Vinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.x

Tak priatelia šípok, je dobojované. 25. sezónu sa nám podarilo ukončiť v troška nezvyklom nedeľnom termíne, ale na naše milé prekvapenie to bolo zakončenie so všetkým, čo k tomu patrí. Navyše sa nás zišlo rekordných 36, čo už je veľmi slušné číslo.

Rozdelili sme sa do 8 skupín po 4 a 5 hráčov. Zápletku sľuboval boj o medajlové pozície a uzatvorenie postupovej extraligovej osmičky. Výsledky skupinovej fázy sa tentokrát zaobišli bez prekvapeni. V prvom kole vyraďovačky už ale naopak išlo do tuhého. Dvaja z adeptov na medajle Pali Loffay a Peťo Vereš narazili na seba už tu a v priamom boji si postup, a tým aj minimálne striebornú priečku, zabezpečil po výsledku 3:1 Peťo. Jaro Oprala sa stretol s nepríjemným Palim Originálom a len pár šípok ho delilo od prehry. Nakoniec však po výsledku 3:2 postúpil ďalej.

Vo štvrťfinále sa nám už ale rozhodlo o všetkom podstatnom z hľadiska celkového umiestnenia. Vereš prehral s Valným tesne 3:2 no zároveň v rovnakom čase podľahol aj Jaro Oprala Hopikovi 3:2. Tieto výsledky nám tak vyriešili záverečnú tajničku a Peťo Vereš mohol oslavovať svoje premiérové a zároveň nováčikovské víťazstvo, čo môžeme kľudne označiť za najväčšie prekvapenie celej sezóny. Semifinálovú dvojicu nám teda vytvorili Vilo Hrnčiar, po víťazstve nad Jardom Šuranským 3:1, s Maťou Sulovskou, ktorá medzi nás opäť raz zavítala a ako vždy nesklamala a ničila všetkých súperov, ktorí jej prišli do cesty. Na druhej strane pavúka sa o postup do finále sa stretli  Hopik s Jurom Valným.

Maťa možno troška prekvapujúco, ale zaslúžene, vydrela víťazstvo 4:3 s Hrnčiarom a Hopik s priemerom 68 prešiel cez Jura po výsledku 4:1. Finálová dvojica Sulovská – Hoppan sľubovala zaujímavý súboj a zároveň aj nového víťaza 12. kola NŠL. Spočiatku vyzeralo všetko viac ako jasne. Maťa viedla 3:0, keď končila 2x na double 1 a obidvaja sa viac menej na zatváraní trápili. Hopík mal však vo štvrtom legu viac šťastia, znížil na 3:1 a postupne otočil celý zápas. Po výhre 4:3 sa tak mohol zaradiť medzi víťazov jedného z kôl 25. sezóny NŠL a histórie nitrianskeho klubu.

Víťazom lucky losera sa stal nováčik Marek Hupka. Srdečne gratulujeme!!!

Po úspešnom ukončení posledného kola sme sa ešte zabavili pri odovzdávaní cien. Odovzdali sme pamätné listy pre všetkých držiteľov ligovej karty, a všetkých, ktorí absolvovali kompletnú porciu 12. súťažných kôl.

Celkový víťaz:

  1. Peter Vereš
  2. Jaroslav Oprala
  3. Pavol Loffay

Bonusový rebríček:

  1. Igor Bilka
  2. Jaroslav Oprala
  3. Martin Hoppan

Najvyššie zatvorenie:  Pavol Loffay (156)

Najlepší senior: Pavel Kunák Original

Najlepšia žena: Monika Krupová

Cena fair play: Juraj Kukučka

 

V nasledujúcom období si dáme menšiu od ligového súťaženia, ale rozhodli sme sa pokračovať v režime OP v samostatnej súťaži Nitra Winter tour 2021, o ktorej sa dočítate v samostatnom článku.

 

Nitrianska šípkarská liga

12. kolo

Konečné poradie

Loading...

PDF

 

Bonusový rebríček

Loading...

PDF

 

 

Lucky loser

12. kolo

 

víťazi turnaja Lucky loser a hlavného turnaja Nitrianskej šípkarskej ligy 12. kola

Marek Hupka a Martin Hoppan

 


Kalendár steelových udalostí

Zlatý partner

Strieborný partner

Mediálny partner