďakujeme za pomoc a tešíme sa na krásny šípkarský víkend v našom meste Nitra.

Tretie kolo 27. sezóny odohráme v pondelok 9.5.2022 o 18:00h. Nezabudnite sa registrovať včas do 17:30 a využite možnosť online registrácie. Zároveň prosíme hráčov, ktorí sa zaregistrujú online a nemôžu prísť, aby sa odhlásili alebo to včas oznámili organizátorovi turnaja.

 

 Online registrácia:

 

Nitrianska šípkarská liga 2/12 kolo

štatistiky tu

 

Priebežné poradie

Loading...

PDF

 

Lucky loser

02. kolo

 

kompletné PRAVIDLÁ TU


Kalendár steelových udalostí

Zlatý partner

Strieborný partner

Mediálny partner