Vinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.x

Prvý šípkarský steelový turnaj v Nitre s hracím formátom Split score alebo v tunajších končinách známy ako šikégo dopadol na výbornú. Hráči sa cítili výborne, naučili sme sa niečo nové a zabavili sa so šípkami. Kto zvládol nový hrací formát najlepšie a kto ukázal svoju univerzálnosť sa dozviete v tomto článku.

Tréningového turnajčeka sa zúčastnilo 18 športovcov a novú hraciu metódu si pochvaľovali. V tejto hre môžte vyhrávať celý leg, ale poslednou šípkou na bull sa všetko mení. Hra rozširuje tréning koncentrácie, presnosti a univerzálnosti, keďže musíte udržať presnosť po celom terči, nielen na vysokých číslach ako je to pri 501DO. Obrovským prekvapením bola kvalita hry nováčikov, ktorí postúpili do semifinále turnaja až dvaja a dokonca jeden z nich okúsil aj finálové vody. Peťko Vereš postúpil z druhého miesta v skupine, keď ho dokázal poraziť len Adamko Červený zo Zlatých Moraviec, ktorý prekvapujúco ovládol svoju skupinu. Peťko Vereš vo finálovej fáze vyradil najskôr ďalšieho nováčika Paliho Kopeckého a neskôr ostrieľaného harcovníka Juriho Valného, ktorý túto hru pozná dokonale so svojimi softovými skúsenosťami. Prekvapujúce Verešovo ťaženie nezastavil v semifinále ani Martin Hoppan a tak sa mohol tešiť zo svojho premiérovej finálovej účasti. Tu sa mu postavil Pali Kunák, ktorý už niekoľko týždňov potvrdzuje svoju skvelú hernú formu. Bez prehry postúpil so skupiny a bez prehry sa dostal až do finále cez Patrika Vozárika, Robina Danáča a v semifinále cez nováčika Adriána Černého. V nádhernom zaslúženom finále pre oboch hráčov nám predviedli kvalitné divadlo. Hra sa prelievala z jednej strany na druhú, ale skúsenosti v tomto prípade rozhodli a Pali Kunák tak mohol zodvihnúť nad hlavu pohár pre víťaza. Najvyššie skóre večera uhral Juri Valný so skóre 664 a aj on si užil svoju odmenu naplno. Do exhibičného zápasu na konci leta tak postupuje Pali Kunák a zaradil sa do elitnej zostavy Marek Fukas (vol.1), Martin Červeňan (vol.2), Viliam Hrnčiar (vol.3) a Jarino Šuranský (vol.4).

Vzhľadom na šíriace sa informácie ohľadom skoršieho príchodu ďalších hygienických obmedzení, upravíme kalendár striedania turnajov. Najbližšie štyri týždne sa bude trénovať formou Nitrianskej šípkarskej ligy a posledné dva pondelkové tréningy prenecháme Nitrianskej Summer tour. Deviate kolo NŠL odohráme podľa harmonogramu 26. júla 2021 o 18:00 hodine a už teraz sa môžte prihlasovať na turnaje online. Prosíme hráčov, aby pri registrácii na turnaj zmenili svoj nick na skutočné meno. Využite možnosť online prihlásenia a nenechajte svoju osobnú registráciu na tesno pred turnajom.

 

Online registrácia na najbližšie turnaje v rámci série Nitra Summer Tour 2021:

 

 


Kalendár steelových udalostí

Zlatý partner

Strieborný partner

Mediálny partner